تهران- ایرنا- نقل روایتی از حجت الاسلام علیرضا پناهیان باعث شد تا دوباره بحث‌ها بر سر اظهارنظرهای وی درباره دولت و نمایندگان مجلس و همچنین عملکرد صدا و سیما در نقد دولت، موضوع بحث کاربران شبکه اجتماعی «توئیتر» در ۲۴ ساعت گذشته شود و کاربران از رویکرد یک سویه صدا و سیما انتقاد کنند.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش‌های خبری ایرنا، اظهارات اخیر «حجت الاسلام علیرضا پناهیان» از تریبون نماز جمعه و صدا سیما و انتقادات مجدد وی از دولت و برخی نمایندگان مجلس باعث شد تا دوباره بر سر رویکرد این واعظ و فرصتی که صدا و سیما در اختیار وی قرار می‌دهد، بحث‌هایی جدی در شبکه اجتماعی «توئیتر» صورت بگیرد.

«عبدالکریم حسین زاده» نماینده مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به همین موضوع، توئیت کرد: «صدا و سیما طبق معمول با دادن تریبون یکطرفه به جناحی خاص چراغ جانبداری از آنان را روشن کرده است، به عنوان وکیل ملت افرادی را که موضوعات مبتلا به جامعه را فقط از دید خود مطرح می‌کنند را به مناظره دعوت می‌کنم، امید که صدا و سیما مناظره را ترتیب دهد».

برخی از کاربران به همین موضوع اشاره کرده و خواستار آن شدند که به نمایندگانی دیگری نیز همچون «علی مطهری» و «پروانه سلحشوری» فرصت مناظره در یک برنامه تلویزیونی داده شود تا به اتهاماتی که درباره آنان مطرح شده است، پاسخ دهند.   رویکرد جناحی صدا و سیما موضوعی بود که کاربران از آن انتقاد کردند و کاربری توئیت کرد: «هر زمان رسانه در خدمت یک طیف برای القا و رواج سیاست‌هایی که با نگاه مردم زاویه دارد قرار بگیرد، نتیجه‌ای جز ریزش مخاطب در بر ندارد. سالانه میلیاردها تومان به عنوان بودجه به صداوسیما اختصاص داده می‌شود تا برنامه هایی ساخته شود بدون محتوا و خالی‌تر از هیچ.» کاربری نیز ضمن اشاره به بحث پاسخگویی نمایندگان که از سوی پناهیان مطرح شده است؛ تاکید کرد که پاسخگویی تنها مختص به نمایندگان نیست و صدا و سیما نیز باید در قبال اقدامات و برنامه‌های خود پاسخگو باشد.  

«مصطفی کواکبیان» دیگر نماینده مجلسی بود که نسبت به اظهارات «علیرضا پناهیان» واکنش نشان داده و خواستار اقدام رییس مجلس شورای اسلامی در این ارتباط شد. وی در پیامی در حساب کاربری خود نوشت: «اصول ۸۴ و ۸۶ ق. ا.ج نماینده مجلس را در برابر کل ملت مسئول و او را در اظهارنظر و رای خود کاملا آزاد دانسته و هیچکس حق تعقیب و توقیف وی را در مقام ایفای وظایف نمایندگیش ندارد؛ لذا بر سخنرانان تهدید کننده جناحی در نماز جمعه و یا صدا و سیما در این زمینه حرجی نیست؛ اما سکوت رئیس مجلس جای تامل دارد».

«محمود صادقی» دیگر نماینده‌ای بود که با همین رویکرد به انتقاد از مصونیت برخی سخنرانان پرداخت. در پیام وی می‌خوانیم: «افراد و رسانه‌هایی که به نمایندگان مجلس و مقامات عالیرتبه کشور توهین می‌کنند و تهمت جاسوسی و صهیونیست بودن می‌زنند مصونیت دارد، نمایندگان مردم مصونیت ندارند.»

«احمد مازنی» نماینده مجلس نیز ضمن جدال توئیتری با «وحید یامین‌پور» از مجریان صدا و سیما، به انتقاد از این سازمان پرداخت و ضمن اشاره به سابقه زندان و شکنجه خود در دوران رژیم گذشته، نوشت که سال‌ها است صدا و سیما محمل نوکیسه‌ها است

«محمدرضا صباغیان» از جمله نمایندگان مجلسی بود که بحث طرح شده توسط پناهیان درباره شفافیت آرای نمایندگان اشاره و چنین پاسخ داد: «مطالبه شفافیت آرا نمایندگان حق موکلین است. بنده جزو ۲۹ نفر امضا کننده طرح اولیه بودم و در همین راستا تمامی حقوق و همه اموال وهزینه‌های انتخاباتی خود را رسماً اعلام کردم، ای کاش جناب پناهیان که دلسوزانه دنبال شفافیتند، دریافتی خود و بعضی از وعاظ و مداحان محترم را از هر منبر اعلام نمایند.»

کاربرانی نیز اظهارات حجت الاسلام پناهیان را مصداق دو قطبی سازی دانسته و خواستار برخورد با اینگونه اظهارات شدند. کاربرانی نیز پیش کردند که چنین اظهاراتی برای ایجاد زمینه جهت اعلام نامزدی انتخابات مجلس از سوی پناهیان است.  

برخی کاربران نیز این پرسش را مطرح کردند که چگونه می‌توان از برنامه‌های یکسویه صدا و سیما شکایت کرد و در صورت طرح چنین شکایتی، کدام مرجع به شکایت مذکور رسیدگی می‌کند؟ در عین حال کاربرانی نیز بودند که ادعا داشتند پخش برنامه‌های انتقادی از دولت و انتشار سخنرانی‌های ضد دولتی در صدا و سیما در حال افزایش است.

کاربرانی نیز بودند که ضمن اشاره به منابعی که پناهیان احادیث مورد نظر خود را از آن‌ها روایت می‌کنند، مدعی شدند که منابعی که پناهیان به آن‌ها استناد می‌کند، منابع معتبری نیستند و می‌توان در این روایات تشکیک کرد

در مقابل، گروهی از کاربران از اظهارات علیرضا پناهیان دفاع کردند و معتقد بودند که انتقادها از این واعظ به دلیل آن است که به موضوع شفافیت نمایندگان می‌پردازد و از آنان انتقاد می‌کند. کاربری در همین ارتباط نوشت که اصلا گیریم پناهیان بد حرف زده است، اصلا فرض کنیم پناهیان آدم بدی است؛ ولی نماینده مجلس قرار نیست از موضوع شفافیت آرای خود شانه خالی کند.