با همه کاستی هایی که سرزمین تاریخی و کهن گلستان از آن رنج می برد، در دولت دوازدهم توجه جدی تری به این منطقه شد و با تزریق اعتبار مناسب در بخش های گوناگون، حرکت به سمت توسعه همه جانبه به آرزویی دست یافتنی برای مردم تبدیل شده است.
نگاهی گذرا به بخش های صنعت، تولید، تسهیلات پرداختی، فرهنگ، ورزش و زیرساخت و مقایسه دو ساله اخیر آن با دوره های بلند مدت پیشین تفاوت ها را آشکار و ملموس می کند.
باوجود تنگنای مالی دولت در چند سال اخیر و مضافا سیل بنیان افکن ابتدای امسال با حجم فراوانی از خسارت ها و مشکلات در استانهای مختلف از جمله گلستان، این استان باز نایستاد و سرسختانه کوشید از این گذرگاه دشوار به سلامت عبور کند.
۵ ماه از وقوع سیل مهیبی که هزاران میلیارد تومان خسارت در محدوده بزرگی از گلستان برجای گذاشت می گذرد اما حالا شاید رد و نشانه های باقیمانده از این حادثه مهیب کمتر شده و با هم افزایی دستگاههای دولت و نهادهای مردمی، گلستان به کارگاهی در ساخت و ساز برای جبران هر چه سریعتر این خسارت ها تبدیل شده است.
بی تردید اگر سیل نمی آمد و این حجم وسیع از آسیب ها را بر جای نمی گذاشت، روند توسعه متوازن گلستان و اثرگذاری برنامه های دستگاههای اجرایی، آسان تر و سریع تر تحقق می یافت.
فارغ از اتفاقات ۵ ماهه اخیر که بخش زیادی از عمل و تصمیم مدیران گلستان معطوف به سیل شد، در ۲ سال اخیر اتفاقات امیدوارکننده ای در پهنه گلستان افتاده که به سرانجام رسیدن همه آن ها در آینده نزدیک، غبار مشکلات را تا حد زیادی از چهره استان خواهد شست.
سیل با گلستان چه کرد؟
شاید لازم باشد تبعات سیل اخیر گلستان مورد بازبینی قرار گیرد تا چالش در فرایند توسعه پایدار استان تبیین شود.
هزاران خانه ویران شده، جاده های برش خورده، شهر و روستاهای محصور در آب، تلف شدن هزاران دام و طیور و تبعات بهداشتی ناشی از برجای ماندن لاشه های آن ها، صنایع غرق در آب، نابودی هزاران هکتار اراضی کشاورزی، مشکلات بهداشتی و آسیب های فراوان اجتماعی ناشی از سرخوردگی سیل زدگان به خصوص زنان و دختران بخشی از آثار سیل ویرانگری است که تا مدت ها گلستان را گرفتار خود کرد.
ورود زودهنگام دولت در کنار همراهی مردم و دستگاه های غیردولتی و نظامی برای جبران این خسارت ها و آسیب ها، کار را به جایی رساند که در کمتر محدوده ای از مناطق سیل زده نشانه های این حادثه قهری نمایان باشد.
دولت با تزریق به موقع اعتبارات، اهتمام فراوان خود برای رفع مشکلات زیرساختی را نشان داد تا آثار این سیل سریع تر از حد انتظار از خاطره ها محو شود.
پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای ساخت و تعمیر خانه ها، اعطای کمک بلاعوض به سیل زدگان و پرداخت بخشی از خسارت های کشاورزان خسارت دیده، دیگر اقدامات دولت برای جبران حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از سیل به بخش های دولتی و مردم است.
آن چه بیش از همه مورد توجه مسوولان گلستان قرار گرفته، رفع عوامل وقوع سیل در استان است که تکمیل برخی طرح های در دست اقدام رسیدن به این هدف را آسان تر خواهد کرد.
به گفته هادی حق شناس استاندار گلستان، تکمیل طرح های زیربنایی در دست اقدام برای جلوگیری از تکرار سیل استان ضروری است و اگر درس عبرت نگیریم و دلایل بروز این حادثه قهری را برطرف نکنیم چه بسا باز هم در آینده سیلی دیگر را شاهد باشیم.
وی گفت که لایروبی ۳ رودخانه مهم و منتهی به دریا در کنار تکمیل و بهره برداری از سد نرماب، از جمله راهکارهای زیربنایی جلوگیری از تکرار سیل در این استان است.
