تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶

تهران- ایرنا- اصول‌گرایان اگر دولتی در راستای گرایش آنها باشد، از او انتقاد نمی‌کنند و کارهایش را توجیه می‌کنند، ولی اگر در نقطه مقابل‌شان باشد، با بدترین روش‌ها به او حمله می‌کنند و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدفشان استفاده می‌کنند.

در گزیده ای از گزارش روزنامه همدلی، ‌آمده است: «اگرچه تا این لحظه تصمیمی برای ورود به انتخابات پیش رو نگرفته‌ام، ولی جریان اسلام‌گرا در انتخابات پیش‌رو فرصت‌ها و تهدیداتی دارد که می‌تواند از فرصت‌های آن استفاده کند. یکی از این فرصت‌ها نارضایتی جامعه از عملکرد دولت است. در نظرسنجی‌های صورت گرفته ۶۰درصد مردم عنوان کرده‌اند که در انتخابات مجلس پیش‌رو به نامزدهای مخالف دولت رای می‌دهند و فقط ۲۰ درصد ذکر کرده‌اند که رایشان به گزینه‌های موافق دولت است.» این بخشی از سخنان «غلامعلی حداد عادل»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، است که در بیستمین همایش انجمن‌های اسلامی مستقل سراسر کشور که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد. این نگاه حداد عادل بدون شک یک نگاه حزبی است که دست‌یابی به قدرت با استفاده از امکانات و وضعیت کنونی را می‌رساند. اما ایشان بر این باور هستند که نقد دولت نقد اصلاحات است.


جلال میرزایی در گفت‌وگو با همدلی ضمن اشاره به اظهارات اخیر حداد عادل بر این باور است که ما همیشه موافق نقد و انتقاد سازنده هستیم. بدون شک نقدهایی به مجموعه دولت و عملکرد آن در این مدت وارد است، اما این سخن از زبان کسی که سال‌ها از دولتی حمایت کرده که برخی از نارضایتی‌های کنونی، نتیجه عملکرد همان دولت (محمود احمدی نژاد) است. آقای حداد عادل باید بداند که باید بپذیریم نارضایتی‌هایی که الان در ایران وجود دارد تنها نتیجه عملکرد دولت نیست بلکه به تمام ارگان‌ها و نهادها مربوط است.


او در ادامه با تاکید بر اینکه انگشت نشانه به سوی رئیس دولت رفتن کار اشتباهی است، گفت: «به نظر من، نباید همه تقصیرها را به گردن دولت و رئیس دولت انداخت.»

تا زمانی که اصول‌گرایان در مسیر گذشته حرکت کنند، نمی‌توانند کار جدی و اساسی انجام دهند. همانطور که در انتخابات ۹۶ همه فکر می‌کردند که اصول وحدت رعایت شده است. درحالی که این برداشت درست نبود و آن شکست سنگین را متحمل شدند.


جلال میرزایی دلایل انتقادات حداد عادل یا هشدار او نسبت به استفاده اصول‌گرایان در شرایط کنونی گفت: «به نظر من برخی از این انتقادات به اختلافاتی بر می‌گردد که در داخل اصول‌گرایان وجود دارد. اصول‌گرایان به دلایل مختلفی از جمله عملکرد بد دولت احمدی نژاد و همچنین شکست‌های جبهه اصول‌گرا در دو انتخابات ریاست جمهوری که به توفیقی دست نیافته‌اند و از طرفی دیگر شکست در انتخابات مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و حتی خبرگان رهبری نیز، موجبات اختلافات گسترده بین اصول‌گرایان بود که این شکست‌ها نتیجه عدم ائتلافی بود که بین این جبهه شکل گرفت.


او در ادامه افزود: «اصول‌گرایان اگر دولتی در راستای گرایش آنها باشد، از او انتقاد نمی‌کنند و کارهایش را توجیه می‌کنند، ولی اگر در نقطه مقابل‌شان باشد، با بدترین روش‌ها به او حمله می‌کنند و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدفشان استفاده می‌کنند. در صورتی که این طور نیست و هرجا انتقادی دیدیم و نظر مخالفی داشتیم باید بتوانیم بیان کنیم.»


این عضو فراکسیون امید درباره اطلاعات و آمارهایی که حداد عادل در سخنرانی خود به آنها اشاره کرده است گفت: «به نظر من باید درباره اطلاعاتی که حدادعادل در سخنان خود مبنی بر مخالفت ۶۰ درصدی جامعه با دولت در انتخابات پیش‌رو، به بحث و گفت‌وگو نشست.»


میرزایی همچنین تاکید کرد: «با توجه به آمارهایی که این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کرده باید گفت که بزرگ‌ترین دغدغه جریانات سیاسی در شرایط کنونی این است که آیا اکثریت مردم به پای صندوق‌های رای خواهند آمد یا خیر. اما این در حالی است که طبق نظر سنجی‌هایی که شده است مردم بیش از پیش احساس ناامیدی می‌کنند و این ناامیدی نیز تنها مختص به یک جریان سیاسی خاص یا یک نهاد مشخص نیست، بلکه اعلام نا امیدی از وضعیت ممکن به همه جریان‌های سیاسی مربوط است.»



جلال میرزایی در ادامه ضمن انتقادهایی به رویه اصول‌گرایان در شرایط کنونی، گفت: «به نظر من حداد عادل باید بداند که نمی‌تواند جریان یا حزبی که خود را به آن متعلق می‌داند، از این نارضایتی‌ها مبرا کند. چرا که اصول‌گرایان بیش از دولت روحانی در تشدید نارضایتی‌های مردم نقش داشته‌اند.»
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: «چنین رویکردی برای مردم مقبول نیست. بیشتر یک حالت مصنوعی دارد. مردم کسانی را دوست دارند که دنبال حق، حقیقت و عدالت باشند و حرف دل آنها را بزنند و واقعیت را بگویند در هر جا که باشد.»