تهران- ایرنا - رئیس مرکز راهبردی فناوری‌های‌ همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی نیروهای نوآور و فعال این حوزه، از اقدامات این مرکز برای توسعه چاپ بافت‌های مختلف همچون پوست و استخوان خبر داد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی محمد سلطانی رئیس مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نتیجه فعالیت‌های انجام شده در این مرکز را ایجاد کسب و کارهای جدید دانست و بیان کرد: برای توسعه حوزه چاپگرهای زیستی سه بعدی برنامه‌های مهمی در این مرکز در حال انجام است و تیم‌های توانمندی نیز کسب و کارهایی را راه اندازی کرده‌اند. البته شرکت‌های فناور با ظرفیت بالا در حوزه ساخت چاپگرهای زیستی در کشور فعال هستند که از دو سال پیش نخستین گام‌ها برای تسریع در شکل‌گیری زنجیره ارزش کسب و کار در این حوزه برداشته شد. 

وی ادامه داد: در گذشته مشکلاتی همچون عدم آگاهی متخصصان حوزه مهندسی بافت و نبود این چاپگرها توسعه آن را با مشکل مواجه کرده بود. با برنامه‌های مختلف تصمیم به حرکت در مسیر گسترش این حوزه در کشور گرفتیم. بنابراین در سال 97 رویدادی برگزار شد تا موانع زیرساختی چاپ بافت‌های زیستی رفع شود. در حال حاضر نیز توسط دو شرکت دانش بنیان محصولاتی وارد بازار شده است که با این محصولات مراکز تحقیقاتی و علمی نیز تجهیز شده‌اند. پس حرکت برای توسعه این حوزه در کشور با اتکا به توانمندی نیروی انسانی خلاق و کارآفرین آغاز شده است.

به گفته سلطانی، حال در زمانی قرار گرفته‌ایم که تجربه لازم در زمینه استفاده از فناوری چاپگرهای زیستی را کسب کرده‌ایم و تیم‌هایی متشکل از متخصصان حوزه‌های مختلف در این زمینه مشغول فعالیت هستند و باید برای توسعه چاپ بافت‌های مختلف همچون پوست و استخوان اقدام کنیم که این از برنامه‌های مهم مرکز در سال جاری است.