به گزارش یورو نیوز؛ با این اقدام دامنه جنگ تجاری میان چین و آمریکا به سبد مصرفی روزانه خانوارها گسترده میشود. از این پس مصرف بسیاری از کالاها از شیر گرفته تا لوازم ورزشی چینی برای خانوارهای آمریکایی حداقل ۱۵ درصد گرانتر خواهد شد و در مجموع مطابق برآورد بانک سرمایه گذاری جی. پی مورگان، متوسط سبد مصرفی خانوارهای آمریکایی هزار دلار در سال افزایش خواهد یافت.
این سطح از رشد هزینهها ناشی از وضع تعرفه واردات بر صدها قلم کالای مصرفی چینی است که فهرست رسمی آنها بالغ بر ۱۲۲ صفحه است. این کالاها تنها بخشی از ۳۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی چینی است که رئیس جمهوری آمریکا یک ماه پیش از لزوم وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر آنها سخن گفته بود.
براساس این گزارش؛ شرکت ولز فارگو که در حوزه ارائه خدمات مالی به شرکتهای آمریکایی فعال است، اعلام کرده است که تعرفه جدید وضع شده بر واردات کالاهای چینی، هزینه تولید بیش از ۱۶۰ گروه صنعتی را افزایش خواهد داد و در مجموع جنگ تجاری ایالات متحده و چین تاکنون موجب کاهش سودآوری ۳۰ درصد از شرکتهای آمریکایی شده است.
در مقابل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که علت اصلی آسیب خوردن برخی شرکتها از افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی، مشکلات ریشهدار مدیریتی و راهبری ناکارآمد آنها طی سالیان گذشته بوده است.
یورو نیوز خاطر نشان کرد : در حالی که رئیس جمهوری آمریکا همچنان به تهدید چین ادامه میدهد، دولت این کشور از طرف آمریکایی خواسته تا با خویشتنداری بیشتری مذاکرات تجاری را ادامه دهد و انتظار حل سریع مسایل را نداشته باشد.
با وجود این که اعلام شد، مذاکرات روز پنجشنبه گذشته دو طرف در سطحی متفاوت انجام شده ولی کاخ سفید هنوز از انتشار جزئیات این مذاکرات امتناع کرده است. البته دو طرف تاکید کردهاند که در ماه سپتامبر نیز به مذاکرات خود ادامه خواهند داد.
جنگ تجاری میان چین و آمریکا از حدود یکسال و نیم پیش و با اعتراض دونالد ترامپ به کسری تجاری۴۳۰ میلیارد دلاری ایالات متحده در قبال واردات کالاهای چینی آغاز شده است و در این مدت آمریکا تعرفه واردات ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش داده است و دولت چین نیز در اقدامی متقابل واردات ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی آمریکایی را مشمول پرداخت تعرفه کرده است.