ماهنامه اقتصادی فرانسوی "کاپیتال" امروز (شنبه) به نقل از خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان "فرانسه برای یک نشست تحت تنش سران گروه ۷ آماده می شود" نوشت: از ۲۴ تا ۲۶ اوت، بیش از پنج هزار نفر از رهبران، نمایندگان، روزنامه نگاران و نیروهای امنیتی با ساکنان و گردشگران شهر زیبای بیاریتز، که در طول فصل تابستان تحت امنیت بسیار بالا قرار گرفته، ملاقات خواهند کرد.
انتظار می رود در مجموع ۲۴ هیات خارجی همراه با رهبران «گروه 7» شامل «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس و «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا روز شنبه ۲۴ اوت از سوی «امانوئل مکرون» در یک شام غیر رسمی در کاخی با شکوه مشرف به اقیانوس اطلس پذیرایی شوند.
سپس آنها باید به همتایان خود از کشورهای دعوت شده همچون «نورندا مودی» نخست وزریر هند، «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا، «سباستین پینرا» رییس جمهوری شیلی، «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا، «عبدالفتاح السیسی» رییس جمهوری مصر، «سیریل رامافوسا» رییس جمهوری آفریقای جنوبی، «مکی سال» رییس جمهوری سنگال، «پل کاگامه» رییس جمهوری رواندا و «روچ مارک کریستین کابوره» رییس جمهوری بورکینا فاسو ملحق شوند.
در این نشست، نمایندگانی از اتحادیه اروپا و سازمان های مهم بین المللی مانند سازمان ملل متحد، صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی نیز شرکت خواهند داشت.
** اختلاف ها در منو
این نشریه فرانسوی افزود: این اجلاس بجا، برای بحث در مورد موضوعات مهم و اصلی اعم از اعمال مالیات بر غول های فناوری، که در این زمینه دونالد ترامپ و امانوئل مکرون با هم اختلاف دارند، جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن، که سرمایه گذاری ها و بازارها را نگران می کند و تنش های آمریکا و ایران با تهدید به ملتهب کردن خلیج فارس متمرکز است.
رئیس جمهوری فرانسه ۱۹ اوت با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود دیدار خواهد کرد تا به بررسی اشکال مختلف همکاری در مورد موضوعات مهمی چون بی ثباتی یا درگیری بدون ساده انگاری و بسته شدن درهای گفت و گو و مذاکره بپردازند.
** بوریس جانسون در کانون توجه «گروه 7»
به نوشته این نشریه فرانسوی، در نشست «گروه 7»، نخست وزیر جدید انگلیس در کانون توجه قرار خواهد گرفت.
اروپایی ها می خواهند با او در مورد برگزیت بحث کنند که بوریس جانسون وعده داده در ۳۱ اکتبر حتی به قیمت یک خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.
او همچنین برای دیدار با دونالد ترامپ که گفته بود برای ملاقات با جانسون که او را به عنوان متحدی در صحنه بین الملل می بیند "بی تاب" است، مشتاقانه انتظار می کشد.
هر دو آرزو دارند که "توافقنامه تجاری بلندپروازانه" در اسرع وقت پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا منعقد شود.
از سوی دیگر نشست سران «گروه ۷» در حالی به میزبانی فرانسه برگزار می شود که این کشور ۹ ماه است با چالش بزرگ جنبش «جلیقه زردها» مواجه است.
برای تامین امنیت این نشست که از سال ۲۰۱۱ برای نخستین بار به میزبانی فرانسه برگزار می شود به گفته «کریستف کاستانر» وزیر کشور فرانسه، یک بسیج استثنایی از نیروهای پلیس برنامه ریزی شده است.
بیاریتز به عنوان یک "منطقه سرخ" فوق العاده امن، میزیان نشست های اجلاس «گروه 7» است و شهرهای همسایه آن یعنی "بایون" و "آنژله" تا مرز اسپانیا تحت پوشش امنیتی قرار خواهد گرفت.
کاستانر در بازدید از بیاریتز در روز چهارم ژوئیه اعلام کرد، "ما در حال آماده سازی برای فرضیه ضد تظاهرات هستیم که اگر خشونت بار باشد ما آنها را خنثی خواهیم کرد."
آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلستان، ژاپن، ایتالیا و کانادا که حدود ۵۰ درصد اقتصاد دنیا را در دست دارند «گروه 7» یا «جی 7» (هفت کشور صنعتی جهان) می نامند.
چهل وچهارمین نشست سران گروه «جی ۷» به میزبانی کانادا در هشتم اوت سال ۲۰۱۸ برگزار شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از پایان نشست کشورهای صنعتی «گروه ۷» در کانادا رسما' امضای خود را از زیر بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت.
این اقدام ترامپ واکنش سران کشوهای عضو را به همراه داشت.