طی ماه های گذشته علائم و نشانه های بسیاری دیده شد که نقش رژیم صهیونیستی را در بالا بردن سطح تنش ها در منطقه تایید می کرد.
اسرائیلی ها با حملات خود علیه نیروهای مقاومت که در حال جنگ علیه گروه های تروریستی در منطقه بودند، تلاش زیادی کردند تا با تضعیف این نیروها از ریشه کن کردن گروه های تروریستی در منطقه جلوگیری کنند و حالا با ناکامی در پروژه قبلی، اقدامات تحریک آمیز دیگری را برای ایجاد یک درگیری مسلحانه در منطقه در دستور کار قرار داده تا ضمن راه اندازی یک جنگ جدید در منطقه تلاش کنند نیروهای خارجی بویژه آمریکایی ها در منطقه ماندگار شوند.
درباره چرایی این سوگیری رژیم اشغالگر، توضیح زیادی لازم نیست؛ چرا که تاریخ منطقه نشان داده، حیات و زیست صهیونیست ها در گِرو وجود بحران در منطقه است و استمرار دشمنی ها میان ایران و آمریکا و بروز یک جنگ احتمالی، بهترین شرایط برای این رژیم محسوب می شود، از همین رو تل آویو با تصور اینکه ابتکار امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن و زمینه سازی برای مذاکرات میان دو کشور در حال بار نشستن است، دور جدیدی از آتش افروزی در منطقه را با هدف خنثی کردن آن شروع کرده است، به طوری که رسانه های غربی فاش کردند، مقام های نزدیک به نتانیاهو در مصاحبه با خبرگزاری های محلی نگرانی خود را از دیدار احتمالی ترامپ و روحانی به طور علنی آشکار کرده و به همین دلیل دنبال جزییات بیشتری از ابتکارهای مکرون در بیاریتز بودند.
در همین پیوند، رسانه های آمریکایی این هفته فاش کردند که نتانیاهو از دیپلمات های اسرائیلی خواسته بود از محتوای مذاکرات مکرون و ظریف در بیاریتز فرانسه، محل برگزاری اجلاس جی ۷، اطلاعاتی برای وی جمع آوری کنند.
المیناتور در خصوص جزییات دیدار سرزده ظریف از فرانسه در حاشیه نشست جی ۷ نوشت : بعید به نظر می رسد که سفر ظریف برای آمریکایی ها غافل گیر کننده بوده باشد، اما اسرائیلی ها در جریان این وقایع قرار نداشته اند و ظاهرا پاریس تمایل نداشته که برنامه های خود را برای کاهش تنش در خاورمیانه، با اسرائیل به اشتراک بگذارد.
اگرچه ارزیابی از اتفاقات مربوط به حاشیه نشست جی ۷ هنوز زود است، اما احتیاط فرانسوی ها از درز اطلاعات مربوط به محتوای مذاکرات انجام شده، به نوعی نشان داد که اعتماد به رژیم اشغالگر قدس، حتی در میان متحدان قدیمی این رژیم به شدت کاهش یافته و به علاوه این رژیم از اولویت دولت های غربی در زمینه های امنیتی خارج شده است.
این درحالی است که در دورانی که تکاپو برای برجام در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ جریان داشت، اروپایی ها اهمیت بیشتری به ملاحظات تل آویو قائل بودند، به طوری که اسرائیلی ها با اولین پیش نویس توافق با ایران که در دولت اوباما تهیه شده بود، مخالفت کرده و آن را به صراحت به مقام های انگلیسی و فرانسوی ابلاغ کردند.
البته، در جریان مذاکرات مربوط به برجام، دولت اوباما نیز نشان داد به اسرائیلی ها اعتماد نداشت و به همین دلیل در طول مذاکرات تلاش زیادی می شد تا از محتوای گفت وگوهای دوجانبه با ایران حفاظت شود. برخی منابع همان زمان درباره علت گفت وگوهای کری و ظریف در حین پیاده روی، گمانه زنی های بسیار تقویت شده ای مطرح کردند مبنی بر اینکه این گفت وگوها مورد شنود قرار نگیرد.
واشنگتن پست این هفته در گزارشی تحلیلی به مخالفان مذاکره میان ایران و آمریکا پرداخت و ضمن آن اقرار کرد که در جمع هیات حاکمه آمریکا هستند افرادی که از تمایل ترامپ برای مذاکره با ایران به شدت خشمگین شده اند؛ البته این نشریه امریکایی به این افراطی های ساکن کاخ سفید و هیات حاکمه آمریکا اشاره نکرده؛ شخصیت هایی مانند پمپئو و بولتون و نیز حامیان انتخاباتی ترامپ مانند رودی جولیانی و یا سناتورهایی مانند تام کاتن!
