به گزارش چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « شکرالله حاجی وند» با بیان اینکه این پنج رقم معرفی شده شامل دو رقم انگور و سه رقم زردآلو است افزود: ۱۴ رقمی که توسط پژوهشکده میوههای معتدل و سردسیری این موسسه تحقیقاتی در دست معرفی است شامل دو رقم گیلاس، شش رقم زردآلو، دو پایه انگور، دو رقم سیب و دو رقم جدید فندق می شود.
وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات باغبانی دارای هفت پژوهشکده است، گفت: این پژوهشکده ها شامل پژوهشکده میوههای معتدل و سردسیری، سبزی و صیفی، چای، مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، گل و گیاهان زینتی، پسته و همچنین خرما و میوه های گرمسیری است و یکی از مهمترین این پژوهشکده ها به لحاظ اهمیت و سطح زیر کشت مربوط به میوه های معتدل و سردسیری است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی ادامه داد: پژوهشکده میوههای معتدل و سردسیری دارای ۶۱ محقق و هیات علمی است که ۹۷ پروژه تحقیقاتی مختلف از ۲۶ نوع محصول را در سراسر کشور دنبال می کند.
وی گفت: ۵۰ تولید کننده و مدیر باغبانی از ۲۲ استان دارای شرایط آب و هوایی معتدل و سردسیری از ارقام بانک ژن محصولات باغی و پروژههای تحقیقاتی پژوهشکده میوههای معتدل و سردسیری و ایستگاههای تحقیقاتی وابسته به موسسه تحقیقات علوم باغبانی بازدید کردند.
حاجی وند هدف از این بازدید را آشنایی و بررسی ۲۴ رقم داخلی و خارجی که قابلیت تجاری شدن دارند، عنوان کرد.
وی ادامه داد: این ۲۴ رقم شامل ۱۱ رقم داخلی زردآلو، انگور، به و گردو و ۱۳ رقم خارجی از محصولات مختلف به ویژه هستهداران از جمله هلو است.