این طرح با هدفگذاری کمک برای برنامه ریزی دقیق و بهتر برنامههای فرهنگی و هنری و توسعه همیشگی و پایدار و شناخت و جذب و پرورش فعالیتهای فرهنگی و هنری و تولید ایدههای نو و خلاقانه و اثربخش برنامهریزی شده است.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بشاگرد روز یکشنبه در نشست راهاندازی شبکههای شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در این شهرستان، اظهار داشت: طبق دستورالعمل ارسالی طرح شبکه شهرهای خلاق در حوزه فرهنگ و هنر با نگاه به آینده و در جهت توسعه پایدار فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی و همچنین تقویت و مهیا نمودن زیرساختهای فرهنگی هنری مدنظر است.
خلیل نوری پور ابراز داشت: براساس این دستور العمل می توان آثار هنری مختص این منطقه شامل آثار هنری و معماری بومی(کپرهای بشاگرد) و آثار هنری فلزی(ساخت انواع ملزومات فلزی) و آثار شعر برگرفته از گویش ها و لهجههای متفاوت در منطقه بشاگرد را با نام آثار هنری بشاگرد به کانون حوزه هنری شهرهای خلاق معرفی و ثبت کرد.
وی ادامه داد: همه وظیفه دارند در گام اول براساس داشته هایمان ظرفیتهای انسانی و فرهنگی هنری خود را ایدهها را جمع آوری و سازماندهی کنیم و در گام دوم نیز نسبت به تامین زیرساختها و ایجاد انگیزه برای هنرمندان مشارکت شود.
نوریپور بیان داشت: سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح ملی، منطقهای، استانی، شهرستانی مبتنی بر فرهنگ و رسوم مردم آن منطقه باشد که توجه خوبی به فرهنگ و هنر شده و استعدادهای خوبی وجود دارد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بشاگرد همچنین گفت: وجود آثار هنری متفاوت در این منطقه برگرفته از فرهنگ غنی مردمان این دیار بوده که تاکنون نسل به نسل حفظ شده است.
معاون فرماندار بشاگرد نیز گفت: درحوزه فرهنگ و هنر باید کارها بر اساس برنامه ریزی دقیق جهت توسعه پایدار فرهنگ و هنر مبتنی بر فرهنگ غنی مردم بشاگرد باشد.
عباس رجبی پور گفت: از طرفی انجام این طرحهای فرهنگی و هنری باید از لحاظ مالی قابل تعریف و قابل اجرا باشد.
وی افزود: همچنین رشتههایی انتخاب شود که خاص فرهنگ و هنر بومی مردم بشاگرد باشد و اعضا نیز نسبت به اجرای برنامههای فرهنگی هنری همکاری لازم را داشته باشند.
شهردار شهر سردشت بشاگرد نیز ابراز داشت: فرهنک مردم بشاگرد بسیار غنی است، زیرا بشاگرد قدمتی طولانی دارد و مردم بشاگرد فرهنگ و هنری را که از گذشتگان به ارث رسیده را حفظ کرده اند مانند فرهنگ کار و تلاش و آثاری که کاملا ملموس است.
راشد طیب شاهی افزود: مجموعه شهرداری نیز اجرای برنامه های فرهنگی و هنری را دغدغه خود میداند و کاملا عزم راسخ بر اجرای برنامه ها دارند.
وی توصیه کرد: بهتر است فعالیتهای فرهنگی با مشارکت بیشتر دستگاهای متولی انجام شود.
فراخوان راهاندازی شبکههای شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیمه تیرماه امسال اعلام و سپس پایگاه اطلاعرسانی شبکههای شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیز به نشانی اینترنتی www.creative-cities.ir چهارم مرداد امسال در تهران رونمایی شد.
براساس فراخوان، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» را با لحاظ اهمیت نگاه آیندهمحور و آمایشی در جهت توسعه عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی ـ اسلامی، و تقویت و کاربردیسازی زیرساختهای فرهنگی و هنری موجود و حمایت از طرحهای خلاقانه برآمده در بسترهای محلی و بومی به اجرا میگذارد.اعضای شبکه شهرهای خلاق در اولویت دریافت مجموعهای از خدمات، تسهیلات، اعتبارات و منابع قرار میگیرند تا زیرساختهای لازم را توسعه داده و برنامههای معرفیشده را اجرا کنند.
پرونده هر شهر در زمینههای حوزه فرهنگی و هنری که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان انجمنهای فرهنگی و هنری شهر ارائه میشود، مبنای شرکت در این طرح است.
بر اساس فراخوان از جمله اهداف طرح میتوان به این موارد اشاره کرد: کمک به برنامهریزی برای توسعه پایدار، همچنین کشف، جذب و پرورش فعالیتها و پیشنهادهای نو، پایدار بومی حمایت از آنها، ساماندهی و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیتهای مردمی در فرهنگ، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسبوکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق.
شهرستان بشاگرد به عنوان نماد یکی از مناطق محروم در ۳۰۰کیلومتری شرق هرمزگان است.
۶۰۴۸/۹۸۸۷