تهران- ایرنا- مقامات میانمار در حالی مسلمانان روهینگیا را به بازگشت به کشور خود از بنگلادش دعوت می کنند که دور تازه ای از سرکوب و خشونت علیه آنان در میانمار آغاز شده است.

به گزارش رویترز، مقامات میانمار در ماه گذشته با بازدید از کمپ مسلمانان روهینگیا در بنگلادش از آنان برای بازگشت به کشور خود دعوت کردند؛ اما به جنگ داخلی که بتازگی در این کشور به راه افتاده، هیچ اشاره ای نکردند.

در پی افزایش خشونت ها در سال ۲۰۱۷ علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار، اکثر آنان از کشور گریخته و به بنگلادش پناه بردند؛ اما با گذشت دو سال از این قضیه همچنان بیش از ۲۰۰ هزار مسلمان در ایالت راخین میانمار گرفتار شده اند که هم اکنون موج جدیدی از سرکوب علیه آنان آغاز شده است.

خبرنگار رویترز در مصاحبه با برخی شهروندان مسلمان راخین، گفت: در زمان حاضر این افراد گرفتار جنگ داخلی جدید میان نظامیان با قبایل بوداییان شده که هردو، دوطرف درگیر به سرکوب مسلمانان اقدام می کنند؛ از این رو مسلمانان راخین نیز هر روز در آرزوی فرار از میانمار هستند.

«تین شوا» یکی از مسلمانان راخین به خبرنگار رویترز گفت: ما گرفتار جنگ داخلی در میانمار شده ایم و در طول دو سال گذشته، هیچ بهبودی در کیفیت زندگی مسلمانان در میانمار صورت نگرفته است.

به گزارش رویترز، میانمار در زمان حاضر دسترسی مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین به خبرنگاران و سازمان حقوق بشری را قطع کرده است و از ماه ژوئن (خرداد) تا کنون مسیرهای ارتباطی اینترنتی آنان مسدود است.

دو سال از اخراج حدود ۷۰۰ هزار روهینگیایی از میانمار می گذرد؛ صدها هزار نفر از آنان همچنان در اردوگاه مهاجران در بنگلادش هستند و تاریخی نیز برای بازگشت آنها به میانمار مشخص نشده است.

به ادعای مردم میانمار، روهینگیایی‌ها مهاجران غیرقانونی هستند و لذا این مردم از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آنها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.

ارتش میانمار تا سال ۲۰۱۱ بر این کشور حکومت می کرد و پس از آن، جای خود را به یک دولت تحت حمایت ارتش داد. هرچند این کشور در سال ۲۰۱۵ شاهد برگزاری انتخابات دمکراتیکی بود که "آنگ سان سو چی" را به عنوان رهبر غیر رسمی یک دولت غیرنظامی به قدرت رساند، اما ارتش میانمار همچنان سلطه قابل توجهی بر پارلمان، وزرا و اقتصاد کشور دارد.