تهران-ایرنا- نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بر اساس قانون، واردات دارو شامل مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود گفت: نمی‌توان گفت فرار مالیاتی توسط واردکنندگان اتفاق می‌افتد؛ آنها فقط از قانون موجود به نفع خود استفاده می‌کنند.

دارو و اصطلاح همه‌گیر آن، یعنی مافیا سوژه خوبی دست برخی رسانه‌ها و حتی برخی مسئولان می‌دهد تا جریان روانی در جامعه ایجاد کنند؛ جریانی که به دلیل مرتبط بودن با سلامت مردم با توجه آن‌ها همراه می‌شود.

اخیرا یکی از اعضای مجلس با استفاده از عبارات «فرار مالیاتی مافیای واردکنندگان دارو» مطرح کرده که « برای من به عنوان یک نماینده این سوال جدی وجود دارد که چرا وارد کنندگان دارو مالیات بر ارزش افزوده نمی دهند»

«هاله حامدی‌فر»، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران درباره این موضوع به خبرنگار اقتصادی ایرنا توضیح داد: سال‌هاست که بر اساس قانون، واردات دارو شامل مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود که این اتفاق به نفع واردکنندگان است ولی به ضرر تولیدکنندگان تمام شده است.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان این مساله را فرار مالیاتی دانست، تصریح کرد: نمی‌توان گفت فرار مالیاتی توسط واردکننده اتفاق می‌افتد، او فقط از قانون موجود به نفع خود استفاده می‌کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران توضیح داد: واردکننده فقط دارو را از خارج می‌خرد و آن را می‌فروشد و در حقیقت معامله دیگری ندارد که ارزش افزوده پرداخت کند. در طرف دیگر ماجرا تولیدکننده برای همه خدماتی که می‌گیرد و همه چیزهایی که می‌خرد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کند اما ما به ازای آن ارزش‌‍افزوده‌ای دریافت نمی‌کند.

حامدی‌فر خاطرنشان کرد: طبق قانون، فعالان اقتصادی باید یک سری ارزش افزوده را پرداخت و ارزش افزوده‌هایی هم دریافت کنند، سپس تهاتر آن‌ها را به سازمان مالیاتی اعلام کنند. ولی عملا درباره دارو این اتفاق نمی‌افتد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: سازمان امور مالیاتی می‌گوید ارزش‌افزوده را روی قیمت محصول اضافه کنید در حالی که قیمت‌گذاری دارو توسط دولت انجام می‌شود و آن‌ها همیشه قیمت دارو را در پایین ترین سطح نگه داشته‌اند.

به گفته وی اینکه مالیات بر ارزش افزوده شامل واردات دارو نمی‌شود، تولیدکننده را در وضعیت نامناسبی قرار داده و سالیان سال است این ماجرا از طریق تشکل‌های دارویی پیگیری می‌شود، اما هنوز به نتیجه‌ نرسیده است.