۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۳
کد خبرنگار: 834
کد خبر: 83428334
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایران برنده جنگ تجاری چین و امریکا

۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۳
کد خبر: 83428334
ایران برنده جنگ تجاری چین و امریکا

تهران- ایرنا- بعد از اینکه امریکا دولت چین را «کارگر ارز» مورد خطاب قرار داد، امید هر گونه مذاکره برای بهبود شرایط و کاهش تنش تجاری تقریبا از بین رفت. این در حالی است که کمتر از یک ماه پیش مقامات تجاری چین و امریکا، مذاکرات صورت گرفته را سازنده عنوان کرده بودند. از سوی دیگر زمزمه‌های خرید نفت بیشتر از ایران توسط چین نیز در فهرست اقدامات متقابل پکن برای پاسخ به تعرفه‌های جدید امریکا شنیده می‌شود.

روزنامه اعتماد در گزیده ای از این گزارش آورده است: هفته گذشته ترامپ اعلام کرد در ماه جدید میلادی تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای چینی وضع می‌کند، چین هم در اقدامی متقابل علاوه بر کاهش ارزش یوان به پایین‌ترین حد طی یک دهه گذشته، واردات محصولات کشاورزی امریکا که مهم‌ترین محصولات صادراتی این کشور به چین است را تعلیق کرد. بعد از این اقدام ارزش سهام و ارز در بازار اقتصادهای نوظهور افت کرد. در این شرایط و بعد از اینکه امریکا دولت چین را «کارگر ارز» مورد خطاب قرار داد، امید هر گونه مذاکره برای بهبود شرایط و کاهش تنش تجاری تقریبا از بین رفت. این در حالی است که کمتر از یک ماه پیش مقامات تجاری چین و امریکا، مذاکرات صورت گرفته را سازنده عنوان کرده بودند.

از سوی دیگر زمزمه‌های خرید نفت بیشتر از ایران توسط چین نیز در فهرست اقدامات متقابل پکن برای پاسخ به تعرفه‌های جدید امریکا شنیده می‌شود.

در حال حاضر برای واردات ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه‌ای ۲۵ درصدی توسط دولت ترامپ وضع شده و تعرفه‌های جدید نیز تقریبا تمام محصولات وارد شده از چین را در بر خواهد گرفت.

تغییر ناگهانی مواضع

کمتر از ۱۰ روز پیش، ترامپ در پیامی چینی‌ها را درباره عواقب طول دادن مذاکرات تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا تهدید کرد.

هر چند پس از این تهدید هوا چون یینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین مواضع امریکا را در طول مذاکره، متغیر دانست. چند روز پس از اظهارنظر سخنگوی وزارت خارجه چین، ترامپ در تازه‌ترین اقدام خود، اعلام کرد از ابتدای ماه سپتامبر (۱۰ شهریور ماه)، تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای چینی وضع می‌کند. قرار است بر ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه‌ای ۱۰درصدی اعمال شود.

جان هتزیوس، اقتصاددان ارشد در یادداشتی عنوان کرد که اعمال تعرفه‌های جدید بر کالاهای چینی به این معناست که هر دو طرف مواضع سختگیرانه‌تری را اتخاذ کرده‌اند که امکان هرگونه رسیدن به راه‌حل و حل اختلاف را در کوتاه‌مدت از بین می‌برد.

این اقدام امریکا، چینی‌ها را ترغیب کرد تا از ابزاری استفاده کنند که می‌تواند جریان در جهان را تغییر دهد؛ کاهش ارزش یوان چین.

خرید نفت ایران، دیگر اقدام متقابل چین

هفته گذشته رویترز اعلام کرد که صادرات نفت ونزوئلا به چین افزایش یافته است. طبق این گزارش در ماه فوریه مقدار نفت صادر شده به چین ۲۳۳ هزار بشکه در روز بود و در ژوئن این مقدار تقریبا سه برابر شد و به ۶۵۶ هزار بشکه در روز رسید. طبق برخی پیش‌بینی‌ها با اعمال دور جدید تحریم‌ها تقاضا برای نفت در جهان بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌یابد. این درحالی است که چین می‌تواند با افزایش واردات نفت از ایران که هم‌پیمان و شریک تجاری‌اش است، هم تقاضا برای نفت در جهان را افزایش دهد و هم بتواند بر قیمت‌ها تاثیر بگذارد. کمااینکه در حال حاضر نیز برخی نفتکش‌های ایران به مقصد چین در حرکت هستند. در آخرین گزارشی که سه روز پیش نیویورک‌تایمز منتشر کرد، ۶ نفتکش از ۱۲ نفتکش ایرانی از شروع تحریم‌ها بار خود را در بنادر چینی تخلیه کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha