زنجان- ایرنا - رئیس کل دادگستری استان زنجان گفت: ۲۱ درصد واحدهای تولیدی که در گذشته فعال بودند، امروز نیمه‌فعال و یا تعطیل شده‌اند این درحالی است که جلوگیری از تعطیلی واحدها و حل مشکلات بخش صنعت، نیازمند اهتمام و توجه مسئولان امر و البته همراهی و همکاری واحدهای صنعتی است.

حجت‌الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی شامگاه چهارشنبه در جلسه هم‌اندیشی اعضای ستاد استانی پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی استان زنجان افزود: ۷۵ درصد شمش روی کشور در زنجان تولید می‌شود که امروز این صنعت با مشکلات عدیده‌ای از جمله تامین مواد اولیه مواجه است.

وی اظهار داشت: ادامه این مشکل، بیکاری حجم سنگینی از کارگران را در پی خواهد داشت که رفع این مشکل به تصمیم عاجل نیاز دارد.

صادقی نیارکی با اشاره به جلسات اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان زنجان، گفت: تصمیمات خوبی در جلسات استانی، اتخاذ و تاکنون پنج جلسه با ۳۰ مصوبه برگزار شده است.

وی اظهار داشت: ۷۸ مورد از مشکلات واحدهای تولیدی استان به دادگستری کل، واصل شده که در دستور کار جلسات قرار گرفته و پیگیری لازم برای رفع آن‌ها صورت گرفته است.

صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: بخشنامه‌های مهمی از جمله منع توقیف اموال فعال شرکت‌ها و نحوه رسیدگی به پرونده‌های قضایی، صادر و تاکنون ۶۱ مورد از مشکلات مذکور، حل شده و بقیه نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس کل دادگستری استان زنجان گفت: بانک اطلاعاتی واحدهای صنعتی فعال، نیمه‌فعال و تعطیل استان، تشکیل شده و اطلاعات کاملی از این واحدها در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی دادگستری کل، موجود است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت ابهربافت، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی بود که مسایل آن پیگیری و رفع شد.

صادقی نیارکی افزود: این واحد ورشکسته شده و در آستانه تعطیلی کامل قرار داشت که با پیگیری ستاد دادگستری و تلاش‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به چرخه تولید بازگشت و برای ۶۰۰ نفر نیز فرصت شغلی ایجاد کرد.

حجم سرمایه‌گذاری صنعتی استان در سال‌های ۹۷ و ۹۸ به پنج هزار میلیارد تومان می‌رسد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان نیز گفت: استان زنجان به‌رغم مشکلات و معضلات عدیده موجود در بخش تولید با شتاب به جلو حرکت می‌کند و از سال گذشته تاکنون پروژه‌هایی با ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری رسیده و تا دهه فجر سال جاری نیز به همین میزان به بهره‌برداری می‌رسد که در مجموع به پنج هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری طی ۲ سال خواهد رسید.

فرامرز نیک‌سرشت با بیان اینکه هم‌اکنون یک هزار و ۲۹۹ واحد تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری فعال و نیمه‌فعال در استان وجود دارد، اظهار داشت: ۲۰ درصد از این واحدها تعطیل هستند که عمده آن‌ها توجیه اقتصادی برای بازگشت مجدد به چرخه تولید را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: هشت واحد تولیدی نیز در شرایط بحرانی و در آستانه تعطیلی قرار دارند که در دستور کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قرار گرفته است.

نیک‌سرشت، همراهی قوه قضاییه و مجریه را یکی از محاسن استان زنجان خواند و افزود: به دلیل این همراهی، هیچ‌گونه نگرانی در پیگیری و جذب سرمایه‌گذار در استان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در واگذاری پروژه‌ها عملکرد موفقی نداشته‌ایم، گفت: بیش از ۶۰ پروژه نیمه‌تمام در استان زنجان وجود دارد که موفق به واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی نشده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان خاطرنشان کرد: نسبت به تعیین تکلیف پسماند روی، اختلاف نظر در تعیین مالکیت وجود داشته و پرونده در مراجع قضایی است.

وی ابراز کرد: این پسماندها چه مربوط به دولت و چه مربوط به خصوصی باشد برای مدیران دولتی فرقی نمی‌کند و صرفا باید تعیین تکلیف شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان نیز گفت: یک هزار و ۶۰۰ فقره قرارداد در شهرک‌های صنعتی این استان وجود دارد که حدود ۲۰۰ طرح از زمین‌ها بلااقدام بوده و به بهره‌برداری نرسیده است.

ایرج احمدی با بیان اینکه شروع به تعیین تکلیف این زمین‌ها کرده‌ایم، اظهار داشت: تاکید مسئولان استانی این است که زمین‌ها به دست کسانی برسد که بر روی آن‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان زنجان نیز با اشاره به همراهی دستگاه قضایی استان در پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی، گفت: یک مورد از مجموع ۷۸ مشکلی که به دادگستری کل استان ارائه شده به تنهایی مربوط به  ۶۷ واحد در منطقه حق‌وردی بود که در یکی از جلسات حمایت قضایی با همراهی و پیگیری دستگاه قضایی رفع و حل شد.

ناصر فغفوری در خصوص عدم عرضه خاک معدنی به واحدهای تولید روی از معدن انگوران، اظهار داشت: این مهم در شورای تامین استان تصویب شده و خارج از آن کاری نمی‌توانند بکنند و خاک مورد نیاز را باید تامین کنند.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که تخصیص ارزها نیز مانند ثبت سفارشات به استان‌ها تفویض شود، به تسریع امور صنعت در شرایط جنگ اقتصادی کمک زیادی می‌کند.

۶۰۸۵/۹۵۵۶