آبادان - ایرنا - سرپرست شیلات خوزستان گفت: مزارع میگوی آلوده به بیماری لکه سفید در سایت پرورش میگوی بندر چوئبده آبادان با هماهنگی دامپزشکی با معدوم سازی میگوهای آلوده پاکسازی شدند.

به گزارش ایرنا غلامرضا افتخاری نسب شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: منشا بیماری لکه سفید در مزارع پرورش میگو چوئبده آبادان ژنتیکی و مربوط به پست لاروهای آن بود.

وی افزود: خوزستان آخرین استانی است که مزارع پرورش میگو آن به بیماری لکه سفید مبتلا شد.

افتخاری نسب وضعیت بیماری لکه سفید در مزاع پرورش میگو چوئبده آبادان را کنترل شده اعلام کرد و گفت:مزارع پرورش میگویی که از لاروهای تولیدی غیر از مزارع آلوده استفاده کرده اند سالم هستند و خطری آنها را تهدید نمی کند.

چندی پیش معاون آبزی پروری شیلات خوزستان از آلودگی ۱۱ استخر پرورش میگو در چوئبده آبادان به بیماری لکه سفید خبر داده بود.

بیماری لکه سفید  سخت ترین بیماری ویروسی تاثیر گذار در انواع گونه های میگو است.

بندر چوئبده آبادان از مهم ترین مراکز پرورش میگوی کشور است و بخش زیادی از نیاز هموطنان به این محصول غذایی از این شهر تامین می شود. 

مزارع پرورش میگو در دهه ۷۰ با سرمایه گذاری ثابت یکصد میلیارد ریال در سطح حدود سه هزار هکتار شروع شد که پس از ۱۲سال فعالیت به علت بیماری لکه سفید تعطیل شدند. 
خوزستان پس از استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر رتبه چهارم کشوری را به لحاظ فعالیت های شیلاتی در کشور داراست. 

پیش بینی می شود روند تولید میگو درمزارع پرورش میگوی سایت چوئبده در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد.

شهر چوئبده از توابع شهرستان آبادان استان خوزستان، در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر آبادان واقع شده است. 

مدیر کل شیلات خوزستان به اختصاص ۴۰ میلیارد ریال برای اجرای بندر و اسکله صیادی ثامن الائمه آبادان در سالجاری اشاره کرد و اظهارداشت:این طرح در ردیف پروژه های ملی است و برای تکمیل آن نیاز به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

وی به پیشرفت ۶۰درصدی اجرای اسکله صیادی بندرصیادی آبادان اشاره کرد و گفت:در سالجاری  فاز اول اسکله صیادی تکمیل می شود.

افتخاری نسب تکمیل ساخت بندر صیادی جدید آبادان را منوط به تخصیص اعتبار ملی برای اجرای آن دانست و گفت:تلاش می کنیم با امضاء تفاهم نامه با سازمان منطقه آزاد اروند بخش از این اعتبار را تامین کنیم.

در حال حاضر ۲۱۰ شناور شامل ۱۴۸ فروند لنج و ۶۲ قایق در بخش صید وصیادی شهر آبادان فعالیت دارند و این سوای از شناورهایی است که از بنادر اروندکنار و چوئبده به این آبادان تردد می‌کنند.

۳۰۱۵/۶۰۶۸