۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83776047
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

رونق کشاورزی در اولویت برنامه‌های اقتصادی قم است

قم - ایرنا - استاندار قم گفت:‌ رونق هرچه بیشتر در بخش کشاورزی با استفاده از افزایش بهره‌وری و تکمیل زنجیره تولید در اولویت برنامه‌های اقتصادی استان در سال جهش تولید است.

بهرام سرمست روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از سه مزرعه کشاورزی در بخش‌های جعفریه و مرکزی قم در گفت‌وگو با خبرنگاران، ‌بیان کرد: در سال جاری هم‌زمان با مبارزه بدون توقف با ویروس کرونا، ‌برنامه‌های جهش تولید را در بخش‌های اقتصادی استان دنبال می‌کنیم و هدف ما از بازدید امروز نیز کمک به رونق هرچه بیشتر بخش کشاورزی استان در راستای جهش تولید است.

وی افزود: در بخش کشاورزی تلاش داریم در چارچوب الگوی کشت استان، ‌افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، فرآیند تکمیل واحدهای کشت گلخانه نیمه‌تمام را با سرعت بیشتری دنبال کنیم.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه کشت گل محمدی که در استان دارای ظرفیت‌های مطلوبی است، به دنبال رفع مشکل باغداران هستیم و تکمیل زنجیره تولید و فرآوری این محصول را در بخش اسانس گیری به جد دنبال می‌کنیم تا ارزش‌افزوده اقتصادی فعالیت در این بخش افزایش یابد.

سرمست گفت: با این اقدام‌ها، زمینه فروش و صادرات گل محمدی و محصولات وابسته به آن از استان قم به سایر مناطق کشور و حتی دیگر کشورهای جهان امکان‌پذیر می‌شود.

وی بیان کرد: برای حل مشکل تأمین مالی تولیدکنندگان عمده گل محمدی در سطح استان نیز تسهیلات بانکی موردنیاز تخصیص خواهد یافت تا فعالیت اقتصادی آنان بدون وقفه ادامه یابد.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، ‌کهک، سلفچگان و خلجستان است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال جاری بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی از سطح باغ‌های استان برداشت شود، حدود ۶۰۰ هکتار از باغ‌های قم زیر کشت گل محمدی است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha