۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۱۲
کد خبر: 83246684
T T
۰ نفر
مدل‌هاي ارتقا يافته چاپگرهاي زيستي وارد بازار ايران شد

تهران- ايرنا- رئيس مركز راهبردي فناوري هاي همگرا معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: اين مركز بر اساس سند توسعه كسب ‌و كار فناوري‌هاي همگرا خود و با اعطاي وامي هوشمند به يك شركت، به ارتقاي چاپگر زيستي و همراهي در زمينه توسعه كسب ‌و كارهاي اين حوزه كمك كرده است.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، «علي محمد سلطاني» چاپ سه بعدي زيستي را يكي از نقاط همگرايي دانست و گفت: چاپ سه بعدي زيستي فرآيندي براي توليد الگوهاي سلولي در يك محيط محدود با استفاده از تكنولوژي چاپ سه بعدي است كه در آن، عملكرد سلولي و زنده بودن آنها در سازه چاپ شده حفظ مي شود.
وي توضيح داد: به طور كلي چاپ سه بعدي از روش چاپ لايه لايه استفاده مي كند تا سازه اي شبيه به بافت را بسازد.
سلطاني با اشاره به روش چاپ اندام يا بافت گفت: سلول ها و مواد زيستي مورد نياز به صورت لايه لايه و بر اساس مدل رايانه اي به دست آمده از داده هاي تصويربرداري از بدن (مانند CT اسكن و MRI) چاپ مي شوند. اين دستگاه براي توليد اندام و اجزاي زيستي مورد استفاده قرار مي گيرد، بنابراين فرايند چاپ بافت نيازمند تجارب متخصصاني با دانش در زمينه فني مهندسي، مواد و پليمر، بيوتكنولوژي و سلولي است كه در كنار پزشكان متخصص عملياتي است.
به گفته وي، با توجه به افزايش تقاضا براي اندام هاي جايگزين كه متأثر از افزايش ميانگين سني است، پيش بيني مي شود كه بازار چاپ زيستي در سال 2020 به 1.9 ميليارد دلار در سال برسد. گروه هاي متعددي در كشورهاي مختلف در حال مطالعه و پژوهش در اين حوزه هستند و با توجه به ظرفيت هاي بالاي علمي ايران در زمينه هاي زيست شناسي و پزشكي و وجود سابقه‌اي درخور توجه در زمينه مهندسي بافت، امكان رقابت با ساير بازيگران اصلي اين حوزه وجود دارد.
رييس مركز راهبردي فناوري هاي همگرا معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري همچنين عنوان كرد: اين مركز بر اساس سند توسعه كسب‌وكار فناوري‌هاي همگرا خود به ارتقاي چاپگر زيستي و همراهي در زمينه توسعه كسب‌وكارهاي اين حوزه كمك كرده است.
وي افزود: مركز همگرا با اعطاي وامي هوشمند به يك شركت علاوه بر كمك به توسعه مدل‌هاي ارتقا يافته جديد از چاپگرهاي زيستي شرايط توسعه بازار براي محصولات اين شركت در جامعه مخاطبان اين محصول را فراهم كرده است و هم اكنون سه مركز تحقيقاتي دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، صنعتي شريف و علوم پزشكي ايران با خريد اين دستگاه به اين فناوري براي توسعه محصول مجهز شده‌اند.
علمي ** 1836 ** 1055
۰ نفر