سرهنگ اصغر سلمانی روز دوشنبه در همایش اصناف استان افزود: حضور شهروندان خارجی در برخی واحدهای صنفی به خصوص در صنعت ساختمان ، میوه و ترهبار و فروش ضایعات بالاست .
وی بدون اشاره به تعداد شهروندان خارجی مشغول به کار در واحدهای صنفی استان ادامه داد: طبق مقررات، به کارگیری این نیروها برای اشتغال ممنوع است و باید اتحادیهها، صنوف و کسبه، وظایف قانونی خود را در نظارت و پیشگیری از آن انجام دهند.
مسئول بسیج اصناف یزد با اشاره به اینکه حضور شهروندان خارجی به غیر از ضربه زدن به امور اقتصادی، تبعات منفی فرهنگی هم به همراه دارد بر رعایت مقررات تاکید کرد.
سلمانی تصریح کرد: کارگران اغلب کوره پزخانههای یزد هنوز شهروندان خارجی هستند و بیشتر ضایعات فروشیها نیز توسط این افراد که شماری از آنها کارگران غیرمجاز هستند، مدیریت میشود که به هیچ وجه مناسب نیست.
وی بیان داشت: بارها خطر این آسیب اجتماعی در بخش صنوف و کسبه به مسئولان استان اعلام شد، امیدواریم برای پیشگیری و رفع آن اقدام کنند.
همچنین مسئول راهبردی سپاه الغدیر استان یزد گفت: جنگ روانی و اقتصادی دشمنان علیه انقلاب اسلامی شعار نیست بلکه تمام عیار ادامه دارد.
سرهنگ غلامحسین دشتی افزود: باید کسبه مومن و انقلابی برای مبارزه با جنگ اقتصادی وارد میدان کار و فعالیت شوند و رسالت خود را در این ارتباط انجام دهند.
وی به اهمیت رسیدگی به مسائل و مشکلات کسبه و اصناف با همکاری بخشهای مختلف اداری و تشکلها اشاره کرد.
قوانین موجود در کشور گویای آن است که بهکارگیری اتباع خارجه غیرمجاز به عنوان کارگر در اصناف و به ویژه اتحادیههای مرتبط با مواد غذایی ممنوع است.
مطابق ماده ۱۷ قانون نظام صنفی ممنوعیت به کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به اتحادیههای صنفی اعلام و در صورت عدم اجرا پروانه واحد صنفی متخلف ابطال خواهد شد.
استان یزد ۵۰ هزار واحد صنفی دارد.
در استان یزد علاوه بر تعدادی عراقی اغلب کاگران خارجی افغان هستند که شمار آنها ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده میشود که تعدادی از آنها به صورت غیرمجاز وارد ایران شدند .
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