۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۴۸
کد خبر: 83156686
T T
۰ نفر
گردشگري ديني ميان ايران و پاكستان افزايش يافت

تهران - ايرنا - پايگاه خبري 'پاكستان تودي' روز چهارشنبه گزارش داد كه گسترش تسهيلات امنيتي و رفاهي در مرز تفتان موجب گسترش گردشگري ديني ميان ايران و پاكستان شده، به گونه اي كه طي ماه هاي محرم و صفر زائران پاكستاني از اماكن ديني ايران ديدن كردند.

اين گزارش به نقل از سندي كه امروز با امضاي شهريار خان آفريدي، وزير مشاور در امور كشور پاكستان براي پيگيري دستورات ويژه عمران خان، نخست وزير اين كشور در اين خصوص منتشر شد، نوشت كه تامين تضمين هاي امنيتي و تسهيلات رفاهي براي زائران پاكستاني در مناطق مرزي به ويژه در مرز تفتان موجب شد تا گردشگري ميان دو كشور در سال اسلامي جاري افزايش چشمگيري داشته باشد.
دراين سند، با اشاره به پيگيري هاي پي در پي مقامات وزارت كشور و گروه كاري تفتان متشكل از فرماندهي امنيتي ايستگاه مرزي، معاون كميسر تفتان، آژانس تحقيقات فدرال پاكستان و رئيس گمركات منطقه و نيز بازديدهاي رسمي مكرر آنها از اين گذرگاه مرزي در فاصله زماني 8 سپتامبر تا 24 اكتبر 2018، آمده است: اين پيگيري ها موجب شده سفر زائران پاكستاني به ايران و عراق طي چهار ماه اخير افزايش قابل توجه داشته باشد.
گزارش وزارت كشور پاكستان با پرداختن به تك تك اقدامات انجام شده لازم طي اين مدت براي زائران پاكستاني براي سفر به ايران و بعضا از ايران به عراق، اقدامات تاميني و حمل و نقلي انجام شده در داخل خاك پاكستان براي تردد آسانتر شهروندان اين كشور براي رسيدن به مرزهاي ايران را نيز حائز اهميت دانست و نوشت: از آنجايي كه شهروندان برخي از شهرها از جمله كويته براي رساندن خود به تفتان با مشكلات امنيتي زيادي رو به رو بودند همه اقدامات لازم امنيتي و رفاهي براي اين دسته از زائران نيز صورت گرفت، از اينرو آنها از اين پس براي رفت و آمد به خاك ايران با هيچ مشكلي رو به رو نخواهند بود و امورات سفري آنها در كوتاه ترين مدت انجام خواهد گرفت.
به گزارش ايرنا، هزاران نفر از زائران شيعه پاكستان كه همه ساله براي زيارت مشهد مقدس و يا حضور در آيين هاي عزاداري عاشوراي حسيني و اربعين از طريق خاك جمهوري اسلامي ايران به عراق سفر مي كنند، تا كنون در زمان بازگشت به كشورشان مجبور بودند به دليل مشكلات امنيتي و نبود امكانات، روزهاي طولاني در نقطه مرزي تفتان توقف كنند.
اين زائران عمدتا در بازگشت پس از عبور از مرز ايران، در خاك كشور خود به دليل كاستي هايي كه در ارائه خدمات امنيتي و اسكورت از سوي طرف پاكستاني وجود داشت، در منطقه مرزي 'تفتان' سرگردان و بلاتكليف مي ماندند.
آنها حتي بعد از مواجهه با اين كاستي ها از ناحيه دولت خود بارها دست به تحصن نيز زدند.
مدت ها بود كه به دليل حملات متعدد تروريست ها به اتوبوس هاي حامل زائران شيعه در ايالت بلوچستان، از چند سال پيش اتوبوس هاي حامل زائران، با اسكورت نيروهاي امنيتي پاكستان، از تفتان تا شهر كويته (مركز ايالت بلوچستان) و يا مسير بالعكس را طي مي كردند.
در مناسبت هايي چون دهه اول ماه محرم به ويژه عاشورا و اربعين كه تعداد زيادي از مردم پاكستان از مسير زميني عازم عتبات عاليات مي شوند و يا به هنگام بازگشت، ازدحام مسافران از يك سو و نبود خدمات اسكورت كافي از سوي ديگر، باعث رنج و مشقت فراواني براي زائران پاكستاني مي شود.
سيستان و بلوچستان تنها راه ارتباطي پاكستان به حوزه آسياي ميانه، اروپا و نيز كشور عراق و قلب آن يعني كربلا است كه مرز اين استان پس از پيروزي انقلاب اسلامي به روي زائران پاكستاني باز شده است و زائران پاكستاني در راه رسيدن به اين مقصود پا بر خاك سيستان و بلوچستان گذاشته و گاه شبي را در اين استان سپري مي كنند.
آساق**1378**1337