حجت الاسلام محمد رضا عابدینی سه شنبه شب به مناسبت عید غدیر خم در اجتماع غدیریان در مسجد جامع بندرعباس اظهار داشت: اساس دین اسلام محبت است و بزرگداشت غدیر باید در کارکرد و عمل باشد.
وی ادامه داد: محبت حقیقتی است که از ابتدا در وجود همه قرار دارد چرا که نیروی عظیم انسان را می تواند آزاد کند، ولایت آمده این قدرت خفته را بیدار کند لذا نگاه به غدیر باید نگاه بیدار شدن محبت قرار گرفته در انسان باشد.
وی تصریح کرد : قدر نشست های ارتباط با معصومان را باید بدانید و برای بهتر شدن ان رابطه خود با مومنان را تقویت کرد چرا که راه ارتباژ و تقویت آن با ولایت از راه ارتباط و تقویت آن با مومنان می گذرد.
عابدینی ابراز داشت: این راه میان بر ارتباط خداست و با خود عهد ببندیم در عمل به آن پایبند باشیم. غید غدیر عید اکرام مومنان بوده که صله رحم و دید و بازدید مومنان جزو اعمال آن ذکر شده که اگر این در شهری گسترش یابد موجب تحول می شود.
وی بیان داشت: در این روز باید برای ارتباط با مومنان از هم سبقت گرفت و کدورت ها را رفع و رابطه ها را بهبود بخشید واین هم با توجه داشته باشیم که امام زمان (عج) منتظر مومنان است و اگر راه آن بسته شده آنرا خود بسته ایم و برقراری ارتباط با مومنان مسیر را باز می کند.
غدیریر خم نام ناحیه ای میان مکه و مدینه است که حضرت محمد (ص) ، پیامبر اسلام (ص) در بازگشت از آخرین حج خود همه مسلمانانی که در حج شرکت داشتند را در غدیر خم جمع کرد و در آنجاحضرت علی بن ابیطالب (ع) را به عنوان وصی و برادر و جانشین خود از جانب الله معرفی کرد.
غدیر، عیداللهالاکبر اصیلترین و تاریخیترین سند حقانیت شیعه بهانهای است برای اینکه نیکوتر از هر شادمانی برای آن، اندیشیدن به فضیلتهای امام علی علیه السلام، لبخند زدن، گذشت و گرهگشایی از کار مردم را تمریم کنیم.
از روز غدیرخم به عنوان عیدالاکبر یاد شده است؛ بدان جهت که در این روز نه تنها حضرت علی (ع) به عنوان جانشین پیامبر (ص) تعیین می شود، بلکه حضرت محمد(ص) بنا به امر الهی، اسامی جانشینان پس از خویش که همگی از نسل حضرت زهرا (س) و علی (ع) بودند را معرفی کرده و مژده ظهور حضرت مهدی (عج) را در آخر الزمان میدهد.
پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) در ۲۴ یا ۲۵ ذیالقعده سال ۱۰ هجری همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، از مدینه به طرف مکه حرکت کرد و از آنجا که این حج، آخرین حج پیامبراکرم (ص) بود به حجةالوداع مشهور شد.
وقتی اعمال حج پایان یافت و پیامبر(ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، ۱۸ ذیالحجه به غدیر خم رسیدند، در این مکان، «جبرئیل» آیه تبلیغ را بر پیامبر (ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسولش امر شد تا مولی علی(ع) را به عنوان ولی و وصی بعد از خود به مردم معرفی کند.
عید غدیر تنها نه واقعهای تاریخی، بلکه روز اسلام است؛ زیرا در این روز براساس آیه سوم از سوره ماده « اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً» از کاملشدن دین اسلام و انتخاب این دین از سوی خداوند سخن به میان آورده است لذا بر بزرگداشت و شادمانی در این روز تاکید فراوانی شده است.
در احادیث شیعه نیز تعابیری غدیر به عنوان عیدُاللهِ الاکبر (بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت پیامبراکرم(ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای روز هجدهم ذیالحجه به عنوان عید غدیر از بزرگترین اعیاد شیعیان به کار رفته است.
۳۲۱۹/۶۰۴۸