در گزارش روز گذشته (دوشنبه) این تارنمای امریکایی آمده است: تاسیسات نفتی بقیق عربستان با توجه به فعایتش بااهمیت است چون حدود هشت درصد از کل تولید نفت جهان را در اختیار دارد. بنابراین تعجبی ندارد که حمله اخیر پهپادی به این تاسیسات منجر به افزایش بهای جهانی نفت شده باشد.
حوثی ها در یمن مسئولیت این حمله را برعهده گرفته که حمله متقابل به ویرانی هایی بوده که عاملش حملات هوایی عربستان به یمن بوده است. حملات عربستان به یمن که منجر به بروز فاجعه انسانی در این کشور شده، موجب تلفات گسترده غیرنظامی در یمن شده است. حملات هوایی عربستان در یمن یک روز بیمارستان و روز دیگر مراسم عروسی را هدف قرار می دهد. این حملات عربستان منجر به کشته شدن شمار زیادی از افراد بی گناه یمنی در سنین مختلف شده است.
اگرچه توانایی حوثی ها در آسیب رساندن به عربستان از فواصل دور بهبود یافته، اما حمله به تاسیسات نفتی عربستان که تلفات انسانی نداشته در مقایسه با حملات هوایی عربستان که منجر به کشته شدن هزاران انسان شده، قابل قیاس نیست.
امارات اخیرا با کنار کشیدن از تداوم مشارکت در حملات به یمن اقدام درستی انجام داد. کنگره امریکا نیز اخیرا لایحه دو حزبی را تصویب کرد مبنی بر کنار کشیدن امریکا از مشارکت بیشتر در حملات هوایی عربستان به یمن اما ترامپ با وتو کردن این لایحه اقدام اشتباهی کرد.
در ادامه این گزارش نشنال اینترست عنوان شد: واکنش مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا ساعاتی پس از حمله به این تاسیسات نفتی عربستان نیز مانند همیشه بود و انگشت اتهام را به سوی ایران نشان داد.
این واکنش سریع وزیر خارجه آمریکا یادآور یکسری واکنش های مقامات آمریکایی در سال های گذشته بوده که زمینه ساز بروز جنگ بودند. طی دوران دولت لیندون جانسون رئیس جمهوری اسبق آمریکا واکنش سریعی از سوی واشگتن مطرح شد که ویتنام شمالی به کشتی های جنگی آمریکا در آب های آزاد خلیج تانکین در اوت ۱۹۶۴ میلادی حمله کردند. در دوران ریاست جمهوری جورج بوش پسر نیز دیک چنی معاون رئیس جمهوری چنین واکنش سریع شتابزده ای را در مورد عراق داشت که زمینه ساز جنگ عراق شد. چنی در این واکنش گفته بود، شکی وجود ندارد که صدام تسلیحات کشتارجمعی دارد؛ ادعایی که بعدها تکذیب شد.
ایران انچنان که پمپئو می خواهد به ما القا شود، به دنبال حمله به تاسیسات صنایع نفتی دیکر کشورها نیست. ایران تاکنون تنها یک بار آن هم در زمان جنگ با عراق تاسیسات نفتی یک کشور عربی را هدف قرار داد. این حمله ایران البته زمانی رخ داد که عراق ابتدا به تاسیسات نفتی ایران حمله کرد و این عراق بود که جنگ با ایران را آغاز کرده بود. در آن زمان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز از عراق حمایت می کردند.
ترامپ سال گذشته در حالی امریکا را از توافق هسته ای قدرت های جهان با ایران خارج کرد که ایران به تعهداتش در قبال برجام پایبند بود. ترامپ در حالی سیاست فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کرد که ایران باز اعلام کرد نسبت به اجرای مفاد برجام متعهد است اما واشنگتن همچنان بر عدم پایبندی به توافق هسته ای تاکید کرد. سرانجام پس از آنکه ترامپ معافیت های خرید نفت از ایران را برای کشورها لغو کرد، صبر ایران نیز به پایان رسید.
پمپئو در حالی ایران را به حمله بی سابقه به بازار تامین نفت جهان متهم کرده که خود آمریکا از حدود یکسال و نیم گذشته با سیاستها و اعمال فشارهای سیاسی در بازار تامین نفت جهان اختلال ایجاد کرده و اجازه نداده نفت ایران وارد بازار جهانی شود. این خود اختلال در بازار جهانی نفت است.
دولت ترامپ بداند که تنها راه برون رفت از شرایط آشفته کنونی این است که باید آنقدر از ایجاد تنش و مناقشه دوری کرد تا فضا برای فرصت دادن به دیپلماسی در قبال ایران امکان پذیر باشد.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست از سال ۱۹۸۵ با تمرکز بر سیاست خارجی در راستای منافع ملی آمریکا توسط "ایروینگ کریستول" و "اوون هریس" تأسیس شد و با متفکران و دولتمردانی همچون "هنری کیسینجر" ارتباط دارد.