محمد علی سلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این طرح، تولید محصولات مناسب کشت در اقلیم قم که پاسخگوی نیاز استان به مواد خوراکی انسانی و دامی باشد، مورد توجه بوده و در همین رابطه محصولات سالم و با کیفیتی در حوزه گیاهان دارویی و گیاهان علوفه ای تولید شده است.
اختصاص ۵۰۰ هکتار از مزارع قم برای کشت گیاهان دارویی
وی ادامه داد: در همین راستا سطح زیرکشت داروهای گیاهی در مزارع قم به بیش از ۵۰۰ هکتار رسید و در سال جاری نیز این راهبرد با قدرت بیشتری دنبال میشود.
سلامی گفت: بسیاری از گیاهان دارویی همچون گل محمدی مناسب کشت در اقلیم قم است و میتواند درآمد زایی خوبی برای بهره برداران بخش کشاورزی به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: هم اکنون کشت سبز استان بیش از ۶۵ هزار هکتار است که ۴۴ هزار هکتار آن را زمین های زراعی و ۲۱ هزار هکتار آن را باغ ها تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: با حمایت های دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه کشاورزی قم، محصولات کشت شده در مزارع و باغات استان از نظر کمی و کیفی دارای جایگاه مناسبی در سطح کشور هستند.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/