پایداری صنعت
گلستان صنعت بزرگ و مادر ندارد و بخش عمده صنایع مستقر در آن را واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تشکیل می دهند.
در سال های اخیر و به واسطه دشواری های تامین مواد اولیه، افزایش روز افزون قیمت مواد اولیه و در نتیجه بالا رفتن بهای تمام شده محصول، بسیاری از صنایع گلستان با مشکل بزرگی به نام کاهش نقدینگی مواجه شده و در خطر تعطیلی قرار گرفتند.
مالکان برخی صنایع ناتوان از ادامه فعالیت، پیش دستی کردند و قبل از گرفتار شدن در دام بدهی های فراوان، در کارخانه های خود را بسته و عطای تولید را به لقایش بخشیدند و رفتند.
در این شرایط دشوار، دولت به مدد بخش تولید آمد و با تقویت ستاد رفع موانع تولید و اختصاص اعتبارات فراوان، علاوه بر جلوگیری از تعطیلی واحدهای دچار مشکل، تعداد زیادی از صنایع راکد را نیز به چرخه تولید بازگرداند.
بر اساس اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان، استان در پرداخت تسهیلات رونق تولید پس از البرز و تهران در رده سوم کشور قرار دارد.
به گفته مسوولان با تصویب کارگروه رفع موانع تولید گلستان از سال ۹۵ تا پایان سال ۹۷ حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی و تولیدی استان پرداخت شد و در نتیجه آن ۳۲ واحد تولیدی راکد و در شرف تعطیلی گلستان به چرخه تولید و اشتغال بازگشت.
علاوه بر آن، در ۲ سال اخیر ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در صنایع گلستان سرمایه گذاری شد تا فراهم شدن زمینه جذب سرمایه گذار در این استان به فرصتی بزرگ برای رفع کمبودها و محرومیت ها تبدیل شود.
بر اساس اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان پارسال حدود ۳۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی از این استان انجام شد.
در استان گلستان ۹۳۰ واحد صنعتی فعال بوده که ۹۱ درصد آن در حوزه صنایع کوچک، ۶ درصد در بخش صنایع متوسط و سه درصد صنایع بزرگ است.
رد پای بیکاری
بیکاری هم از آن مصیبت هایی است که یک طرف آن به داستان سیل ختم می شود.
در شرایطی که گلستان در سال های اخیر روند رو به رشدی در کاهش آمار بیکاران داشت و با ایجاد شغل های جدید به خصوص با اتکا به کارگاه های کوچک و مشاغل خانگی، در مسیر تک رقمی شدن نرخ بیکاری قرار گرفت اما وقوع سیل و نابودی صنایع و کارگاه های تولیدی، بار دیگر بر تعداد بیکاران گلستان افزود.
بر اساس اعلام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان، بر اثر وقوع سیل، هفت هزار کارگر بخش های مختلف استان بیکار شدند که از این تعداد، سه هزار نفر در بخش های صنعتی و چهار هزار کارگر دیگر در بخش قالیبافی استان دچار آسیب و خسارت ناشی از بیکاری شدند.
سعید مازندرانی اظهار داشت: در سه ماهه نخست امسال، نرخ بیکاری گلستان به ۱۱ درصد رسید که نسبت به سال گذشته دو درصد افزایش داشت که سیل و مشکلات ناشی از آن، از جمله دلایل افزایش آمار بیکاران استان است.
با وجود این آمار بیکاران، تلاش برای تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی با هدف تقویت کارگاه های کوچک و ایجاد مشاغل جدید در دستور جدی مسوولان گلستان قرار دارد که امسال ۳ هزار میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال برای ایجاد ۴ هزار و ۷۲ طرح پرداخت می شود و در نتیجه آن ۶ هزار و ۷۲۱ شغل در استان ایجاد خواهد شد.
شرایط بیکاری گلستان در سال های اخیر و قبل از وقوع سیل متفاوت و امیدوار کننده بود.
در سال ۹۶ نرخ بیکاری گلستان ۱۲.۴ درصد بود اما با تلاش فراوان و در نتیجه ایجاد کارگاه های کوچک و متوسط فراوان در مناطق شهری و روستایی، نرخ بیکاری گلستان در سال ۹۷ برای اولین بار تک رقمی شد و به ۹.۸ درصد رسید.
