«عباس ارشدی» روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: ۲ هزار و ۵۹۰ هکتار از اراضی خمین در سال زراعی جاری زیرکشت لوبیا چیتی، ۵۲۰ هکتار زیر کشت لوبیا قرمز و ۷۲۵ هکتار زیر کشت لوبیا سفید است.
وی توضیح داد: برداشت لوبیا در خمین از اواخر شهریورماه شروع میشود و با توجه به بارندگی مطلوب بهاره پیشبینی شده امسال ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن انواع لوبیا از مزارع این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی خمین ادامه داد: لوبیاکاران خمین در سال زراعی جاری سطح زیر کشت این محصول را نسبت به مدت مشابه قبل آن ۴۰ درصد افزایش دادهاند.
ارشدی توضیح داد: میانگین تولید محصول لوبیای خمین در هر هکتار ۲ تن و ۷۰۰ کیلوگرم است و این شهرستان از نظر کیفیت و میزان تولید این محصول در کشور مطرح است.
وی گفت: کشت لوبیا بهعنوان یکی از مهمترین محصولات بهاره خمین است و این شهرستان به عنوان قطب تولید این بنشن شناخته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین یادآور شد: با توجه به اینکه پرورش گیاه لوبیا به آب زیادی احتیاج دارد، توزیع ارقام جدید که با کاهش طول دوره رشد و استفاده از سیستمهای آبیاری تیپ برای استفاده بهینه آب مناسب است در خمین دنبال میشود.
ارشدی گفت: وجود ۴۵ کارگاه بوجاری و بستهبندی لوبیا با اشتغالزایی ۴۰۰ نفر خمین را به قطب تجارت و تولید لوبیا تبدیل کرده است.
وی افزود: بذر اصلاح شده و دارای و گواهی لوبیا چیتی توسط یک شرکت خصوصی در خمین تولید شده و در اختیار لوبیاکاران کشور قرار میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی خمین بیان کرد: ۱۲ هزار بهرهبردار در بخش زراعت خمین فعال هستند که ۹۰ درصد آنان به کاشت و تولید لوبیا اشتغال دارند.
ارشدی گفت: هفت هزار و ۴۰۰ تن انواع لوبیا پارسال از مزارع خمین برداشت و روانه بازار مصرف شد.
۵۲ درصد از جمعیت ۱۰۵ هزار نفری خمین در قالب ۱۴ هزار خانوار کشاورز هستند.
/۶۰۱۳/۷۲۷۷