رسانه های هنگ کنگ می گویند از صبح امروز دوشنبه و همزمان با آغاز دور جدید اعتراضات مردم، معترضان تلاش کرده اند با جلوگیری از حرکت قطارها از ایستگاه ها، در رفت و آمدهای شهری اختلال ایجاد کنند.
فعالیت راه آهن هنگکنگ به حالت تعلیق درآمده است معترضان در حالی که سر و صورت خود را پوشانده و لباس سیاه به تن کرده اند جلوی درب قطارها را گرفته و اجازه خروج مسافران از ایستگاهها را نمیدهند.
مقامات فرودگاه هنگ کنگ می گویند به خاطر گزارش هایی مبنی بر احتمال پیوستن کارگران به این اعتصاب، بیش از ۱۶۰ پرواز را لغو کرده اند.
مقامات هنگ کنگ اکنون می گویند که این تظاهرات غیرقانونی شهر را به ورطه فوق العاده خطرناکی سوق می دهد «کری لام» مدیر اجرایی هنگ کنگ در کنفرانسی خبری هشدار داد که ادامه این روند شهر را فلج خواهد کرد.
او در پاسخ به خواسته معترضان مبنی بر استعفای خود تاکید کرد هیچ برنامهای برای استعفا ندارد و افزود: ضمن پذیرش مشکلات به وجود آمده برای حل و فصل این وضعیت تلاش خواهد کرد.
کری لام در مورد شعار «پس گرفتن هنگ کنگ» هم که توسط معترضان سر داده می شود گفت هدف معترضان از طرح چنین شعاری براندازی هنگ کنگ و تخریب کامل زندگی شهروندان است.
چین ضمن حمایت از تعلیق این لایحه بحث برانگیز و مدیر اجرایی هنگ کنگ، کشورهای دیگر را از دخالت در امور این منطقه برحذر داشته است.
منطقه خودمختار هنگ کنگ با هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت، شهری جزیرهای در جنوب چین و از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان به شمار میرود این شهر از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود ولی در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین به جمهوری خلق چین پیوست. منطقه هنگ کنگ در کنار ماکائو یکی از دو منطقه تقسیماتی ویژه در جمهوری خلق چین است.
کارشناسان معتدقند یکی از دلایل تداوم نا آرامی ها هنگ ، حمایت برخی کشورهای خارجی از جمله آمریکا از معترضان و تشویق آنان به ماندن در خیابان ها است، بر همین «یانگ جیه چی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین بتازگی در مصاحبهای با خبرگزاری شینهوا درباره تحولات اخیر در هنگ کنگ، از دست داشتن برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا در این نا آرامی ها خبر داده بود.
او گفته بود در این مدت، تظاهرات و تجمعهای بزرگی برگزار شد و در این میان، تظاهرات کنندگان تندرو عمدا خشونتها را تحریک کرده و امنیت عمومی را به خطر انداخته و قانون سالاری، نظم اجتماعی، اقتصاد و شهرت جهانی هنگ کنگ را خدشه دار کردند.
این مقام چینی تصریح کرده بود برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا در میان آشوبهای هنگ کنگ به دروغگویی، تنش زایی و انتقادات بیپایه پرداخته و حتی برای پشتیبانی از شورشیها، دیدار مقامات بلندپایه خود با سرکردههای شورشیها را ترتیب دادند.