رشد منابع بانکی و استفاده از آن در رونق تولید، افزایش صادرات غیر نفتی، افزایش سرمایه گذاری و ایجاد فرصت های شغلی از جمله طرح های اجرا شده اقتصادی بود که نقش فراوانی در کاهش آمار بیکاران استان گلستان داشت.
کشاورزی در مسیر توسعه
برخورداری از اراضی قابل کشت فراوان، وجود منابع آبی متعدد رو و زیرزمینی، پتانسیل کاشت و کشت انواع گیاهان و درختان در کنار استعداد مناطق کوهستانی برای توسعه انواع گیاهان دارویی، گلستان را به سرزمینی با برکت، پیشرو در تولید و تاثیرگذار در امنیت غذای کشور تبدیل کرده است.
کسب رتبه های بالا در تولید گندم، سویا، مرغ و نقش آفرینی موثر در تولید بسیاری از محصولات از جمله کشاورزی، باغی و آبزیان، گلستان را در ردیف مناطق مهم بخش کشاورزی کشور قرار داده است.
گذر از تولید سنتی به صنعتی با واگذاری انواع ماشین آلات کشاورزی با پرداخت تسهیلات، زهکشی بیش از ۴۵ هزار هکتار از اراضی شوره زار شمال استان برای بهره وری بیشتر از این زمین ها، توسعه مزارع کشت میگو و مراکز تولید خاویار و دیگر آبزیان، تلاش برای برندسازی زعفران وامنان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید این گیاه دارویی در کشور و معرفی ارقام جدید و صنعتی پنبه برای بازگشت شکوه کشت این محصول در استان، از جمله اقدامات سال های اخیر دولت در گلستان برای رونق بیشتر به بخش کشاورزی گلستان است.
از جمله اقداماتی که دولت در سال جدید و برای رونق بیشتر به بخش کشاورزی گلستان آغاز کرده، ادامه زهکشی اراضی شوره زار شمال استان است.
خردادماه امسال زهکشی ۳۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آق قلا و گُمیشان در شمال گلستان آغاز شد که اجرای این طرح از مجموع طرح جامع زهکشی در ۲۸۰ هزار هکتار اراضی گلستان است که از سال ۱۳۹۰ انجام و پیگیری می شود.
براساس گزارش دستگاه های مرتبط تاکنون ۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی گلستان زیر پوشش طرح زهکشی رفته و اقتصاد ساکنان منطقه به ویژه مستقر در شمال استان را متحول کرده است.
موفقیت در نتیجه گیری اجرای طرح زهکشی در بخشی از زمین های شمال گلستان، باعث شده تا از سال قبل پوشش کامل زهکشی زمین های شوره زار در دستور کار کارگروه های مرتبط در استان قرار گرفته و در کارگروه اقتصاد مقاومتی هم مصوبه ای برای شتاب بخشیدن به اجرای آن ابلاغ شود.
به گفته کارشناسان حوزه آب و خاک گلستان، بخش وسیعی از زمین های شمال این استان به دلیل اقلیم نیمه خشک، نوع بافت خاک و شوری، امکان کشت قابل قبولی نداشته که با اجرای طرح زهکشی قابلیت بهبود کاشت و افزایش خواهد یافت.
مطابق اعلام مسوولان گلستان، در حال حاضر هفت کشور آسیایی شامل عراق، امارات، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، لبنان و ویتنام مقصد صادرات کالای تولیدی بهره برداران بخش دام و کشاورزی این استان هستند اما موضوع مورد نیاز بخش کشاورزی گلستان ، راه اندازی صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.
شتاب بخشی مسیر توسعه بخش کشاورزی استان نیازمند پرهیز از خام فروشی محصولات زراعی و حرکت به سمت رونق هر چه بیشتر صنایع تبدیلی است.
هادی حقشناس استاندار گلستان چندی قبل گفته بود که نبود واحدهای فرآوری محصولات زراعی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر از این محصولات، یکی از خلاءهای مهم بخش کشاورزی و ضرورت مهم استان برای دست یافتن به درآمد بیشتر و فراهم کردن فرصتهای شغلی جدید است.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان استان باید تلاش کنند به جای خام فروشی و رضایت به سود پایین، از مزیت تولید فراوان و متنوع محصولات کشاورزی در گلستان استفاده کرده و با تبدیل آن به محصول جدید، درآمد بیشتری برای خود ایجاد کنند.
استاندار گلستان افزود: در حال حاضر بخش زیادی از محصولات کشاورزی استان بدون فرآوری به مناطق دیگر فرستاده میشود که این آمار باید با راه اندازی صنایع جدید به حداقل برسد.
