سیدعباس صالحی روز سه شنبه در آیین امضای تفاهمنامه و انعقاد قرارداد همکاری در زمینه حمایت و توسعه صنایع فرهنگی و خلاق بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه فرهنگ و هنر ایران ثروت ملی ایران بوده و هست اظهار داشت: ایران همیشه با این ثروت ملی تعریف می شود، اما گاهی این ثروت ملی مورد غفلت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در گذشته این ثروت به صورت ثروت مادی و معنوی مطرح بوده است، بنابراین با هر نگاه اقتصادی بخواهیم به این موضوع توجه کنیم فرهنگ و هنر برای جامعه ثروت ملی محسوب می شود؛ با نظریه های نو و سنتی تر می توان به مزیت بومی این ثروت به عنوان فرصت جهشی برای اقتصاد توجه کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برای اینکه اقتصاد فرهنگ و هنر را جدی تر بگیریم و به عنوان یک رویکرد اساسی مورد حمایت قرار دهیم باید از زوایه های مختلف قابلیت های این حوزه را مورد توجه قرار بدهیم.
صالحی یادآور شد: در دولت یازدهم و دوازدهم در مورد این موضوع رویکردهایی داشته ایم، برای نمونه روز گذشته در شهر نجف آباد گذر فرهنگ این شهر را با هدف اقتصاد فرهنگ و هنر افتتاح کردیم تا در یک فضای بومی اقتصاد فرهنگی، هویت شهری، تمایزات و جاذبه های شهری را نشان دهیم، براساس این طرح شهرهایی که کمتر شناسنامه دارند با شناسنامه هویتی تعریف می شوند.
وی افزود: حوزه های مختلف در این تفاهم نامه در نظر گرفته شده است، ابتدا پردیس های فرهنگ و هنر با نگاه ترکیب خلق ثروت معنوی و مادی شکل خواهد گرفت، در حوزه های مختلف پدید آمدن این ترکیب اقتصادی امکان دارد، در حوزه ویدئو، اپلیکیشن، بازی های رایانه ای، مدل و لباس، هنرهای تجسمی و... این امر امکان پذیر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مرحله دوم حوزه مشاوره و کارآفرینی برای این حرکت های تولید ثروت در قالب فرهنگ و هنر امکان پذیر است؛ با آموزش های کوتاه مدت می توان با کوتاه کردن راه و استفاده از تجربه های بیرونی و داخلی در رسیدن به موفقیت و بهره وری سریع تر اقدام کرد.
صالحی تصریح کرد: آموزش هایی که به تسهیلات و جذب سرمایه زود بازده تبدیل شود اهمیت خواهد داشت و تمام این اتفاقات در حوزه مشاوره رخ می دهد.
وی در پایان گفت: سومین موضوع این تفاهم نامه بحث شهرک های کسب و کارهای فرهنگی است، در چرخه حوزه فرهنگ و اقتصاد باید بین ایده، تولید کننده و مصرف کننده چرخه را سرعت بدهیم و این فن بازارها به این امر کمک خواهد کرد.
در پایان این مراسم با حضور سید عباس صالحی و حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی تفاهم نامه همکاری بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد دانشگاهی منعقد شد.
در این آئین همچنین با حضور لادن حیدری معاون توسعه و مدیریت منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد حسین ایمانی خوشخو سرپرست پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی قرارداد همکاری به امضا رسید.
به منظور رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و حمایت از کسب و کارهای نوین در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق با مشارکت صاحبان ایده های نوآورانه فرهنگ بنیان و همچنین بهره گیری از ظرفیت های علمی، تحقیقاتی، آموزشی و کاربردی متقابل، منعقد شد.
براساس اعلام دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه این مراسم رئیس این دانشگاه نیز گفت: این مجموعه بزرگترین مجموعه غیردولتی است که زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کند که با فاصله زیادی با دانشگاه های غیردولتی به لحاظ کمی قرار دارد که در چند سال اخیر رتبه ۴۸ در میان دانشگاه های جامع کشور را به خود اختصاص داده است که وجه تمایز این دانشگاه این است که از ظرفیت ها و پتانسیل های مجموعه جهاد دانشگاهی استفاده می کند و بر مبنای آن شکل گرفته است .
سید سعید هاشمی ادامه داد: چشم انداز و هدف اصلی ما این است که به عنوان یک دانشگاه کارآفرین بتوانیم حداقل برای ۹۰ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه کسب و کار تخصصی مرتبط با رشته ای که در آن تحصیل کردند را ایجاد کرده و اینگونه مباحث مهارتی و به ویژه اشتغال دانشجویان خود را تضمین کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی نیز در این مراسم به حجم استقبال شرکت ها از پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بی نظیر بوده اشاره کرد و اظهارداشت: با این وجود در این حوزه به شدت با مشکل فضا و مکان مواجهیم که نیازمند عنایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
حمیدرضا طیبی ادامه داد: در راستای حمایت از توانمندی ایرانی به جد معتقدیم که باید تحریم ها برداشته شود تا بتوانیم در فضایی غیرتحریم از تولیدکننده ایرانی حمایت کنیم.
وی تصریح کرد: نه اینکه منتظر باشیم تا دروازه های کشور به روی کالاهای خارجی باز شود، بلکه با برداشتن تحریم ها در فضای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و روانی بهتری می توان در این حوزه گام برداشت و اثرگذار بود.
سرپرست پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم با گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی گفت: نزدیک یک سال و پنج ماه از تاسیس این پارک میگذرد. اگر این پارک در دستگاههای دیگر قرار داشت احتمالا یک و سال پنج ماه زمان زیادی برای برداشتن گامهای جدی نبود اما خاصیت جهاد این است که در مدت زمانی کوتاه قدمهای مهم و بزرگ بر میدارد.
محمد حسین ایمانی خوشخو در نشست امضای تفاهمنامه و انعقاد قرارداد همکاری میان جهاد دانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نزدیک ۲۰ یا ۳۰ طرح "هایتک" کلان کشور به جهاد دانشگاهی سپرده شده است. مقام معظم رهبری بیحکمت اسم جهاد را نمیبرند. به محض اعلام موجودیت پارک علم و فناوری علاقمندان از آن استقبال کردند.
وی افزود: در جهاد دانشگاهی کارهای بزرگ همیشه از جاهای کوچک آغاز میشوند. مانند آن چه در پژوهشگاه رویان رخ داد. در سال های آینده خواهید دید که جایگاه این پارک رفیعتر خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد تا به گونهای پیش برویم که جایگاه ایده در کشور بالا رود و ایران هم مانند کشورهای دیگر بتواند از فضای فرهنگی خود کسب درآمد کند.
نشست حمایت و توسعه صنایع فرهنگی و خلاق با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهرتهران سید سعید هاشمی رییس دانشگاه علم و فرهنگ و محمد حسین ایمانی خوشخو رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی و همچنین لادن حیدری معاون توسعه و مدیریت منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.