تهران- ایرنا- دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل گفت: سومین دوره مسابقات سخنرانی همدل با اضافه شدن بخش دانش‌آموزی و دانشجویان غیرایرانی اواخر شهریورماه برگزار می‌شود.

«حمید انوری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهارداشت: در دو دوره گذشته مسابقات همدل تنها دانشجویان افغان در این مسابقات شرکت می‌کردند که امسال دانشجویان و دانش آموزان غیر افغان نیز مجاز به شرکت در این مسابقات هستند.

وی افزود: دانش آموزان و دانشجویانی که به مرحله فینال راه پیدا کنند شامل دو بخش دانشجویان غیر فارسی زبان و دانشجویان فارسی زبان تقسیم می‌شوند که از بین ۱۲- ۱۰ نفری که به فینال راه پیدا می‌کنند در نهایت ۳ نفر به عنوان برنده انتخاب می‌شوند.

دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل هدف از برگزاری این مسابقه را افزایش و کسب مهارت‌های ارتباطی، رشد و شکوفایی فرهنگ گفت و گو در بین دانش‌آموزان و دانشجویان غیرایرانی که در ایران تحصیل می‌کنند.

انوری با یادآوری اینکه بازخوردهای خوبی از این برنامه دریافت کرده‌ایم، گفت: امروز حساسیت جامعه دانشجویی برای تقویت فن بیان و سخنرانی ارتقا پیدا کرده است. به همین دلیل شاهد توجهات خوبی از سوی انجمن‌های دانشجویان غیرایرانی، فعالان فرهنگی و برخی مسئولان هستیم.

وی ادامه داد: تمایز دیگر مسابقات امسال نسبت به دو سال گذشته محوریت دادن به سخنرانی‌ها است که از داوران افغانستانی نیز در مسابقه فینال استفاده می‌شود.

دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل خاطرنشان کرد: تمامی داوران مسابقه فینال در دو سال گذشته ایرانی بودند. ۲ داور افغان در کنار ۴ داور ایرانی در مرحله فینال به داوری می‌پردازند.

انوری درخصوص جوایز این مسابقات گفت: نفر اول نخستین دوره مسابقه سخنرانی همدل هم اکنون در شبکه جهانی «هدهد»  (شبکه جهانی شیعی در حوزه کودک و نوجوان است مشغول به فعالیت است.

وی ادامه داد: همچنین با شبکه آی فیلم در حال مذاکره هستیم که در سال اول برگزاری مسابقات این شبکه لیست نفرات برگزیده را از ما درخواست کرد تا در بخش‌هایی از برنامه‌های خود از این افراد استفاده کند.

دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل در ادامه با یادآوری اینکه در این برنامه استعدادیابی نیز انجام می شود، بیان کرد: از بین شرکت کنندگانی که حائز رتبه شده یا به مرحله نهایی آن راه پیدا می‌کنند، دبیرخانه مسابقه آنان راشناسایی کرده و به شبکه‌های تلویزیونی، رسانه‌ها و شرکت‌هایی که نیاز به افراد مستعد در زمینه فن بیان دارند، معرفی می‌کنند.

انوری تصریح کرد: گرچه بحث استعدادیابی وظیفه اصلی دبیرخانه مسابقه نیست، اما توجه ویژه‌ای به افراد سختکوش و مستعد در این زمینه دارد.

وی از محورهای سخنرانی در سومین دوره مسابقه سخنرانی همدل را قیام امام حسین (ع) ذکر کرد و گفت: با توجه به تقارن برگزاری این برنامه با ماه محرم یکی از موضوعات سخنرانی شرکت کنندگان در این دوره «عاشورا و قیام امام حسین (ع) » خواهد بود.

وی افزود: مسابقات سال گذشته ۳ نفر برگزیده داشت که نفر چهارم نیز در بخش لهجه دری افغانستان مورد تقدیر قرار گرفت.

دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل  یادآور شد: مسابقاتی که در دو سال گذشته برگزار کردیم موجی را دربین جامعه دانشجویی و مهاجربه راه انداخت و جوانان را به سمت این فعالیت سوق داده است. به عنوان مثال در ۲ سال گذشته کمتر دانشجویی بود که به بحث سخنرانی اهمیت می‌داد. به طور مثال در سال گذشته دانشجویی که به مرحله فینال راه پیدا نکرده و جزو برگزیدگان این مسابقه بود بعد از این مسابقه در کلاس‌های آزاد فن بیان شرکت کرد تا بتواند این مهارت را در خود تقویت کند که نهایتا منجر به برگزاری جلسات فن بیان توسط خود او شد.

انوری تصریح کرد: برگه‌های رای دهی توسط شورای سیاست گذاری مسابقات سخنرانی همدل تعیین شده و تماما یکسان است. این برگه‌ها در اختیار داوران قرار گرفته تا بر طبق آن مسابقات را برگزار کنند.

وی خاطرنشان کرد: سومین دوره مسابقه سخنرانی همدل شامل مراحل مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی است. شرکت‌کنندگان بعد از ثبت‌نام باید یک سخنرانی ۳ تا ۴ دقیقه‌ای آماده کنند و آن را بصورت کلیپ ویدئویی به دبیرخانه مسابقه ارسال نمایند. بعد از ارسال؛ این فایل تصویری توسط پشتیبان که دبیرخانه مسابقه برای شرکت کنندگان در نظر گرفته‌اند مشاهده شده و سپس نکات مثبت و منفی به آنها گوشزد خواهد شد. (این مرحله مقدماتی است و کسی در آن حذف نخواهد شد).

وی ادامه داد: در فاصله بین ارسال کلیپ تا مرحله نیمه نهایی هر یک از پشتیبان‌ها موظف هستند تا از طریق مشاوره سطح علمی هر یک از شرکت کنندگان را بالا برده تا برای مرحله نیمه نهایی که بصورت حضوری در تهران برگزار می شود، آماده کنند. همچنین مرحله نیمه نهایی یک روز قبل از فینال در یکی از دانشگاه های تهران برگزار خواهد شد.

دبیر برگزاری مسابقه سخنرانی همدل افزود: اولین دوره این مسابقه با فعالیت هفت دبیرخانه در شهرهای تهران، قم، اصفهان، کرمان، شیراز، مشهد و قزوین با همکاری انجمن‌های دانشجویان افغانستانی شروع به کار کرد.

انوری افزود: همچنین علاقه مندان جهت ثبت نام در این مسابقات، می توانند تا ۲۰ مردادماه به سایت http://www.evand.com/events/hamdelcontest مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، سومین دوره مسابقه سخنرانی همدل ویژه دانش آموزان و دانشجویان غیرایرانی است و یکی از بزرگ ترین رویدادهای علمی-فرهنگی کشور محسوب می‌شود که اواخر شهریور ماه در یکی از دانشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.