۲۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۰۲
کد خبر: 83472982
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بنگلادش میانمار را مسوول شکست طرح بازگشت مسلمانان روهینگیا دانست

دهلی نو-ایرنا- "شیخ حسینه" نخست وزیر بنگلادش در سخنرانی امروز (پنجشنبه) خود در پارلمان این کشور اعلام کرد که اگرچه میانمار توافقنامه بازگشت مسلمانان روهینگیا را با بنگلادش امضا کرده، اما این کشور علاقه ای به حل این بحران ندارد.

نشریه " دیلی استار" چاپ بنگلادش امروز به نقل از حسینه با اشاره به شکست دو طرح بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشورشان نوشت: میانمار نتوانسته یک فضای سازنده برای بازگشت محترمانه مسلمانان روهینگیا به خانه های خود ایجاد کند و در جلب اعتماد آنها موفق نبوده است. این کشور باید از طریق تضمین امنیت، آزادی جابجایی و همچنین اشتغال زایی، فضایی مناسبی برای بازگشت مسلمانان روهینگیا ایجاد می کرد.

نخست وزیر بنگلادش در ادامه انتقادات خود از دولت میانمار گفت: بنگلادش یک لیست از نام ۵۵ هزار مسلمان روهینگیایی آماده کرده و آن را برای تایید به میانمار تحویل داد، اما مقامات میانماری تنها بخش کوچکی از این لیست را تایید کردند. بنگلادش کاملا آماده بازگشت روهینگیایی ها بود، اما آنها به دلیل عدم اعتماد به میانمار حاضر به بازگشت نشدند.

بر اساس این توافق، روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند، اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است.

ماه گذشته شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش اعلام کرد که مسئولیت تاخیر در بازگشت روهینگیایی ها به میانمار بر عهده دولت میانمار است و این کشور قصد ندارد از این آوارگان استقبال کند.

** قطع خدمات مخابرانی به مسلمانان روهینگیا

 بنگلادش که از به تاخیر افتادن بازگشت مسلمانان روهینگیا به میانمار ناراضی است، از تمام شرکت های مخابراتی این کشور خواسته است تا فروش سیم کارت و همچنین ارائه خدمات مخابراتی به حدود یک میلیون پناه جوی روهینگیا در منطقه کاگس بازار را متوقف کنند.

این دستور دولت بنگلادش روز گذشته اجرایی شد و به این ترتیب دسترسی به خدمات اینترنت گوشی همراه در اردوگاه های مهاجران در منطقه کاگس بازار قطع شده است.

دولت بنگلادش دلیل این تصمیم خود را نگرانی های امنیتی اعلام کرده، اما گروه های طرفدار حقوق بشر از این کشور خواسته اند تا بیش از این مسلمانان روهینگیا را منزوی نکند.

بر اساس قوانین بنگلادش تنها شهروندان این کشور با داشتن کارت هویت ملی می توانند اقدام به خریداری سیم کارت کنند، اما سیم کارت های بنگلادشی در بازارهای  سیاه که در اطراف اردوگاه های مسلمانان روهینگیا ایجاد شده اند به فروش می رسند.

** چین برای بازگشت مسلمانان روهینگیا اقدام می کند

در همین حال، لی جیمینگ سفیر جدید چین در بنگلادش روز گذشته اعلام کرد که پکن نقش فعالی در بازگشت مسلمنان روهینگیا به میانمار بازی خواهد کرد.

وی پس از دیدار با شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش گفت: چین یک نقش سازنده در بازگشت مسلمانان روهینگیا خواهد داشت. پکن در حال بررسی مساله روهینگیایی ها است و با بنگلادش در این زمینه همکاری خواهد کرد.

بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی و در حق آنها تبعیض قابل هستند، از این رو این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آنها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی.

به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت( مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می کردند.

هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha