تارنمای دویچه وله آلمان گزارش داد که تصمیم تل آویو برای منع ورود «ایلهان عمر» و «رشیده طلیب» دو تن از نمایندگان زن کنگره آمریکا احتمالا اختلافات درحزب دموکرات آمریکا را بر سر سیاست واشنگتن درقبال رژیم صهیونیستی تعمیق خواهد کرد.
دویچه وله، تصیم اخیر رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت ورود این نمایندگان کنگره آمریکا را بی سابقه توصیف کرده و پیش بینی کرده که این تصمیم ممکن است تبعاتی در کنگره داشته باشد.
قرار بود طلیب که اصلیت فلسطینی دارد و خانواده اش در کرانه باختری زندگی می کنند و ایلهان عمر دیگر نماینده مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا، روز یکشنبه دیداری از بیت المقدس و سرزمین های فلسطینی داشته باشند.
این دو نماینده زن چپ گرای مجلس نمایندگان آمریکا از منتقدان آشکار سیاست رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی ها هستند و از جنبش موسوم به «BDS» که از بایکوت، خودداری از سرمایه گذاری و تحریم رژیم صهیونیستی حمایت کرده اند. آنها همچنین از منتقدان هم پیمانی نزدیک «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هستند.
پارلمان رژیم صهیونیستی در سال 2017 قانونی را تصویب کرد که از ورود فعالان همچون حامیان یهودی جنبش تحریم اسرائیل ممانعت می کرد. بهانه این رژیم در منع ورود این افراد این بود که چنین جنبشی یهودستیزانه و تهدیدی علیه موجودیت این رژیم است. ماه گذشته «رون درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا گفت که نمایندگان کنگره می توانند به دلیل «احترام به کنگره و ائتلاف بزرگ بین اسرائیل و آمریکا» وارد سرزمین های اشغالی شوند.
حامیان BDS می گویند این جنبش که در واکنش به اشغالگری نظامی اسرائیل بر کرانه باختری و شهرک سازی های غیرقانونی به راه افتاده است، برخلاف نزاع های ضد آپارتایدی در آفریقای جنوبی جنبشی خشونت طلب نیست.
تصمیم منع نمایندگان کنگره آمریکا اختلافاتی را در بین نمایندگان کنگره از حزب دموکرات برانگیخته است؛ این در حالی است که رژیم صهیونیستی در طول تاریخ مورد حمایت هر دو حزب اصلی کنگره آمریکا بوده است.
افزایش حمایت دموکرات ها از تحریم رژیم صهیونیستی
کاهش حمایت از رژیم صهیونیستی نزد دموکرات ها در حالی شدت گرفته که حمایت از این رژیم در دوران حکومت حزب راست گرای نتانیاهو کمرنگ تر شده است و نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد که 56 درصد از دموکرات ها از تحریم اقتصادی اسرائیل در صورت ادامه شهرک سازی ها حمایت می کنند.
طلیب در واکنش به دستور منع ورودش به سرزمین های اشغالی تصویری از مادربزرگش را که در کرانه باختری زندگی می کند، در صفحه توئیترش منتشر کرد و نوشت: منع ورود نوه اش به کرانه باختری «نشانه ضعف» است چرا که «حقایق مربوط به اتفاقاتی که برای فلسطینی ها رخ می دهد واقعا ترسناک است»
ترامپ علنا با عمر و طلیب و برخی دیگر از نمایندگان رنگین پوست کنگره بر سر رویکردش در قبال رژیم صهیونیستی و سیاست های چپ گرایانه این گروه از نمایندگان در افتاده است. این درگیری ها تا حد زیادی جلب حمایت محافظه کاران محافظه کار را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 هدف قرار می دهد.
دویچه وله به نقل از کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نوشت: ترامپ هفته پیش به مشاورانش گفته بود که اسرائیل باید از ورود عمر و طلیب به تل اویو ممانعت کند و به نظر می رسد این نکته او به گوش مقام های صهیونیستی رسیده است.
رژیم صهیونیستی اغلب میزبان هیات هایی از مقامات کنگره است. اوایل ماه جاری نمایندگان جمهوری خواه با حمایت های کمیته امورعمومی آمریکا و رژیم صهیونیستی موسوم به آیپک در یکی از این دیدارها شرکت کردند. با این حال، حتی آیپک هم از اجازه به دو نماینده زن مسلمان آمریکا برای دیدار از سرزمین های اشغالی حمایت کرده اند.
ایلهان عمر: اقدام اسرائیل با آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید قابل مقایسه است
ایلهان عمر نماینده مسلمان منتقد ترامپ، اقدام اسرائیل برای منع ورود او به سرزمین های اشغالی را با اقدام آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید برای منع ورود نماینده کنگره به دلیل سیاه پوست بودن او مقایسه کرد.
