مذاکره بر سر این توافق پس از آن انجام شد که شرکت های فرانسوی خواستار تسهیل محدودیت هایی شدند که آلمان برای صادرات سلاح در نظر گرفته است.
محدودیت های آلمان برای صادرات سلاح به کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا و یا ناتو نیستند در سالهای گذشته یکی از موضوع های مورد اختلاف بین پاریس و برلین بوده است.
حزب سوسیال دموکرات آلمان که اکنون شریک «آنگلا مرکل» در دولت ائتلافی این کشور است، موضعی سرسختانه در زمینه صادرات سلاح دارد.
به گزارش روز شنبه یورونیوز فارسی، شرکت های فرانسوی تولید کننده سلاح خواستار زمینه سازی برای صادرات تولیدات خود بدون نیاز به تایید دولت آلمان شده اند.
دولت ائتلافی حاکم بر آلمان در سال ۲۰۱۸ با ممنوعیت فروش سلاح به کشورهایی که درگیری مناقشات نظامی هستند موافقت کرد. آلمان اخیرا ممنوعیت فروش سلاح به طرف های درگیر در جنگ یمن را به مدت 6 ماه تمدید کرد.
«برنو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه در نشست خبری مشترک با همتای آلمانی خود اعلام کرد که طرفین در زمینه صادرات سلاح هایی که تولید مشترک دو کشور هستند به توافق دست یافته اند.
یکی از مقامات وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه اعلام کرده که توافق بین فرانسه و آلمان در این باره احتمالا" در هفته های آتی به امضاء خواهد رسید.
روزنامه "لا تریبون" فرانسه هم در این باره نوشته است: برلین متعهد شده که صادرات تجهیزات نظامی فرانسه را که در آنها کمتر از 20 درصد از قطعات یا تجهیزات آلمانی استفاده شده، مسدود نکند.
برلین با صادرات تولید کنندگان سلاح فرانسوی مشروط بر اینکه سطح تجهیزات یا اجزای آلمانی از 20 درصد کل تجهیزات نظامی پیشنهادی تجاوز نکند، مخالفتی نخواهد کرد.
به نوشته این روزنامه و به گفته وزارت دفاع فرانسه، در این مرحله بحث ها بسیار خوب پیش می رود و به طور قطع توافق رسمی در چند هفته حاصل می شود.
لا تریبون نوشت: به نظر می رسد روابط بسیار پرتنش بین آلمان و فرانسه در پرونده صادرات سلاح در حال کاهش است.
این توافق در حالی صورت گرفته که به تازگی ۱۷ سازمان غیر دولتی حقوق بشری در بیانیه ای از فرانسه خواستند، فروش سلاح به عربستان و امارات را بخاطر جنگ در یمن متوقف کند.
فرانسه که همواره تحویل سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی را به بهانه های واهی از جمله تامین انرژی توجیه کرده، با تحویل جدیدترین سفارش های عربستان سعودی که گمان می رود در جنگ علیه یمن استفاده خواهد شد، بار دیگر نشان داد، همچنان بر آتش افروزی های این جنگ خونین می دمد و به "تجارت مرگ" با سعودی ها ادامه می دهد.
دهها هزار یمنی از اوایل سال 1394 و آغاز جنگ تاکنون، بوسیله سلاح های کشورهای غربی که ائتلاف عربی از آن علیه مردم یمن بکار می گیرد، کشته و صدها هزار نفر دیگر نیز زخمی و چندین میلیون آواره شدند.