وی گفت که گلستان در تولید انواع محصولات کشاورزی و صیفی مانند گندم، دانههای روغنی و گوشت مرغ دارای رتبه های اول تا سوم کشور است که گسترش صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی می تواند منجر به ایجاد شغل بیشتر و بهبود وضعیت اقتصادی استان شود.
گردشگری
از جمله اقدامات موثر دولت در گلستان برای ایجاد واحدهای تولیدی کوچک و زودبازده، اهتمام به ایجاد واحدهای اقامتی روستایی با عنوان بومگردی بود که نتایج مثبت حاصل از این اتفاق مانند جذب گردشگران داخلی و خارجی و بهره وری مناسب، بر تعداد علاقه مندان راه اندازی آن افزود.
کمک به راه اندازی بیش از ۱۰۰ واحد بومگردی در ۲ سال اخیر بخشی از فرایند تبدیل شدن گلستان از "معبر" به "مقصد" گردشگری است.
گذر میلیون ها مسافر از گلستان برای رسیدن به مشهد و زیارت امام هشتم (ع) در کنار برخورداری از جاذبه های متعدد طبیعی، تاریخی و فرهنگی مانند حضور پرتعداد اقوام، فرصت مغتنم این استان برای توسعه صنعت گردشگری است.
در کنار راه اندازی واحدهای بومگردی، ایجاد زیرساخت های لازم برای استقرار گرشگردان در مناطق گوناگون، برپایی جشنواره های اقدام برای معرفی ظرفیت های فرهنگی، تلاش برای ثبت آثار تاریخی و طبیعی استان در فهرست آثار ملی، جذب سرمایه گذاران برای ساخت واحدهای اقامتی، از جمله اقدامات سال های اخیر است که توانسته بر تعداد مسافران گلستان به خصوص در ایام پرتردد مانند تعطیلات نوروز و تابستان اضافه کند.
به عنوان مثال در نوروز سال ۹۶ حدود ۶ میلیون مسافر از جاذبه های تاریخی و طبیعی گلستان دیدن کردند که این رقم در نوروز ۹۷ و در نتیجه اقداماتی مانند برپایی ۱۶ نوروزگاه و ۳۳ دهکده و جشنواره روستایی به بیش از ۱۲ میلیون نفر افزایش یافت.
ورزش
تا ۲ سال قبل میزبانی از یک رویداد بین المللی به آرزوی دست نیافتنی جامعه بزرگ ورزش گلستان تبدیل شده و آن ها امیدی به تحقق آن نداشتند.
نگاه ویژه دولت در تمرکززدایی و واگذار میزبانی مسابقات به استان های کشور شامل گلستان هم شد و به جای یک مسابقه، گلستان در سال قبل و برای اولین بار در تاریخ از ۷ رویداد مهم آسیایی و بین المللی میزبانی کرد.
مسابقات آسیایی کبدی مردان و زنان، بسکتبال غرب آسیا، تور جهانی والیبال، مسابقات بین المللی وشوو، کاراته و چند مسابقه دیگر، ورزش دوستان گلستان را به وجد آورد.
علاوه بر آن در ۲ سال اخیر، گلستان به افتخاراتی دست یافته که نظیر آن در گذشته این استان به ندرت یافت می شود.
مرداد ۹۷ همراه با ورزشکاران آسیایی که خود را برای حضور در آوردگاه مهم بازی های آسیایی جاکارتا آماده می کردند، ۲۷ گلستانی رهسپار اندونزی شدند که تعداد آن ها در مقایسه با دوره گذشته ۸ نفر بیشتر شد.
در آسیایی، ورزشکاران گلستانی ۲ مدال طلای تیمی در کبدی مردان و زنان و یک طلا در والیبال مردان به دست آوردند و در پاراآسیایی این رویداد هم ۲ مدال طلا در والیبال نشسته مردان و بسکتبال با ویلچر مردان و دو نقره در والیبال نشسته زنان و دومیدانی مردان به دست آمد.
به جز این مدال ها در معتبرترین رویداد ورزشی آسیا، گلستانی ها در ۲ سال اخیر موفق به کسب ۱۷ مدل جهانی، ۱۲ مدال آسیایی و ۶۸ مدال مسابقات بین المللی شدند.
علاوه بر آن در سال های اخیر سالن های ورزشی متعددی در گلستان به بهره برداری رسیده اما هنوز برای کاهش فاصله سرانه ورزشی این استان با میانگین کشوری راه زیادی در پیش است.
