تارنمای شبکه خبری " الجزیره" روز شنبه نوشت: بر اساس داده های دولت کنگو شمار قربانیان مبتلا به بیماری ابولا در شرق این کشور به ۲ هزار نفر رسیده است. این درحالی است که شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور از مرز ۳ هزار نفر عبور کرده است.
همه گیری بیماری ابولا که رسما در ماه اوت سال گذشته در کنگو اعلام شد، پس از سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ با ۱۱ هزار و ۳۰۰ کشته، دومین مورد از گسترش این ویروس خطرناک در آفریقا است.
در این میان اوگاندا، کشور هم مرز با کنگو مورد دیگری از ابتلا به این بیماری را پس از مرگ یک دختر ۹ ساله در پنجشنبه گذشته گزارش کرد. این دختر به همراه مادر خود از کنگو وارد شهر "کاسسه" در کشور اوگاندا شده بود.
موارد جدید ابتلا به ابولا ، نگرانی از گسترش این بیماری خطرناک در کشورهای آفریقایی را افزایش داده است. تابحال به علت نظارت های شدید در مرز رسمی اوگاندا و رواندا با کشور کنگو، موارد نادری از افراد آلوده به این بیماری از مرز عبور کرده اند.
با این حال هیچ نشانه ای از کاهش بیماری ابولا در استان های "کیوو شمالی" و "ایتوری" در شرق کنگو که شیوع بیماری از آنجا آغاز شده بود، مشاهده نمی شود.
طبق گزارش برخی از رسانه های آفریقایی، مقامات رواندا به علت گسترش بیماری ابولا گذرگاه های مرزی با کنگو را بسته است .
ابولا یا "تب هموراژیک" نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی میشود. نام ویروس این بیماری از یکی از رودخانههای جمهوری دمکراتیک کنگو گرفته شده است.
نشانههای این بیماری معمولاً دو روز تا سه هفته بعد از تماس با ویروس و به صورت تب، گلودرد، دردهای ماهیچهای، استفراغ، اسهال و کاهش عملکرد کبد و کلیه ها ظاهر می شود.
هیچ درمان خاصی تا کنون برای این بیماری وجود ندارد؛ میتوان برای کمک به افراد مبتلا به آن از آبدرمانی خوراکی (نوشاندن آبهای محتوی قند و نمک) یا مایعات وریدی استفاده کرد. این بیماری نرخ مرگ و میر بالایی دارد و اغلب باعث مرگ بین ۵۰ تا ۹۰ درصد مبتلایان میشود.
بین سالهای 2013 تا 2016 بیماری ابولا بیش از 11 هزار نفر را در کشورهای آفریقایی قربانی گرفته بود.
نظر شما