رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: عمده طرحهای بخش کشاورزی استان که در هفته دولت به بهره برداری رسید در حوزه آب، خاک و امور فنی مهندسی، تولیدات گیاهی و نیز دام، طیور وآبزیان اجرا شده است.
مهرداد مرامند افزود: همچنین ۴۰ پروژه بخش منابع طبیعی و آبخیزداری ، ۲۶ پروژه عشایری، چهار پروژه تعاون روستایی، یک پروژه صنایع کشاورزی و یک پروژه ساختمان اداری از دیگر پروژههای افتتاح شده در این هفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از مجموع اعتبارات این طرح ها ۳۲۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی، ۵۳۴ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی دولتی و ۸۴۰ میلیارد ریال از محل سرمایه بخش خصوصی تامین شده است.
وی خاطر نشان کرد: این تعداد پروژه برای یک هزار و ۱۰۶ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است و ۲ هزار و ۶۶۳ نفر تثبیت اشتغال داشته و ۵۴ هزار و ۱۹۴ خانوار از طریق آن بهرهمند شدهاند.
مرادمند افزود: اگر چه ابتدای سالزراعی جاری بارندگیها مناسب نبود ولی با تمهیدات پیشبینی شده اواخر بهمن سال گذشته کشت دیرهنگام با بذر مناسب و یارانه ای انجام شد و نزولات جوی در اسفند و فرودین ماه به یاری کشاورزان آمد.
وی اضافه کرد: این میزان بارش موجب تداوم آب زایندهرود در بعد از برداشت گندم و حتی در فصل تابستان و موجب نجات ۱۵ هزار هکتار باغ حوزه این رود شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: امسال عمده خوراک دامی مورد نیاز دامداران در استان تهیه می شود و در حوزه پروتئین مثل شیر، تخم مرغ، گوشت سفید، بوقلمون و شترمرغ در کشور رتبه نخست را به خود اختصاص دادهایم.
وی اضافه کرد: استان اصفهان در زمینه تولید گوشت مرغ رتبه دوم، ماهیان زینتی رتبه نخست، گوشت قرمز رتبه پنجم، گل رنگ رتبه دوم، سیب زمینی رتبه سوم، پیاز رتبه چهارم و گل شببو رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: در حوزه توسعه آبیاری نوین علی رغم تنگناهای اعتباری کار به صورت مداوم ادامه یافته است و جزء ۱۳ استان نخست کشور هستیم و در سال گذشته هشت هزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار انجام شد و در پنج ماهه اول سال جاری نیز سه هزار و ۵۰۰ هکتار به این میزان اضافه شد.
مرادمند با اشاره به ضرورت توسعه کشت گلخانهای به منظور استفاده بهینه از آب افزود: در همین راستا برای شهرستانها سهمیه ای ۳۰۰ هکتاری برای کشت گلخانهای در نظر گرفته شد که تاکنون ۲۰۰ هکتار آن محقق شده است و تحقق ۱۰۰ هکتار دیگر نیز منوط به فراهم شدن تسهیلات بانکی مورد نیاز است و این تسهیلات در مناطق غیربرخوردار استان با سود هفت و در مناطق برخوردار با سود ۹ درصد به متقاضیان ارائه می شود.
وی با اشاره به جایگاه صنایع تبدیلی و تکمیلی در ماندگار محصولات غذایی، جلوگیری از خام فروشی، زمینهسازی برای صادرات و جلوگیری از اسراف گفت: اولین واحد تولید شیر خشک دامی در استان راه اندازی شد که از این طریق میتوان زمینه ماندگاری شیر و صادرات آن را فراهم کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین با اشاره به ضرورت سلامت مواد غذایی مورد نیاز مردم گفت: از طریق اقدامات ترویجی تولید محصولات سالم با کمترین میزان استفاده از سموم و کودهای شیمیایی آگاهیهای لازم به کشاورزان ارائه شده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا هشت محصول گوجه، خیار، سیب زمینی، پیاز، سیب درختی، پرتقال، گوجه و خیار گلخانهای با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجوز محصول سالم دریافت میکنند.
استان اصفهان دارای ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و بیش از ۱۸۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول کار هستند.
۶۰۲۲/ /۷۱۳۴