به گزارش رسانه های پاکستان، سالانه ۱۲۰ هزار شهروند برای زیارت اماکن مقدسه در ایران و عتبات عالیات در عراق از مسیر زمینی ایالت بلوچستان به این دو کشور سفر می کنند.
با توجه به دشواری سفرهای زمینی برای زائران پاکستانی و حوادث ناگواری که در سال های اخیر توسط تروریست ها برای هدف قراردادن کاروان زوار در ایالت بلوچستان روی داد، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان سال گذشته دستورالعمل ویژه ای برای حل مشکلات زائران در گذرگاه مرزی تفتان (مرز مشترک با میرجاوه ایران) صادر و در این خصوص دستورات لازم را به نهادهای مربوط ابلاغ کرد.
براساس این گزارش، دولت اسلام آباد با تاکید بر پیروی از سیاست جامع برای تسهیل در سفر زائران پاکستانی به مقصد ایران و عراق، از رایزنی برای اجرای خط سریایی و اختصاص پروازهای ویژه برای رفت و آمد زائران خبر داد.
رسانه های پاکستانی روز پنجشنبه به نقل از «پیر نورالحق قادری» وزیر امور مذهبی این کشور اعلام کردند: مذاکرات با نهادهای مربوطه در پاکستان برای راه اندازی مسیرهای دریایی و پروازهای ویژه زائران شیعه به ایران و عراق در جریان است.
وی در نشست بررسی راهکارهای تسهیل سفر زائران پاکستانی به ایران، عراق و سوریه در اسلام آباد، افزود: رایزنی ها با تمامی ذی نفعان ادامه دارد و دولت مصمم به اجرای سیاست جامع در این خصوص است.
وزیر امور مذهبی پاکستان اظهار داشت: تامین نیازهای زائران شیعه در مسیر عزیمت به ایران در ایالت بلوچستان به ویژه در گذرگاه مرزی تفتان نیز بهبود یافته و ما در این خصوص با دولت ایالتی در تماس هستیم.
۳۳۲۰ زائر پاکستانی مشتاق شرکت در مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در کربلا از ابتدای ماه محرم تاکنون از گذرگاه مرزی تفتان (میرجاوه ایران) وارد استان سیستان و بلوچستان شدند.
حجت الاسلام «محسن مومنی مقدم » مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان روز گذشته در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: سال گذشته همزمان با ماه محرم ۷۳ هزار زائر پاکستانی وارد سیستان و بلوچستان شدند و امسال نیز پیش بینی می شود تعداد این زائران ۳۰ درصد افزایش یابد.
سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه و اروپا و نیز کشور عراق است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی درهای این استان به روی زوار پاکستانی برای رسیدن به کربلا باز شده است.
زوار پاکستان در راه رسیدن به سر منزل مقصود و زیارت معشوق پا بر خاک ایران اسلامی گذاشته و گاه شبی را در استان سیستان و بلوچستان سپری می کنند.
فرهنگ غنی و عشق و علاقه مردم ایران زمین به ویژه مردمان دیار نخل و آفتاب به سرور و سالار شهیدان باعث شده تا از این کاروان ها همچون برادر و میهمانی عزیز پذیرایی کنند تا احساس غربت به آنان دست ندهد.