این نماینده کنگره از ایالت مینه سوتا روز جمعه در صفحه توئیترش نوشت: ما نمی توانیم این موضوع را نادیده بگیریم که دولت آفریقای جنوبی در آن زمان نیز از ورود اعضای سیاه پوست کنگره ممانعت می کرد؛ درست همان کاری که اسرائیل با اعضای مسلمان کنگره انجام می دهد.
عمر همچنین اظهارات یک عضو سابق مجلس نمایندگان آمریکا را نقل قول کرد که گفته بود: در سال 1975 میلادی دولت آپارتاید آفریقای جنوبی، اجازه نداد یک عضو سیاه پوست کنگره ویزا دریافت کند و او را به «دخالت درامور داخلی آفریقای جنوبی» متهم کرد.
ایلهان عمر ازمنتقدان قدیمی رژیم صهیونیستی است و اظهارات او در انتقاد از سیاست های این رژیم باعث شده که در معرض اتهام یهودستیزی قرار بگیرد.
رشیده طلیب: پیشنهاد اسرائیل را به دلیل «سیاست های تبعیض آمیز» این رژیم رد می کنم
رژیم صهیونیستی روز جمعه تصمیم خود را در مورد طلیب تغییر داده و اعلام کرد که وی می تواند برای دیدار با مادربزرگش به کرانه باختری سفر کند اما به شرطی که درباره بایکوت این رژیم سخنی نگوید.
طلیب در واکنش به این تصمیم رژیم اسرائیل گفت که تسلیم این شروط سرکوبگرانه نمی شود.
شبکه خبری بی بی سی در گزارشی در این زمینه نوشت: ابتدا قرار بود طلیب به همراه ایلهان عمر سفری رسمی از کرانه باختری و بیت المقدس شرقی داشته باشند اما تحت فشارهای دونالد ترامپ، اسرائیل به آنها اجازه نداد وارد سرزمین های تحت سلطه این رژیم شوند.
طلیب در توئیتی درواکنش به تصمیم اسرائیل برای لغو ممنوعیت ورود او نوشت، به این نتیجه رسیده است که دیدار با مادربزرگش در این شرایط سرکوبگراینه علیه باورهایش است.
وی افزود: پیروزی اش در انتخابات کنگره فلسطینی ها را امیدوار کرده که بالاخره کسی پیدا شده که حقایق را درباره وضعیت رفتارهای غیرانسانی با آنها بازگو کند.
ایلهان عمر در مجموعه توئیت هایش در روز جمعه ادعاها درباره این که او به همراه طلیب برای دیدار با مقامات اسرائیلی و مقام های اپوزیسیون اسرائیل درخواست دیدار داده اند، رد کرد. به گفته عمر، آنها قرار بود در این دیدار با اعضای یهودی و عرب پارلمان اسرائیل و مقامات امنیتی اسرائیلی دیدار کنند.
جنجال ها بر سر ورود این نمایندگان مسلمان به سرزمین های اشغالی بار دیگر خاطره اظهارات ترامپ درباره این دو نمانیده مسلمان را زنده کرد. ترامپ به آنها گفته بود که به کشورهای خود بازگردند؛ اظهاراتی که به شکل گسترده ای به دلیل ماهیت نژادپرستانه آن محکوم شد.
تصمیم رژیم صهیونیستی در صدور دستور منع ورود به سرزمن های اشغالی بی سابقه نیست
به گزارش شبکه خبری بی بی سی تصمیم رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ورود اتباع خارجی به ندرت رخ می دهد اما بی سابقه نیز نیست. در سال 2015 اسرائیل به بهانه ضد اسرائیلی بودن ماموریت «ماکاریم ویبیسونو (Makarim Wibisono) گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، از ورود او به اسرائیل جلوگیری کرد.
«فواد احمد اسدی» از حزب سوسیالیست اسپانیا نیز ماه گذشته به بهانه به اصطلاح تهدید علیه امنیت اسرائیل از ورود به سرزمین های اشغالی منع شد. این سیاستمدار لبنانی الاصل قصد داشت در کنفرانس بین المللی سالانه سوسیالیست ها در تل آویو و رام الله شرکت کند اما در فرودگاه از ورود او ممانعت شد.
واکنش تند ترامپ به خودداری طلیب از پذیرش شرایط رژیم صهیونیستی
ترامپ که رژیم صهیونیستی را برای ممانعت از ورود طلیب و «ایلهان عمر» به سرزمین های اشغالی تحریک کرده بود، گفت که طلیب اجازه برای دیدار مادربزرگش را نپذیرفت، چرا که این داستان به طور کامل توطئه او برای انتقاد از متحد آمریکا بوده است.
رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد که رژیم صهیونیستی با طلیب بسیار خوب و محترمانه برخورد کرده، چرا که به وی اجازه دیدار با مادربزرگش را داد.
وی در ادامه نوشت: «طلیب پس از آنکه اسرائیل به او اجازه داد به دیدار مادربزرگش برورد، شوکه شد و برای همین با صدای بلند اعلام کرد که به اسرائیل نخواهد رفت.