به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی روز پنجشنبه در نشست کارگروه آرد و نان استان اظهار داشت: آرد توزیعی استان در مردادماه امسال به نسبت مردادماه پارسال ۱۹.۲ درصد افزایش یافته و البته میزان این افزایش در برخی شهرستان ها جای تامل دارد.
وی تصریح کرد: در این ماه میزان توزیع آرد در شهرستان جاجرم ۶۰ درصد افزایش داشته و این افزایش در شیروان ۲۸ درصد، مانه و سملقان ۲۲ درصد، گرمه ۳۶ درصد و بجنورد ۱۸ درصد بوده است که این ارقام نشانه بی نظمی و غیرقابل دفاع است.
وی افزود: ضروری است کمیته ای تشکیل شود و میزان مصرف آرد در بخش های مختلف روستایی، عشایری، شهری، صنعت و صنوف را بررسی کند تا بتوانیم برای تامین و توزیع آن برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد که باید در یک هفته سرانه آرد مصرفی استان تهیه و ارائه شود.
باید به اتحادیه ها اختیارات بیشتری داد
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در باره گلایه از تفویض اختیارات اتحادیه ها به کارگروه ها، گفت: اختیارات اتحادیه ها باید افزایش یابد، باید کار را از بدنه دولت بیرون برده و اختیارات بیشتری به اتحادیه ها واگذار کرد.
شجاعی با تاکید بر اینکه باید مشکل از ریشه حل شود، گفت: برای جلوگیری از تخلفات، باید زمینه های تخلف از بین برود وگرنه با صرف نظارت و برخورد نمی توان مشکل را حل کرد.
سهمیه آرد نانواییها باید فصلی شود
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان شمالی هم درباره کاهش سهم آرد نانوایان متخلف گفت: کاهش این سهم در نهایت به ضرر مردم است و در حقیقت مصرف کننده تنبیه شده است.
سیدجواد سیدالموسوی اظهار داشت: با توجه به اینکه میزان مصرف آرد در فصول مختلف سال متغیر است، پیشنهاد می شود سهم آرد نانوایی ها به صورت فصلی تعیین شود.
وی گفت: یک ایراد دیگر این است که نظارت بر فعالیت ها در طول سال، مستمر نیست و به همین علت، اثرگذاری مطلوبی ندارد.
سیدالموسوی افزود: امسال و در این مدت ۱۳۶ پرونده تخلف در حوزه آرد و نان در استان تشکیل شده که ارزش آن ۳۱۰ میلیون ریال ثبت شده است.
اتحادیهها باید فعالتر شوند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه بسیاری از اختیارات اتحادیه ها به کارگروه ها تفویض شده، خواستار افزایش اختیار اتحادیه ها شد.
رضا فیروزه اظهار داشت: روسای اتحادیه ها در صورت ناکارآمدی، برکنار می شوند و اینگونه نیست که این افراد، پس از انتخاب، به عنوان رئیس بمانند و اتحادیه در خواب باشد.
وی افزود: متاسفانه از اختیارات اتحادیه ها کاسته شده و در زمینه کاهش سهمیه آرد نانوایی ها، اختیار در دست کارگروه است و اتحادیه ها صرفا در صدور پروانه ها دخالت دارند و نمی توانند در افزایش و کاهش میزان سهمیه آرد تصمیم گیری کنند.
وی درباره مشکلات ایجاد شده در حوزه آرد و نان استان گفت: یکی از علل بروز مشکل، معضل ایجاد شده در زمینه حمل و نقل در شرکت خلیج فارس بود که اختلاف قیمت حمل، سبب بروز مشکل برای این شرکت شده و باید به این شرکت کمک شود.
فیروزه، پراکندگی خرید نانوایان از کارخانه های آرد را از دیگر مشکلات این بخش دانست و گفت: برای شرکت توجیه ندارد که آرد یک نانوایی در یک شهرستان را از کارخانه ای در شهرستانی دیگر جابه جا کند و باید تدبیری شود تا نانوایی ها از نزدیک ترین کارخانه، آرد مورد نیاز خود را تامین کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با بیان اینکه اصناف و صاحبان صنایع هم باید خرید آرد مورد نیاز را از طریق سامانه انجام دهند، خاطرنشان کرد: میزان مصرف اصناف و صنایع باید نظام مند شود و جلو انحراف ها گرفته شود.
اکنون ۶ کارخانه آرد، هزار و ۱۱۲ واحد نانوایی یارانه پز و حدود ۳۰۰ واحد آزادپز در خراسان شمالی دایر است که ماهانه بطور میانگین هفت هزار تن آرد بین واحدهای نانوایی یارانه ای استان توزیع می شود.
استان خراسان شمالی بیش از ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
۷۱۸۵/۵۱۳۲