تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام به اشاره به نقش امام محمد باقر (ع) در تاریخ اسلام گفت: امام جعفر صادق(ع) به همراه پدرشان مدل هدایت بر مبنای دین و مکتب اهل بیت (ع) را احیا کردند.

حشمت الله قنبری در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران به مناسبت سالروز شهادت امام محمدباقر (ع) افزود: معمولا هرجا از وجود امام باقر (ع) یاد می شود؛ ظرفیت و شکافندگی علم و اعجاز علمی در علوم، تدوین، تبیین و  جامعیت علمی ایشان در افکار عمومی و خصوصی مردم ثبت می شود.

وی اظهار داشت: علمی که توانست تولید، تدوین و انسان های تراز این نهضت علمی تربیت کند و بعدها از ناحیه امام صادق (ع) به عنوان یک دانشگاه جامع علمی در طول دوران کوتاهی اثر بزرگی در عالم به ثبت رساند که بعد و پیش از ایشان مسبوق به سابقه نبوده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نمی توان شخصیت امام باقر (ع) را شناخت و از دایره فهم انسان خارج است، تصریح کرد: اراده خداوند این بوده است که این افراد بزرگ در بین ما زندگی و برای بندگان خداوند الگوسازی کنند و حیات خود را به عنوان اسوه در پیش راه مردم قرار دهند تا هیچ راه فراری در پیش مردم برای عدم تمکین از اسلام وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در این وقت کوتاه فقط به یک بعد از زندگی ایشان می توان پرداخت، خاطر نشان کرد: اگر خداوند ایشان را ذخیره عاشورا قرار نداده بود چه بسا اقدام غیرقابل تکرار کربلا در این سرزمین دفن شده بود.

قنبری با تاکید بر اینکه قرار بود صفحه عاشورا و کربلا به وسیله یزید برای همیشه بسته شود، ادامه داد: امام باقر(ع) که در واقعه عاشورا ۳ یا ۴ سال سن داشت، تمام هویت عیسی (ع) را در مجلس یزید که در وجود ایشان بود، بروز و ظهور داد و ناگهان یزید را با فرعون مقایسه کرد و باعث تحیر همگان شد و گفت که کسی که فرمان به قتل امام حسین(ع) را داده ناپاک زاده است. پس از آن فضای مجلس دگرگون شد و یزید مجبور به تعطیل کردن علمیات فاجعه آفرین خود شد.

وی گفت: امام باقر(ع) یک فصل نوین از نهضت عاشورا است و به همین دلیل نهضت امام حسین(ع) به مدینه منتقل شد و بعد از آن مکتب هدایت به صیانت از انسان تبدیل شد. امام جعفر صادق(ع) به همراه پدرشان مدل هدایت بر مبنای دین و مکتب اهل بیت (ع) را احیا کردند.