به گزارش ايرنا، حسين پور يكشنبه در نشست خبري افزود: اين طرح در مناطق مختلف هرمزگان از جمله بوچير گاوبندي، كندران و گزير بندرلنگه، نيدان بستك، جيحون بندرخمير، فارغان احمدي، حسنلنگي بندرعباس، گوربند ميناب، گونمردي، گزان بزين، همزانگ و بندگرمان سيريك، شيرآهن و گابريك جاسك شناسايي و با بررسي اراضي گالي خيز نقشه پهنه بندي خطر فرسايش گالي تهيه شد.
وي بيان داشت: حساسيت خاك، بارش هايي با شدت زياد، تغيير كاربري اراضي، مهاجرت در اثر خشكسالي، رها سازي اراضي ديم، تخريب پوشش گياهي، نبود مديريت سيلاب، دخالت هاي انساني در انحراف و تمركز سيلاب و اقدامات عمراني نادرست از جمله عوامل اصلي ايجاد و گسترش كانون هاي گالي در استان به شمار مي روند كه منجر به تشكيل گالي ها و خندق هاي عميق به عمق يك تا 10 متر با نرخ جابجايي بيش از 300 متر در سال شده است.
معاون آبخيزداري هرمزگان، تخريب اراضي، هدر رفت خاك، خسارت به عرصه هاي منابع طبيعي، اراضي كشاورزي، بناها و تاسيسات زيربنايي، تهديد روستاها و مكان هاي مسكوني، رسوب زايي و تشديد رسوب گذاري در مسيل ها، سازه هاي آبي و بنادر را از پيامدهاي فرسايش گالي دانست.
حسين پور گفت: بالا بردن سطح آگاهي مردم نسبت به اين پديده، دخل و تصرف كردن نادرست در طبيعت، ممانعت از تخريب منابع طبيعي، جلوگيري از تغيير كاربري اراضي و مديريت رواناب ها در سطح حوزه هاي آبخيز از بالادست با اجراي طرح هاي آبخيزداري بويژه سامانه هاي آبگير باران و احياي پوشش گياهي از مهم ترين اقدامات پيشگيرانه در كنترل گالي در شرايط هرمزگان است.
وي يادآورشد: در برخي از مناطق استان هرمزگان، مانند دشت كندران بندرلنگه و دشت حسنلنگي بندرعباس، مهار گالي مطالبه اجتماعي و دغدغه جدي مردم شده است.
گفتني است اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان با انجام مطالعات كنترل گالي در فاز تفصيلي - اجرايي و تهيه طرح در سطح 25 هزار و 800 هكتار از حوزه هاي آبخيز كانون هاي بحراني كه تخريب اراضي، تهديد روستا و تاسيسات زيربنايي را بدنبال دارد با انعكاس به مراجع متولي در استان و مركز با اولويت در دست اقدام دارد كه با پيش بيني هاي انجام گرفته در منابع اعتبارات سال 96 مرحله نخست طرح عملياتي مي شود.
هرمزگان هفت هزار و 451 سازه آبخيزداري با ظرفيت آبگيري سالانه 400 ميليون مترمكعب دارد.
7195/6048
خبرنگار: رقيه غلامي زاده **انتشار دهنده: خليل تنيده
شناسايي 40 كانون بحراني فرسايش خاك (گالي) در 10 منطقه هرمزگان
۲۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۱۲
کد خبر:
82487660
بندرعباس- ايرنا - معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت: 40 كانون بحراني فرسايش خندقي (گالي) در 10 منطقه در سطح استان شناسايي شد.