تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴

بندرعباس-ایرنا- هرمزگان با توجه به خشکسالی های اخیر دچار فقر پوشش گیاهی و افزایش دشت های بحرانی از ۳۸ مورد به ۴۱ مورد شده که این امر اجرای طرح های آبخیزداری را ضروری کرده است.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی هرمزگان گفت: در حال حاضر مجموع دشت های استان ۷۹ مورد می باشد که طی مرحله اول با همکاری وزارت نیرو، ۳۷۸ هزار هکتار از دشت های بحرانی شناسایی شد.

ابراهیم جعفری تختی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی دیگر از دلایل لزوم اجرای طرح های آبخیزداری در هرمزگان، خشکسالی و فقر پوشش گیاهی با توجه به اینکه ۷۶ درصد از مساحت استان در مواقع بارش باران سیل خیز شده می باشد.

وی خاطر نشان کرد: به همین منظور اجرای طرح های آبخیزداری در دشت های بحرانی متمرکز شده و  انجام عملیات این طرح ها هر ساله برای حفاظت از خاک حدود ۱۵ متر مکعب در هکتار است.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی هرمزگان بیان کرد: با همکاری و تامین اعتبارات لازم از محل صندوق توسعه ملی، بنیاد برکت، بنیاد علوی و بسیج، در عملیاتی شدن طرح های آبخیزداری ۲۲۳ هزار هکتار از برنامه ششم توسعه جلوتر هستیم.

تختی نژاد، متوسط فرسایش خاک استان را ۲۶ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: این در حالی است که میزان رسوب و فرسایش خاک در کشور ۱۶ تن در هکتار برای هر سال است.

وی اظهار داشت: در سال جاری ۶۲۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی و ۶۲۰ میلیارد ریال دیگر نیز از منابع استانی و تملک دارایی برای اجرای طرح های آبخیزداری اختصاص یافت.

از مساحت هفت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری استان هرمزگان، شش میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جزو عرصه‌های منابع طبیعی است که یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار آن را بیابان تشکیل می‌دهد.

۹۹۴۴ /۶۰۴۸