به گزارش خبرگزاری رویترز، معترضان هنگ کنگی، تعلیق طرح استرداد متهمان به چین را کافی نمی دانند و خواستار کناره گیری "کری لم"، رئیس اجرایی هنگ کنگ، هستند.
طرح جنجال برانگیز استرداد متهمان به چین در روزهای گذشته با اعتراضات گسترده روبرو شد. با تصویب این طرح، مقامات هنگ کنگ قادر بودند تا برخی متهمان را برای محاکمه به چین باز گردانند.
کری لم در پی اعتراضات گسترده هنگ کنگی ها، روز شنبه (۲۵ خرداد) اعلام کرد، هنگ کنگ تصمیم گرفته است طرح اصلاح قانون مربوط به استرداد متهمان به چین را برای زمان نامحدودی متوقف سازد. در
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به حوادث ناشی از مساله اصلاح دو آیین نامه مربوط به انتقال مظنونان فراری از منطقه اداری ویژه هنگ کنگ به خاک اصلی چین؛ کشورهای دیگر را از دخالت در امور هنگ کنگ برحذر داشت.
"گنگ شوانگ" روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اظهار کرد: متوجه شدیم "کری لام چنگ یوت نگور" رییس منطقه اداری ویژه هنگ کنگ اعلام کرده است بررسی اصلاح آیین نامه های مربوط به انتقال مظنونان فراری در مجلس قانونگذاری هنگ کنگ را به تعویق می اندازد دولت مرکزی چین از این تصمیم حمایت می کند، به آن احترام می گذارد و آن را درک می کند.
این سخنگو افزود: سیاست های «یک کشور دو نظام» و «مدیریت هنگ کنگ به دست مردم هنگ کنگ» به خوبی رعایت می شود و مردم هنگ کنگ از حقوق و آزادی قانونی برخوردارند و این یک واقعۀ روشن است.
وی افزود: ثبات و شکوفایی هنگ کنگ برای چین و دنیا مفید است اما می خواهیم تأکید کنیم که هنگ کنگ منطقه ای از چین است و امور هنگ کنگ جزو امور داخلی چین است و هیچ کشور، سازمان یا شخص دیگری حق دخالت در امور آن را ندارد.
چین روز گذشته نیز در اعتراض به دخالت واشنگتن در امور داخلی «هنگکنگ»، "رابرت فوردن" جانشین سفیر آمریکا در پکن را به وزارت امور خارجه فراخواند.
نمایندگان کنگره آمریکا در گرماگرم اعتراضات خیابانی مردم «هنگکنگ» به احتمال تصویب لایحه استرداد در پارلمان این منطقه، لایحهای ارائه کرده بودند که بر اساس آن واشنگتن متعهد به کمک به خودمختاری این منطقه میشد، این لایحه خشم چین را بر افروخته است.
بر اساس لایحه استرداد، مجرمان هنگکنگ باید برای محاکمه به چین فرستاده شوند معترضان ادعا میکنند این لایحه، استقلال هنگکنگ چین را که هم اکنون تحت عنوان «دو کشور یک نظام» اداره میشود به خطر میاندازد.
به دنبال یک هفته اعتراضات خیابانی مردم هنگ کنگ به این لایحه، سرانجام امروز شنبه «کری لام» مدیر اجرایی این منطقه اعلام کرد در واکنش به نارضایتی مردم، این لایحه پیشنهادی را به مدت نامحدودی به حالت تعلیق در میآورد.
در همین حال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دو روز پیش اعلام کرد ممکن است مساله هنگ کنگ را با رئیس جمهوری چین در حاشیه نشست سران جی ۲۰ در ژاپن مطرح کند، چین پیشتر نسبت به دخالت کشورهای غربی در تحریک مردم به تجمع و اعتراض هشدار داده بود.
نظر شما