تهران - ایرنا - پس از درگیری های خونین چند روز گذشته در مرز تاجیکستان و قرقیزستان، نخست وزیران این دو کشور در منطقه مرزی محل درگیری با دیدار کرده و در مورد اختلافات، تعیین و علامت گذاری مرز دو کشور گفت و گو کردند.

به گزارش روز چهارشنبه رسانه های محلی تاجیکستان و قرقیزستان، در این درگیری ها که روز ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) آغاز شد، چهار مرزبان کشته شده و چندین تن دیگر نیز زخمی شدند.  

 مقامات قرقیزستان می‌گویند که دیدار «قاهر رسول زاده» و «محمد قلی ایلقاربیف» نخست وزیران تاجیکستان و قرقیزستان، بعد از ظهر روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) در شهر مرزی "قیزیل-بیل" برگزار شد.

 دفتر مطبوعاتی حکومت قرقیزستان در این باره اعلام کرده است که هر دو طرف برای بررسی و آرام کردن وضعیت مرزی دو کشور با یکدیگر دیدار مشترک ترتیب داده اند؛ تاجیکستان تا کنون درباره جزئیات این دیدار چیزی نگفته است. اما عظیم ابراهیم، معاون نخست ‌وزیر تاجیکستان در مصاحبه با رسانه های محلی اعلام کرده است که گفت و گوها در مرز دو کشور امروز (چهارشنبه) نیز ادامه‌ خواهد کرد.

 به نوشته دفتر مطبوعاتی دولت قرقیزستان، وزیران تاجیکستان و قرقیزستان در رابطه با درگیریهای مسلحانه، که به مرگ چهار مرزبان انجامید، اظهار تاسف و با خانواده و نزدیکان آنها ابراز همدردی کرد.

در رابطه با حل و فصل درگیری های مرزی، «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور تاجیکستان با «سورنبای جئن بیک‌اف»، همتای قرقیزش وضعیت در مرز دو کشور را تلفنی بررسی کردند. آنها به توافق رسیدند که نزاع در مرز باید از راه مسالمت‌آمیز حل و فصل شود.

در نزاع اخیر، ساکنان یکدیگر را متهم به تجاوز از خطوط علامت گذاری و ساخت و ساز در محدوده مرزی کشور دیگر متهم کردند. طبق توافق های حاصل شده توسط دو کشور ساخت و ساز در مناطقی که خطوط مرزی مشخصی ندارند ممنوع می باشد.

تاجیکستان و قرقیزستان ۹۷۰ کیلومتر مرز مشترک دارند. با گذشت بیش از ۲۷ سال از استقلال این دو جمهوری سابق شوروی، تاکنون تنها ۵۰۰ کیلومتر خطوط مرز میان آنها علامت‌گذاری شده است. در مناطق باقیمانده مورد بحث هر سال نزاع‌هایی رخ می‌دهد که گاها منجر به دعوای ساکنان مناطق مرزی و حتی شلیک گلوله میان مرزبانان تاجیک و قرقیز می‌شود.