تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۴

تهران- ایرنا- کسب نخستین مدال المپیکی تاریخ ورزش، پرچمداری زنان، پایان انتظار ۳۸ ساله دختران بسکتبالیست برای حضور در مسابقات و حضور خانواده ها در ورزشگاه‌ها تنها گوشه ای از توجه دولت تدبیر و امید به ورزش زنان است که با کسب افتخارآفرینی در عرصه های قاره ای و جهانی همراه بود.

اما سر آغاز خیز بلند زنان ورزشکار در دولت تدبیر و امید به موفقیت زنان ورزشکار در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون باز می گردد که با ۲ مدال طلای ارزشمند برای نخستین بار توسط «نجمه خدمتی» در تیراندازی و «حمیده عباسعلی» در کاراته نمایش دیگری از حضور زنان ورزشکار ایران را در قاره کهن به تصویر کشیدند. در این برهه، زنان ورزشکار کشورمان برای نخستین بار در دوران پس از انقلاب توانستند با وجود تمام محدودیت ها علاوه بر کسب ۲ مدال طلای ارزشمند در مجموع ۱۶ مدال برای ایران تصاحب کنند.

کمی پس از این موفقیت، زنان ورزشکار در المپیک ۲۰۱۶ ریو با کسب ۹ سهمیه علاوه بر شکستن رکود المپیک لندن،  رکورددار بیشترین کسب سهمیه از بازی های المپیک ۱۹۹۶آتلانتا تا ۲۰۱۶ ریو را به خود اختصاص دادند و در نمایشی قدرتمندانه با ثبت نخستین مدال تاریخ ورزش زنان کشورمان بدست «کیمیا علیزاده» بانوی تکواندکار، جلوه ای از شکوه و اقتدار زن ورزشکار محجبه ایران را به رخ جهانیان کشیده شد.

کسب ۹ سهمیه زنان ورزشکار ایران در المپیک ریو ۲۰۱۶

همچنین با کسب ۹ سهمیه و تصاحب نخستین مدال المپیک زنان در بازی‌های ریو سهم مدال‌آوری زنان پس از انقلاب از صفر به ۱۳ درصد رسید.

اما معرفی چهره‌های زنان ورزشکار به همین جا ختم نشد و به بازی‌آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا هم راه یافت. از این منظر که با اعزام ۹۸ ورزشکار زن برای نخستین بار در بازی‌های آسیایی، کبدی زنان با برتری تاریخی برابر هند در فینال، موفق شد اولین طلای تیمی زنان ایران را در این آوردگاه بزرگ به ثبت برساند.  

کسب نخستین طلای تیمی زنان ورزشکار در تاریخ بازی های آسیایی

از دیگر ثمره این حضور کسب نقره ارزشمند «زهرا کیانی» بود که برای نخستین بار نام خود را در تاریخ تالو زنان (ووشو) ثبت کرد و «تهمینه کربلایی» هم در اولین حضور پنچاک سیلات با برنز درخشید. اما از افتخارات دیگر ورزش حوزه زنان انتخاب نخستین نماینده سرپرست زن کاروان بازی‌های آسیایی بود که «مهین فرهادی زاد» معاون کنونی ورزش زنان وزارت ورزش به عنوان نماینده سرپرست کاروان بازی‌های آسیایی، برای نخستین بار رکورد جدیدی در تاریخ ورزش بانوان کشورمان ثبت کرد.  همچنین ثبت ۳۳ نشان مختلف در مجموع ۲ دوره حضور زنان در بازی‌های آسیایی در دولت تدبیر و امید برگی از موفقیت های زنان ورزشکار است که در تقویم ماندگار شد.

