به گزارش خبرنگار ایرنا، چهارمین کنگره ملی قارچشناسی امروز دوشنبه با حضور اساتید و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاههای کشاورزی سراسر کشور در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد.
کنگره کشوری قارچ شناسی که هر ۲ سال یک بار به میزبانی دانشگاهها و دانشکدههای کشاورزی برگزار می شود، امسال و در چهارمین دوره خود با دریافت ۱۳۰ عنوان مقاله آغاز شد و به مدت دو روز ادامه می یابد.
اسدالله تیموری با تاکید بر این نکته که قارچ شناسی به عنوان یک رشته تخصصی و مستقل لازمه جامعه امروز برای تامین امنیت و سلامت غذایی است، گفت: قارچ و تنوع این آفت در همه محصولات کشاورزی وجود دارد.
وی تولید محصولات سالم کشاورزی را تکلیف جدی دانشگاه با هدف تامین امنیت غذایی کشور دانست و افزود: هم افزایی با موسسات تحقیقاتی لازمه تکمیل آموزش در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی است.
تیموری یکی از بخش های تحقیقاتی مهم در کشاورزی را توجه به اهمیت مقوله قارچ شناسی برشمرد و گفت که تاکنون به علم قارچ شناسی آن گونه که باید توجه نشده و ظلم بزرگی به این بخش شده است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به وجود ممیزی آموزشی قارچ شناسی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در فضای جدیدی و نوین کشاورزی باید به مقوله قارچ شناسی توجه جدی شود ، پس مطالعه قارچ شناسی با روش های جدید بیوتکنولوژی ضروری است.
وی توضیح داد: امروز در تولید محصولات کشاورزی ، نگهداری ، ایمنی زیسیتی ، آفت قارچ با هدف ایمنی و سلامت محصول به توجه ویژه نیاز دارد.
تیموری وضعیت اکوسیستم مازندران را مساعدترین منطقه برای رشد انواع قارچ ها دانست و گفت: همه شرایط به لحاظ رطوبت ، دما ، و تغذیه برای رشد همه نوع قارچ ها مفید و مضر در بین میزبانان متنوع آب ، خاک ، جنگل ، دریا فراهم است.
بر اساس اعلام دبیر علمی این گنگره، از ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه طی دو روز ۱۳۰ مقاله در قالب های مختلف مطرح می شود و نویسندگان بعضی از مقالات هم ردپای حدود ۳۰ بیماری جدید قارچی را شناسایی کرده و مطرح می کنند.
ارائه دستاوردهای جدید علمی در زمینه تنوع زیستی قارچ ها ، ارائه دستاوردهای جدید علمی در زمینه سیستماتیک تنوع ژنتیکی و بیوتکنولوژی قارچ ها ، ارائه نتایج پژوهش های انجام شده در زمینه عوامل قارچی بیماریگر گیاهی ، پزشکی ، دامپزشکی ، مهار زیستی ، همزیست گیاهی ، جانوری و گلسنگ ها ، ارائه نتایج پژوهش های انجام شده در زمینه قارچ های خوراکی ، صنعتی و دارویی از محورهای مقالات ارسال شده به این کنگره اعلام شده است.
پرفسور "تاکاماتسو " از اساتید قارچ شناسی دانشگاه مای ژاپن مهمان ویژه این کنگره است که قرار است در این برنامه علمی مباحث جدید در این حوزه را مطرح کند .
۶۹۹۰/۱۶۵۴