به گفته استاندار گلستان سرانه ورزشی هر گلستانی ۳۶ سانتیمتر اما میانگین کشوری آن ۵۰ سانتی متر مربع است.
فرهنگ
آن چه بیش از همه در فضای فرهنگی گلستان جلوه می کند، استقبال فراوان مردم از برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری است.
میزبانی مداوم از جشنواره های فیلم و تئاتر همراه با استقبال فراوان در کنار رونق برگزاری کنسرت، به گلستان وجهه ای هنری بخشیده است.
برگزاری نمایشگاه های متعدد کتاب و میزبانی از جشنواره های متعدد، نمایش تعدادی از فیلم های جشنواره بین المللی فیلم کودک و فجر، برگزاری جشناوره فرهنگی روستا و عشایر، برگزاری دوره های اموزشی برای گروه های هنری است.
یکی از ظرفیت های بی بدیل گلستان زندگی اقوام با خرده فرهنگ های گوناگون و بسیار متنوع است.
تنوع فرهنگها مطابق با ریشه های تاریخی قومی و قبیله ای، استمرار برپایی آیین ها در گروه های کوچک محلی و علاقمندی به حفظ سنت های آبا و اجدادی، خرده فرهنگ های گلستان را به مجموعه ای کم نظیر از رویش اصالت ها و باورها تبدیل کرده که توجه به حفظ و میراث بانی از آن ها در کنار کمک به تقویت ساختارها و جلوگیری از گرفتار شدن در دام یکسان سازی فرهنگی، می تواند از مرگ تدریجی آن ها جلوگیری کرده و ثمرات فراوانی مانند کمک به حفظ اصالت و تقویت این خرده فرهنگ برای رونق گردشگری استان را به همراه داشته باشد.
سنت ها، آیین ها و آداب و رسوم هریک از ۱۶ قوم ساکن در استان گلستان از جمله ترکمن ها به عنوان بارزترین قومیت منطقه که سرزمین آبا و اجدادی آنها نیز محسوب می شود اعم از موسیقی، صنایع دستی و آداب و رسوم خاص هریک از آنها تنها گوشه ای از دنیایی است که در قاب فرهنگ و هنر گلستان نشسته و گویای اهمیت پرداختن به فرهنگ و هنر در این خطه است.
با وجود کم توجهی فراوان به این بخش ها در گذشته، در ۲ سال اخیر کمک به رونق و رشد و اعتلای این خرده فرهنگ با هدف حفظ و جلوگیری از مرگ آن ها در گلستان رونق گرفته و به جز تکمیل برخی طرح های نیمه تمام، فعالیت های زیرساختی مانند تلاش برای برپایی منظم جشنواره های فرهنگی اقوام در مناسبت های گوناگون، از سرعت فراموشی آن ها کاسته است.
زیرساختها تکمیل می شود
در اختیار قرار دادن زیرساخت ها در گلستان به خصوص در مناطق روستایی و دور دست با وجود دشواری و ضرورت صرف هزینه های فراوان، با سرعت بیشتری در حال انجام است.
برخورداری ۸۰۷ روستای گلستان از مجموع ۹۳۴ روستای واجد شرایط از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی، برخورداری ۹۶ درصد روستاییان گلستان از نعمت گاز، پوشش کامل برق در همه مناطق شهری و روستایی، اتصال ۹۵ درصد روستاهای گلستان به شبکه اینترنت پرسرعت نسل سوم و چهارم که تا پایان امسال به ۱۰۰ درصد خواهد رسید و آسفالت ۷۰ درصد از راه های روستایی گلستان، از جمله اقدامات زیربنایی سال های اخیر دولت در گلستان است که تاثیری عمیق بر کاهش نابرابری ها در این استان به خصوص در مناطق دور دست و محروم داشته است.
منطقه آزاد نیمه کاره
دولت هر آن چه برای راه اندازی منطقه اینچه برون می توانست انجام دهد را به سرانجام رساند و با وجود تصویب راه اندازی این طرح در مجلس، برخی ایرادات شورای نگهان، راه اندازی منطقه ای که می تواند شاه کلید توسعه گلستان باشد را به تاخیر انداخته است.
استاندار گلستان گفت: وجود محصولات اولیه فراوان و ارزان، هم مرز بودن با ترکمنستان و در دسترس بودن زیرساخت هایی مانند راه آهن و فرودگاه می تواند اینچه برون را به کلید توسعه گلستان تبدیل کند.