کسب نخستین مدال تاریخ ووشو تالو زنان توسط زهرا کیانی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸

در المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ چین، دختران که از مجموع ۱۶ ورزشکار تنها ۲ ورزشکار دختر به رویداد اعزام شدند که تنها مدال طلا توسط کیمیای تکواندوی ایران تصاحب شد و توانست سهم مدال آوری زنان از مجموع مدال های کسب شده در بازی های المپیک نوجوانان ۲۰۱۴ از صفر به ۱۷ درصد ارتقا دهد و این منجر شد تا در المپیک جوانان ۲۰۱۸ آرژانتین از مجموع ۴۹ ورزشکار اعزامی این بار ۱۴ ورزشکار دختر به این رویداد اعزام شوند که نمایندگان جوان کشورمان با کسب ۱۴ نشان مختلف و ۱۷ پله صعود، از بین ۲۰۶ کشور جزو هفت کشور برتر جهان شوند.
ا

همچنین حضور موفق زنان ورزشکار معلول ایران هم در سال های اخیر با کسب افتخارآفرینی در عرصه‌های آسیایی و المپیکی، این بار در مرز هشت سالگی بازی های پاراآسیایی با کسب ۴۴ نشان در جاکارتا بار دیگر خوش درخشیدند و یکی از مهمترین پیام ها در سومین دوره بازیهای پاراآسیایی جاکارتا حضور قدرتمندانه زنان در این برهه این بود که توانستند دوشادوش مردان و حتی بهتر از آنان برای کشور افتخار آفرینی کنند و در تداوم رکوردشکنی برای نخستین بار پس از ۲ دهه تلاش، شمار مدال های خود را در سه رنگ طلا، نقره و برنز ۲ رقمی کنند.  

بر این اساس سهم مدال آوری زنان در نخستین حضور در بازی های پاراآسیایی از ۱۸ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافت.

مدال آوران زنان ورزشکار در پاراآسیایی ۲۰۱۸‌

در المپیک و پارالمپیک زمستانی با توجه به اینکه ورزشکاران زن ایران تاکنون در این بازی‌ها مدالی کسب نکرده‌اند، اما میزان رشد حضور آنها قابل توجه است. در بخش المپیک زمستانی حضور زنان در المپیک ۲۰۱۰ از ۲۵ درصد به ۵۰ درصد در المپیک زمستانی ۲۰۱۸  با افزایش ۲ برابری همراه بود که در پارالمپیک زمستانی هم این حضور از صفر به ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش چشمگیری داشته است.

المپیک زمستانی 

اما  بخشی از افتخارات ورزش زنان در ۶ سال اخیر:  

- کسب ۶۲ کرسی بین المللی 

- برپایی نخستین کنگره  زنان حقوقدان ورزشی جهان در ایران

- افتخار پرچمداری کاروان ایران توســط  «زهرا نعمتی» در المپیک ۲۰۱۶ ریو، «آوا جوادی» در بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۶ نروژ، «عشرت کردستانی» در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو

- افتخارآفرینی زهرا نعمتی در کســب سهمیه المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو دررشته تیراندازی با کمان برای نخستین بار

- تصدی ریاست فدراسیون‌های ورزشی توسط زنان

- انتصاب رییس گروه زنان استان‌های کشور به عنوان مشاور مدیران کل ورزش و جوانان

- عضویت زنان در شــورای ساماندهی پوشــش تیم های ملی بانوان با هدف سیاست گذاری و نظارت بر اجرا

 - عضویت زنان به عنوان نماینده ورزشــکاران در مجامع انتخاباتی فدراســیونهای ورزشی، نواب رییس زنان در فدراســیون‌های ورزشــی 

- افزایش تعداد اماکن ورزشی ویژه زنان به ۴۴۰ سالن ورزشی 

- احیا فدراسیون اسلامی ورزش زنان با هدف توسعه ورزش قهرمانی زنان در عرصه های بین المللی 

 - تعداد ورزشکاران زن سازمان یافته به بیش از ۱۳ هزار نفر

- تعداد مربیان  زن ورزشی به بیش از ۱۰ هزار نفر

- اعزام ۱۳۷ نفر داور زن جهت قضاوت در رویدادهای بین المللی

- بهره‌گیری از ۱۲ هزار زن متخصص در جایگاه‌های مدیریتی ورزش کشور

گلی سفیدزاده