تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲

تهران- ایرنا- تارنمای بنگاه خبرپراکنی بی بی سی نوشت که ابولا در سال گذشته باعث مرگ بیش از 1800 نفر در جمهوری دمکراتیک کنگو شده و نیمی از موارد ابتلا به این بیماری ناشناخته هستند.

این بنگاه خبرپراکنی امروز (شنبه) افزود: دست کم 2 هزار و 700 نفر در بدترین همه گیری ابولا در تاریخ کنگو به این بیماری مبتلا شده اند.

یک مقام مسئول مقابله با ابولا در کنگو هشدار داده که شیوع این بیماری مرگبار به علت رسیدگی های ضعیف می تواند تا سه سال به طول بیانجامد.

هفته گذشته کشور رواندا واقع در مرکز آفریقا به علت نگرانی از گسترش این بیماری، مرز غربی خود با کنگو را بست.

بنابر گزارش بی بی سی، موارد ابتلا به این بیماری در شهر "گوما" در کشور کنگو اخیرا سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشته تا شیوع ابولا را به عنوان وضعیت بین المللی اضطراری، اعلام کند.

گوما یک شهر مرزی با جمعیت 2 میلیونی در شرق کنگو متحمل اثرات گسترده این بیماری می باشد. این شهر با شهر "جیسنی" رواندا که جمعیت آن 85 هزار نفر می باشد، هم مرز است. بسیاری از ساکنان کنگو به دلیل کار و فعالیت های دیگر با استفاده از مسیرهای غیرقانونی از مرز این کشور عبور کرده اند.

تلاش ها برای جلوگیری از شیوع ابولا در کنگو به خشونت علیه کارکنان مراقبت های پزشکی و مراکز درمانی منجر شده که در جریان 198 حمله، 7 نفر کشته و 58 نفر زخمی شدند.

مشکل عمده ای که منجر به این خشونت ها می شود، بی اعتمادی به کارکنان در حوزه بهداشت است؛ به همین خاطر یک سوم مرگ ها بر اثر ابولا در مراکز تخصصی درمانی نبوده بلکه در جوامع عمومی کنگو صورت گرفته است.

از بدترین همه گیری ابولا در جهان می توان به مرگ 11 هزار نفر بین سال های 2014 تا 2016 در غرب آفریقا اشاره کرد.

ابولا ویروسی است که ابتدا منجر به تب ناگهانی، ضعف شدید، درد عضلانی و گلو درد می شود. این بیماری با اسهال، استفراغ و خونریزی بیرونی و درونی پیشرفت می کند.

این بیماری زمانی انتقال پیدا می کند که خون، استفراغ، مدفوع یا مایعات بدنی فرد مبتلا تماس مستقیم با دهان، بینی یا یک شکاف پوستی در بدن داشته باشد. بیماران مبتلا به ابولا بر اثر کمبود آب بدن و از کارافتادگی اعضای بدن، جان خود را از دست می دهند.