اما آنچه در گزارش این نشریه مورد توجه چندانی قرار نگرفت، آنجا بود که از خشم متحدان منطقه ای واشنگتن که سالهای طولانی برای ضربه زدن به ایران، آن هم به دست آمریکا سرمایه گذاری کرده بودند، خبر می داد: "اسرائیل از کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا وحشت دارد".
واشنگتن پست در همین راستا فاش کرده که یکی از مقامات ارشد امنیتی اسرائیل در این ارتباط گفته است "ما خوش شانس بودیم که ایرانی ها تاکنون همه پیشنهادهای ترامپ برای گفت و گوی مستقیم را رد کرده اند".
ناظران بین المللی در روزهای گذشته به دست و پا زدن های نتانیاهو اشارات بسیاری داشته اند، به طوری که این اعتقاد وجود داشت، ملاقات بین رهبران ایران و آمریکا پیش از انتخابات سراسری اسرائیل در ماه سپتامبر می تواند برای نتانیاهو فاجعه آمیز باشد. به همین سبب، تحرکات و تحریکات نتانیاهو در سطح منطقه از حمله به مواضع نیروهای مقاومت در عراق و سوریه تا حملات پهپادی علیه حزب الله در بیروت، در همین چارچوب ارزیابی شده است؛ حملات و اقدامات بی منطق، شتابزده و غیر عقلانی!
او در جریان حمله حزب الله به واحدهای نظامی ارتش اسرائیل که در پاسخ به هدف قرار دادن نیروهای این گروه مقاومت اسلامی در سوریه انجام شد، دچار گیجی مفرط بود، به طوری که برای مخفی نگهداشتن زخمی ها و تلفات نیروهای ارتش در جریان حمله حزب الله یک دروغ سرهم بندی کرد و مدعی شد که تصاویر مربوط به انتقال زخمی ها توسط بالگرد به بیمارستان ها و مراکز درمانی، صحنه سازی برای فریب بود؛ موضوعی که مورد مزاح رسانه های بین المللی قرار گرفت و ساکنان سرزمین های اشغالی هم آن را باور نکردند. اینها نشان می دهد که این رژیم تمرکز عصبی اش را از دست داده و در محدوده زمانی جاری فقط دنبال یک بحران جدید در منطقه است!
اقدامات عجولانه نتانیاهو در مرحله جاری، بسیاری را به همین جمع بندی رسانده است که او اگرچه توانایی و تمایلی برای ورود به یک جنگ تمام عیار در منطقه ندارد، اما امید زیادی بسته است که با وارد کردن بازیگرانی از خارج منطقه در یک درگیری مسلحانه، بویژه آمریکایی ها، به هر ترتیب، پروژه تنش زدایی مکرون را هوا کند.
واقعیت این است که اسرائیل دیگر اولویت و هم مورد اعتماد اروپا نیست! از همین رو تل آویو طی ۲- ۳ سال اخیر جهت گیری های خود را در روابط با جهان غرب تغییر داده، به طوری که برای نشان دادن خشم خود نسبت به پایتخت های اتحادیه اروپا (بویژه کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه در خصوص برجام) اقدام به تشکیل یک ائتلاف با اروپای شرقی، شامل لهستان و مجارستان و چک کرده است؛ ماجرایی که از یک سو پرده از چهره منافقانه صهیونیست ها در مقابل متحدان قدیمی اروپایی اش برداشت و باعث تشدید شکاف میان تل آویو و پایتخت های اروپایی شد و از دیگر سو از اتحاد با شرقی ها نیز طرفی نبست.
حالا برجام و تمام حرف و حدیث ها و حاشیه های آن که می تواند این توافق مهم بین المللی را تثبیت کند، به کابوس اسرائیلی ها و همزمان اروپایی ها تبدیل شده است، چنانچه صهیونیست ها به دنبال زدن میخ های تابوت به آن هستند و اروپایی ها به محوریت فرانسه دنبال سرپا نگهداشتن آن از طریق کاستن از تنش میان ایران و آمریکا و با توجه به اینکه میدان دار این بازی امانوئل مکرون شده، از این پس باید در انتظار حملات بیشتر نتانیاهو به دولت های اروپایی بویژه نخست وزیر فرانسه بوده و شاهد روزهای سردتری در روابط تل آویو – پاریس باشیم.
در همین چارچوب، نتانیاهو با تمام توان خود وارد یک بازی جدید با آتش شده است تا از این طریق شاید بتواند ابتکارهای رئیس جمهوری فرانسه را که به زعم خود مخالف منافع تل آویو می داند، عقیم کند و در این مسیر ایجاد درگیری هایی محدود و کنترل شده با حزب الله را در دستور کار قرار داده است؛ جایی که ایرانی ها ضرب المثلی مناسب آن دارند:"آرموده را آزمودن خطاست"!