تهران – ایرنا – مطالعات اخیر محققان دانشگاه واترلو در کانادا نشان می‌دهد میگرن یک عامل خطر در ابتلا به زوال عقل است.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، زوال عقل شایع‌ترین بیماری عصبی در بزرگسالان است و به همین دلیل تمام عوامل خطر آن حائز اهمیت هستند. مطالعات اخیر محققان دانشگاه واترلو نشان می‌دهد میگرن احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد.
سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربه‌ای و تپش دار در نقطه‌ای از سر توصیف می‌شوند و معمولا نیمی از مغز را در بر می‌گیرد. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می‌کند.
معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس می‌شوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن ۴ برابر مردان است.
هنوز علت ارتباط میگرن با زوال عقل مشخص نیست و آنچه واضح است لزوم پیشگیری و مراقبت در بیماران مبتلا به میگرن در برابر انواع زوال عقل است. این مطالعه می‌تواند به راهکارهای درمان موثری منجر شود.
به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مرکز بین‌المللی آلزایمر نشان می‌دهد که در حال حاضر ۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به ۱۳۱.۵ میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می‌رسد.
نتایج این مطالعه در نشریه Geriatric Psychiatry منتشر شده است.