تهران - ایرنا - ر ئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: تاکنون ۴۳۷ هزار و ۲۴۴ مورد خدمات درمانی و پزشکی مختلف به حجاج ایرانی در بیمارستان و درمانگاه‌ها و مراکز درمانی هلال احمر در مدینه و مکه ارائه شده است.

محمدتقی حلی ساز روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: بیشترین مراجعات حجاج ایرانی به این بیمارستان و درمانگاههای مرکز پزشکی حج و زیارت به دلیل مشکلات حساسیتی، ریوی، اسکلتی و عضلانی است.

وی به هزار ۱۴۳ بیمار بستری شده در بیمارستان مکه مکرمه اشاره و تصریح کرد: ۱۷۵ زائر در بخش مردان، ۱۲۶ نفر در بخش زنان و ۹۹۳ نفر نیز در بخش اورژانس بستری شده اند که تنها ۳۹ نفر آنان هم اکنون در بیمارستان بستری هستند و سایر بیماران پس از تکمیل درمان ترخیص و به کاروان های خود بازگشته اند.

همچنین ارائه خدمات پاراکلینیکی به بیماران مراجعه کننده به بیمارستان هلال احمر در مکه مکرمه موضوع دیگری بود که حلی ساز به آن اشاره و خاطر نشان کرد: تا ۲۵ مرداد بیش از ۲۵هزارو۳۴۶ مورد خدمات پاراکلینیکی به زائرین ارائه شده که از این تعداد ۱۹ هزار و ۶۷۰ مورد خدمات آزمایشگاهی، ۵۹ مورد اکو و هزار ۲۷ مورد رادیولوژِی صورت گرفته است.

وی در تشریح جزئیات عملکرد پزشکان نیز اظهارکرد: تا روز۲۵ مرداد، ۱۱۲هزار و۲۸۳ ویزیت توسط پزشکان درمطب های مجموعه ها و درمانگاهها انجام شده که از این میان  ۱۰۶هزار و ۷۱۷ مورد خدمات پرستاری درمدینه و بیمارستان مکه شامل نوار قلب، قند خون و فشارخون، گچ گیری، تزریقات، پانسمان، سرم تراپی و بخیه  به حجاج ایرانی ارائه شده است.                               

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با اشاره به تامین دارو تا پایان حج تمتع اظهار داشت: ۳۳هزار و  ۱۷۹ پاسخگویی به حجاج ایرانی  در بخش داروخانه‌ مکه و درمانگاهها۲۷ هزار و ۱۳۹ نسخه ثبت شده است و همچنین انجام ماموریت های  مددکاری وامداد و انتقال بیش از پنج هزار و ۸۶۱ مورد ازجمله تقاضای آمبولانس، انتقال بیمار به مجموعه ها و هتل ها  و بیمارستان های سعودی انجام گرفته است.

وی همچنین تصریح کرد : تاکنون ۲۲ زائر ایرانی دربیمارستان های سعودی بستری هستند و برای پیگیری امور درمانی زائرین در بیمارستان های سعودی پزشکان رابط عرب زبان  بین بیمارستان و درمانگاه های ایرانی و بیمارستان های سعودی هستند و نسبت به پیگیری روند درمانی بیماران نظارت می‌کنند.   

 حلی‌ساز درخصوص آخرین آمار ارائه خدمات درمانی به زائران در مراکز درمانی هلال احمر درمدینه و مکه تا ۲۵ مرداد، گفت: تاکنون ۳۰ هزار و ۲۷ زائر خدمات ویزیت تخصصی در بخش های داخلی، قلب، زنان، ارتوپدی، روانپزشکی، چشم، اعصاب، عفونی، دندانپزشکی و طب اورژانس به صورت شبانه‌روزی به زائران ارائه شده است وهمچنین پاسخگویی به  ۲۲هزار و ۱۷۹  زائر خدمات نسخه در داروخانه بیمارستان مکه و ۲۷ هزارو ۱۳۹ نسخه در درمانگاهها ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است. یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه می دهند.

۱۵ پزشک با تجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند، ضمن اینکه در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون و ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و پنج درصد نیز بیماری قلبی و عروقی دارند تعداد زنان حج تمتع ۱۳۹۸ بیشتر از آقایان است.

در حج امسال آمار سنی زائران پنج سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

همچنین میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است و حدود ۸ هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ زائر نیز بالای ۸۰ سال و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.