حق شناس همچنین گفت که ایرادات مطرح شده از سوی شورای نگهبان نسبت به تصویب لایحه ایجاد مناطق آزاد در مناطق مختلف کشور چندان ارتباطی به منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون ندارد.
وی گفت که گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشور همسایه ترکمنستان، تعمیق ارتباط اقوام ترکمن دو سوی مرز، رونق اقتصادی و کاهش بیکاری از جمله تاثیرات مثبت ایجاد منطقه آزاد تجاتری اینچه برون محسوب می شود.
مرز اینچه برون در شمال شهرستان گنبدکاووس، تنها گمرک زمینی استان گلستان به ترکمنستان و محل ورود راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران به کشور ما است که در آن علاوه بر تاسیسات راه آهن و گمرک، عملیات احداث بندر خشک در حال انجام بوده و ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی اینچه برون از برنامه های دولت برای توسعه و پیشرفت این منطقه مرزی و محروم است.
پیوستن راه آهن قزاقستان و ترکمنستان به ایران و دسترسی به بنادر جنوب و سایر کشورهای همسایه از طریق پایانه اینچه برون در دولت یازدهم با حضور دکتر روحانی و روسای کشورهای مذکور بهره برداری شد که بهره مندی از تمام ظرفیت های آن باعث جهش اقتصادی در منطقه و بویژه گلستان می شود.
این مسیر ریلی از آنجایی حائز اهمیت بیشتر است که ایران طی سالهای اخیر مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه را در اولویت ارتباطات بین المللی خود قرار داده است.
هفته دولت امسال
حرکت در مسیر توسعه گلستان با بررسی طرح های قابل بهره برداری هفته دولت امسال به خوبی آشکار است .
مطابق اعلام هادی حق شناس استاندار گلستان، با بهره برداری ۲ هزار و ۳۷۲ پروژه با اعتبار ۱۸۸۶ میلیارد تومان، ۲ هزار و ۸۱۸ فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی گفت که سال ۹۷ اعتبارات پروژه های هفته دولت ۹۴۰ میلیارد تومان بود که این رقم امسال رشد خوبی داشت.
استاندار گلستان همچنین گفت که ارزش ریالی پروژههای قابل افتتاح و کلنگ زنی این استان در هفته دولت امسال ۹ برابر ارزش پروژه های هفته دولت سال ۹۲ است.
وی با بیان اینکه گلستان جز ۱۰ استان برتر کشور به لحاظ ظرفیت و توانمندی است، گفت: لایروبی ۳ رودخانه مهم و منتهی به دریا در کنار تکمیل و بهره برداری از سد نرماب و توجه به افزایش ظرفیت شبکه برق، از جمله نیازهای جدی آینده استان است که با توجه به نگاه ویژه دولت در تخصیص اعتبار، تکمیل و بهره برداری زودهنگام از این پروژه ها مورد نظر است.
وی با اشاره به خسارات سیل به استان و جبران این خسارات، خاطرنشان کرد: ۲۱ هزار واحد مسکونی در سیل گلستان خسارت دید که ۱۳ هزار و ۷۰۰ واحد تعمیری و ۷ هزار و ۳۰۰ واحد احداثی بود که علاوه بر پایان تعمیر خانه های آسیب دیده، در هفته دولت نیز ۲۰۰ واحد احداثی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
آینده روشن است
همین که گلستان از درد عمیق سیلاب ویرانگر امسال سر بلند کرده ، یعنی می تواند روزهای سخت و دشوار پیش رو را هم پشت سر بگذارد.
آن چه در این میان اهمیت دارد، ضرورت انسجام مردم و مسوولان، بهره مندی از همه ظرفیت های استان، تلاش برای جذب اعتبارات در کنار ارایه طرح های راهبردی مطابق با پتانسیل های مناطق گلستان و آمایش سرزمین است.
جاذبه های تاریخ و طبیعی، حضور اقوام متعدد، مواد اولیه فراوان ، برخورداری از مرز دریایی و زمینی، وجود معادن فراوان و اراضی حاصلخیز، برخورداری از ساحل و دیگر ظرفیت های نادر و ناب، همه آن چیزهایی است که در کنار تداوم حمایت های دولت، نوید تبدیل گلستان به گلستانی واقعی است.
استان مرزی گلستان با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است و افزون بر یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد.