آمریکا بارها اعلام کرده که از قیمت بالای نفت راضی نیست و حتی برخی اعضای اوپک را مجبور کرده تا برای پایین نگهداشتن قیمتها تضمین دهند. با این حال قیمت نفت مدتی بود که بالای ۶۰ دلار در هر بشکه ثابت شده بود اما با صحبتهای دونالد ترامپ مبنی بر افزایش تعرفهها قیمت نفت دوباره پایین آمد تا آنجا که به پایینترین حد در هفت ماه گذشته رسیده است.
این در شرایطی است که عربستان سعودی در پی سقوط قیمت نفت، با سایر تولیدکنندگان نفت درباره واکنشهای احتمالی برای متوقف کردن این روند به رایزنی پرداخته است.
آژانس بینالمللی انرژی نیز اعلام کرده که رشد تقاضای نفت به کمترین میزان از سال ۲۰۰۸ رسیده است. با این شرایط، قیمت نفت برنت روز پنجشنبه تا ۵۷ دلار در هر بشکه نیز پایین آمد.
بر این اساس عربستان میخواهد صادرات نفت خود در ماه سپتامبر( ماه آینده میلادی) را به کمتر از ۷میلیون بشکه در روز کاهش دهد که حکایت از کاهش ۷۰۰ هزار بشکهای نسبت به سطح فعلی دارد.
با این حال تنش چین و آمریکا بازار نفت را ملتهب کرده است تا آنجا که کاهش ذخیرهسازی سوخت در اروپا و کاهش تولید نفت اوپک نیز نتوانسته از افت ۵.۵ درصدی قیمت هفتگی نفت جلوگیری کند.
با توجه به این عوامل قیمت نفت برنت که هفته را با قیمت ۶۱ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه آغاز کرده بود با کاهشی ۵.۵ درصدی روی قیمت ۵۸ دلار و ۵۳ سنت به کار خود پایان داد.
نفت شاخص آمریکا نیز از افت قیمت در امان نماند و از ۵۵ دلار و ۶۶ سنت روز دوشنبه به ۵۴ دلار و ۵ سنت رسید.