سید رضا موسوی روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح «نوآفرین» با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا و تسهیل شرایط برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات پس از تصویب در هیات دولت و رونمایی آن در اواسط مرداد ماه به طور رسمی آغاز به کار کرد.
وی مالیات، بیمه و نوع رابطه استخدامی در استارتاپ ها را از جمله چالش های فعالان این حوزه دانست و گفت: طرح «ایران نوآفرین» با شناسایی دقیق چالش های توسعه کسب و کار در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات بسیاری از این چالش ها را برطرف می کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم تصریح کرد: در این طرح قوانین و مقررات بیمه، مالیات و حتی جذب سرمایه گذار برای شرکت ها تسهیل شده که خود منجر به اشتغال آفرینی در این عرصه خواهد شد.
موسوی با اشاره به ویژگی های این طرح ادامه داد: معافیت از مالیات، جذب کارورز به مدت ۲ سال، استفاده از تسهیلات وام وجوه اداره شده و همچنین نیاز نداشتن به بیمه هم موسس از جمله ویژگی ها و امتیازهایی است که به شرکت های تحت پوشش این طرح تعلق می گیرد.
وی با اشاره به شرایط شناخت یک استارتاپ به عنوان کسب و کار نوپا برای استفاده از امتیازات این طرح گفت: سرمایه شرکت کمتر از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، عمر شرکت کمتر از سه سال، سود شرکت مجدد در شرکت سرمایه گذاری شود و همچنین درآمد سالانه شرکت کمتر از ۵ میلیارد ریال باشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم ادامه داد: ۶ راهبرد کلان برای حمایت از انواع کسب و کارهای حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات برنامه ریزی شده و گروه هدف، شاخص های اصلی اشتغال زایی و نوع تسهیلات هر یک تعیین شده است.
وی اظهار داشت: حمایت از توسعه اشتغال زایی در شرکت های نوپای حوزه فاوا، حمایت از ایجاد شتاب دهنده های سازمانی، حمایت از ایجاد سرمایه گذاری جسورانه شرکتی، حمایت از توسعه پلتفورم های کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات، حمایت از عرضه کنندگان محصول در پلتفورم های کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات و حمایت از به کارگیری نیروی انسانی در اصناف حوزه فاوا راهبردهای حمایت از کسب و کارهای فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشور است.
موسوی توسعه کسب و کار موجود، ایجاد کسب و کار جدید، توسعه کسب و کارهای مبتنی بر پلتفورم را نوع اشتغال زایی این راهبردها دانست و گفت: شرکت های نوپا، شرکت های بزرگ یا دارنده پروانه از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت های توسعه دهنده پلتفورم، عرضه کنندگان محصول بر بستر فاوا و همچنین اصناف دارای گواهی کسب از نظام صنفی رایانه ای گروه های هدف طرح ایران نوآفرین است.
تا پایان سال ۱۳۹۷، ۹۰۶ کسب و کار قم موفق به کسب نماد اعتماد الکترونیک شده اند.
۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/