اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: کشورهای منطقه برای حل مشکلات خود نیازی به دخالت خارجی ندارند و قادرند با استفاده از ظرفیت های موجود مشکلات خود را حل کنند.

«مهدی هنردوست» روز شنبه در سمینار اندیشکده ثبات راهبردی جنوب آسیا (SASSI) تحت عنوان «هسته ای شدن شبه قاره و پیامدهای آن برای ثبات راهبردی و ایمنی جنوب آسیا» در شهر اسلام آباد افزود: کشورهای منطقه در سایه تعامل و مشارکت سازنده قادر به حل تمامی موضوعات و اختلافات بوده و نیازی به حضور و دخالت خارجی ها ندارند.

وی تاکید کرد: کشورهای منطقه باید بهانه ها را کنار گذاشته  و با رویکردی سازنده و از طریق گفتگوهای صادقانه و شفاف راه حل مناسب برای برون رفت تمامی مشکلات منطقه را بیابند.

هنردوست عدم ارتباط و فقدان همکاری های لازم را مشکل اصلی جهان اسلام ومنطقه جنوب غرب آسیا دانست و گفت: متاسفانه امروزه دشمنان از یک سو با اجرای سناریوی اسلام هراسی سعی در وارونه جلوه دادن چهره اسلام داشته وهمچنین  با پرداختن به پروژه  ایران هراسی در سطح منطقه ای، تلاش می کنند تا کشورهای منطقه را در مقابل هم قرار دهند.

سفیر ایران در پاکستان خطاب به پژوهشگران دفاعی و کارشناسان امنیتی و سیاسی حاضر در این سمینار اظهار داشت که  تمامی متفکران مسلمان و اندیشمندان آزاده باید به این موضوع فکر کنند که  علت اصلی بروز این همه نا آرامی ها در جهان اسلام و منطقه  بویژه خاورمیانه چیست و بروز تشنج و چالش ها و آتش افروزی ها به نفع کیست؟

وی در پاسخ به سوالی در مورد کشمیر اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از هر دو کشور هند و پاکستان خواسته است تا با تعامل دوطرفه موضوع کشمیر را از طریق کانال های دیپلماتیک حل کنند زیرا منطقه ما از دیر باز متحمل رنج و چالش های فراوانی بوده و لازم است تا با درایت و هوشمندی رهبران کشورهای منطقه شاهد حل و فصل تمامی مشکلات باشیم.

مخالفت با رویکرد قلدرمآبانه

سفیر ایران در ادامه گفت: ما قویا مخالف هر گونه رویکرد زورمداری و قلدرمآبانه قدرت های بزرگ در سراسر جهان که نتیجه ان از بین رفتن  فرصت های سازندگی و پیشرفت بوده و هزینه های جانی و مالی بسیاری بر مردم تحمیل می شود هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری افزود: بنا به اظهارت روشن و صریح مسئولان ایرانی گام نخست و ضروری با هدف تنش زدایی در روابط با جمهوری اسلامی ایران رفع کامل تحریم های ناعادلانه تحمیلی می باشد و در شرایطی که روز به روز به تحریم های غیرقانونی و غیر منطقی و ناعادلانه بر علیه ملت ایران افزوده می شود انجام هرگونه مذاکره غیر عملی است. رفع کامل تحریم ها شرط لازم و ابتدایی قبل از هرگونه پیشنهادی می باشد.

وی تاکید کرد: به پشتوانه باورهای دینی و تاریخ اصیل و فرهنگ غنی و مقاومت مردم و خردمندی دولتمردان جمهوری اسلامی ایران،  هرگز در برابر زور تسلیم نخواهیم شد.

مداخله و یکجانبه گرایی مشکل اصلی منطقه

سفیر ایران در پاکستان همچنین طی سخنرانی در این همایش گفت: منطقه ما مهد مشکلات اساسی است که بیشتر آنها ناشی از سوء تفسیر و اختلاف در تعابیر و عدم اعتماد تاریخی است.

وی تاکید کرد: ایده تقویت تعاملات و همکاری ها میان کشورهای منطقه فارغ از اینکه در چه  زمینه ای باشد، با موانع بسیاری روبرو است.

مهدی هنردوست افزود: عدم برقراری صلح پایدار در افغانستان یک چالش مهم دیگر  امنیتی پیش روی منطقه و همچنین  مداخله گرایی و یکجانبه گرایی نیز از اصلی ترین مشکل عدم نیل به راه حلی جامع برای معظلات جهانی محسوب می شود .

وی گفت: اقدام غیر معمول آمریکا در تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بخشی از نیروی دفاعی کشور با هدف ایجاد اختلال در همکاری های نظامی بین کشورهای منطقه بود.

هنردوست خاطرنشان کرد : استانداردهای دوگانه بین المللی در تعریف تروریسم عامل دیگری در ایجاد ابهام و اختلاف در ماهیت تروریزم و مانع تعامل و اشتراک مساعی در برخورد با این پدیده شوم رو به تزاید و تقویت می باشد .

وی رقابت ها میان کشورهای مسلمان، بحران پناهندگان، قاچاق موادر مخدر و انسان را نیز از دیگر چالش های پیش روی منطقه دانست که برای حل آن کشورهای منطقه بدون چشم داشت به مداخله عناصر بیگانه، می بایست همکاری و همگرایی را گسترش دهند.

همکاری های منطقه ای تهران-اسلام آباد

هنردوست گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه با  مشکل مشترک تروریسم در محدوده مرزی و مداخله های خارجی و  قرار گرفتن  در خط ترانزیت قاچاق انسان و مواد مخدر قرار روبرو می باشند.

وی تاکید کرد: ما توانایی و ظرفیت های فراوانی برای برقراری ارتباط بهتر داریم و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در چارچوب تعاملات و همکاری ها  تمامی  ظرفیت های خود را در بهبود و گسترش همه جانبه مناسبات با پاکستان را فعال کند.

سفیر ایران با اشاره به طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به طرح (آی پی)، افزود: در صورت اجرایی شدن این پروژه شاهد  تغییر چهره اقتصادی  پاکستان خواهیم بود .

وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان ۱۰۴ مگاوات برق از ایران به پاکستان صادر می شود اما مایل هستیم این میزان را در گام نخست  به سه  هزار مگاوات افزایش دهیم با این حال برای اجرایی شدن این طرح نیاز به تقویت بخش های زیر بنایی در پاکستان می باشد.