تهران- ایرنا- نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و گروه یگان های مدافع خلق (ی.پ.گ) در پی توافق واشنگتن و آنکارا برای ایجاد منطقه امن در شرق فرات، از امروز (سه شنبه) عقب نشینی از مرزهای ترکیه به عمق ۵ تا ۱۴ کیلومتر را آغاز کرده اند.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، «مصطفی بالی» سخنگوی نیروهای قسد (کردهای مسلح سوریه) خاطرنشان کرد که این عقب نشینی بر اساس توافق‌های آمریکا و ترکیه است.

وی تأکید کرد که نیروهای کرد، تنها مناطق حاشیه‌ای و پایگاه‌های نظامی را ترک خواهند کرد و این عقب‌نشینی شامل روستاها و شهرهای تحت کنترل نیروهای مسلح نخواهد شد.

امروز و در گام نخست، "ی.پ.گ" تعدادی از یگان‌های خود و تجهیزات نظامی سنگین را از مناطق مرزی با ترکیه خارج کرد.

نیروهای دموکراتیک سوریه و یگانهای مدافع خلق (مورد حمایت آمریکا) کنترل بخشهای وسیعی از شمال و شرق سوریه تا مرزهای ترکیه را در اختیار دارند.

ترکیه، گروههای کرد مسلح سوریه را تروریستی و تهدیدکننده امنیت ملی خود می داند و بارها در گفت وگو با آمریکا (متحد کردها) خواستار ایجاد منطقه امن در منطقه شرق فرات سوریه شده است.

ترکیه و آمریکا به رغم این که برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه اختلاف نظر دارند، سرانجام شنبه گذشته با تأسیس مرکز عملیات مشترک در آنکارا برای ایجاد یک منطقه امن به توافق دست یافتند.

در همین حال، «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد که نخستین پرواز مشترک آمریکا و ترکیه در راستای ایجاد منطقه امن در سوریه، روز شنبه انجام شد و نابودی مواضع وابسته به تروریست‌ها آغاز شده است.

ایجاد منطقه امن در سوریه در حالی صورت می گیرد که ارتش ترکیه در دو عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷) با همکاری گروه‌های تروریستی مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرده است.

دولت سوریه با اشغالگر خواندن دولت ترکیه در عملیات نظامی در منطقه عفرین و سایر مناطق شمال سوریه، بارها خواستار خروج نیروهای ارتش ترکیه از خاک سوریه شده است.

ترکیه همواره نسبت به تحولات شمال سوریه ابراز نگرانی کرده و خواستار قطع روابط آمریکا با نیروهای کُردهای موسوم به «ی.پ.گ» شده است.