کاربردی شدن علم قارچ‌شناسی ۱۵ درصد خسارت بخش کشاورزی را کم می‌کند

ساری- ایرنا- رئیس انجمن قارچ‌شناسی ایران گفت که با کاربردی شدن علم قارچ‌شناسی حدود ۱۵درصد از خسارت ناشی از این بیماری در مرحله تولید محصولات کشاورزی جلوگیری می‌شود.

قربانعلی حجارود روز دوشنبه در حاشیه  چهارمین کنگره ملی قارچ‌شناسی در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه از حدود دو میلیون تنوع قارچ گیاهی در دنیا که تنها کمتر از هفت درصد شناسایی شده است، اما قارچ های مضر و مفید زیادی وجود دارد که می توان با کاربردی کردن دانش قارچ شناسی علاوه بر افزایش تولید، ضایعات انباری و مصرفی را نیز به صورت قابل توجهی کاهش داد.

وی توضیح داد: انجمن قارچ شناسی بر مبنای علمی کار می کند و کمک به دانش و توسعه قارچ شناسی در همه نهادها و دستگاه های اجرایی از ماموریت های اصلی این انجمن است و به همین دلیل هم امروز با دانش قارچ شناسی شاهد سلامت تولید محصولات اساسی کشاورزی و مواد غذایی  از جمله انواع میوه ،گندم ، برنج و تولیدات دام و طیور در کشور هستیم.

حجارود گفت: انجمن قارچ شناسی با ترویج و عمومی کردن این دانش ، انگیزه ها را برای مقابله بیولوژیکی علیه قارچ ها تقویت می کند و کارش زمنیه سازی و ایجاد انگیزه بین متخصصان و ترویج آن بین عموم جامعه است.

وی  با اعلام این که وضعیت مقابله بیولوژیکی علیه بیماری و آفت قارچی در کشور خیلی موفق نبوده است، افزود: البته دانش مبارزه بیولوژیکی علیه بیماری قارچی در کشور وجود دارد و لازم است که این دانش عمومی شود.

رئیس انجمن قارچ شناسی ایران با بیان اینکه فعالیت انجمن متمرکز بر تولید محصولات داخلی است، گفت:  همه باید تلاش کنند تا تولید و نگهداری مواد غذایی در داخل کشور به درستی انجام شود، چرا که کاربردی شدن علم قارچ شناسی علاوه بر کنترل بیولوژیکی در خوداتکایی تولیدات و مصرف بهینه مواد غذایی نقش محوری دارد.

حجارود افزود: اهمیت انبارداری و سیلو محصولات کشاورزی و نگهداری و حفاظت از مواد غذایی در برابر خسارت احتمالی انواع بیماری قارچی می تواند مانع ایجاد ضایعات شود و در واقع ذخایر مواد غذایی کشور از این طریق حفظ می شود.

وی تعداد محققان ، پژوهشگران و دانشجویان عضو انجمن قارچ شناسی کشور را ۴۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: تمام نیروهای متخصص در انجمن قارج شناسی با مسئولان و مدیران کشور برای ترویج علم قارج شناسی همراه هستند و همچنین آمادگی دارند تا علاوه بر بررسی و تحقیقات میدانی ، روش مقابله علیه بیماری و آفت قارچی را کاربردی کنند.

چهارمین کنگره ملی قارچ‌شناسی امروز دوشنبه با حضور اساتید و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشاورزی سراسر کشور در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد. انی کنگره که هر ۲ سال یک بار به میزبانی دانشگاهها و دانشکدههای کشاورزی برگزار می شود، امسال و در چهارمین دوره خود با دریافت ۱۳۰ عنوان مقاله آغاز شد و به مدت دو روز ادامه می یابد.

استان مازندران با ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی سالانه هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند که در ۱۵ نوع محصول ازجمله برنج با حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن ، مرکبات با ۲میلیون  ۵۰۰هزار تن ، انواع آبزیان با ۸۵ هزار تن ، ۲۲۰ هزار تن گوشت سفید مرغ و انواع گل و گیاه رتبه اول کشور را دارد.

از آنجایی که  وضعیت اکوسیستم مازندران مساعدترین منطقه برای رشد انواع قارچ ها است و همه  شرایط به لحاظ رطوبت ، دما ، و تغذیه برای  رشد همه نوع قارچ ها مفید و مضر در بین میزبانان متنوع آب ، خاک ، جنگل ، دریا فراهم است ، کاربردی شدن دانش قارچ شناسی در فلرایند تولید ، انبار داری و نگهداری در بین مصرف کنندگان از اهمیت خاصی برخوردار است.

۶۹۹۰/۱۶۵۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha