محمودرضا فقیهی روز پنجشنبه با اعلام این مطلب، افزود: بیمارستان و درمانگاه های مکه در اوج آمادگی کامل و در حال خدمت رسانی به حجاج ایرانی هستند.
وی ادامه داد: متناسب با ورود زائران به مجموعه های مکه پزشکان در مطب های پیش بینی شده ارائه خدمات می کنند.
مدیر عملیات حج و زیارت تمتع ۹۸ مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با بیان اینکه طی چندماه گذشته تمام زائران در داخل کشور تحت معاینه قرار گرفتهاند، گفت: تمام اطلاعات و سوابق پزشکی آنان در سیستم الکترونیکی و نرمافزار تحت وب مرکز پزشکی در اختیار پزشکان مجموعهها، درمانگاهها و بیمارستان در مکه مکرمه در دسترس می باشد.
فقیهی تاکید کرد: تیمهای نظارتی سلامت کاروان در شهرمکه مکرمه وظیفه نظارت بر شرایط بهداشتی و درمانی در هتلها و آشپزخانه های مرکزی را برعهده دارند و موظفند گزارش روزانه خود را به مسئولان ارائه کنند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج اضافه کرد: طی ۷۲ ساعت گذشته در پنج درمانگاه مکه و بیمارستان بیش از هزار و ۴۴۳ نفر از زائران ایرانی سرزمین وحی از خدمات درمانی استفاده کرده اند و از این تعداد ۸۵۱ نفر در مجموعه ها و ۱۹۹ خدمت در بخش های مختلف بیمارستان ارائه شده است. ۶۸ نفر به پزشکان متخصص و ۱۴ نفر به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه داشتند و از خدمات درمانی استفاده کرده اند.
به گفته فقیهی، برای پیگیری امور درمانی زائران در بیمارستان های سعودی نیز پزشکان عرب زبانی داریم که رابطان بین درمانگاهها و بیمارستان ایرانی و بیمارستان های سعودی هستند و نسبت به پیگیری روند درمانی بیماران اقدام میکنند.
وی توضیح داد: بیمارستان و درمانگاههای مکه مکرمه از حضور ۲۲۰ پزشک و پرستار با تجربه و متخصص و با مهارت های علمی بالا بهره مند هستند و خدمت رسانی به زائران بی وقفه در این مراکز ادامه دارد.
مدیر عملیات بهداشتی و درمانی حج تمتع ۹۸ مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با بیان اینکه کادر درمانی و تخصصی بیمارستان مکه مکرمه تکمیل و بخش های مختلف آزمایشگاهی و رادیولوژی، سونوگرافی، اورژانس، بخش داخلی مردان و زنان به صورت مجزا، کلینیک های تخصصی از جمله قلب، روانپزشک، اعصاب، ارتوپدی، دندانپزشکی آماده ارائه خدمات به حجاج هستند، افزود: خوشبختانه در حال حاضر هیچیک از حجاج ایرانی در بخش های این بیمارستان بستری نیستند.
امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ زائر حج تمتع از ایران به سرزمین وحی اعزام می شوند و به جز ۲ بیمارستان مکه و مدینه، ۴ مجتمع درمانگاهی در مدینه و ۵ مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.
۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر هستند.
در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران فشار خون دارند، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت مبتلا هستند و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.
تعداد زنان حج تمتع امسال بیشتر از آقایان است و در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوانترین زائر یک کودک یک ساله و مسنترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.
میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است و حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.
نظر شما