«مهدی هنردوست» در مقاله ای كه بازتاب گسترده ای در رسانه های انگلیسی و اردو زبان پاكستان داشت ، افزود: اولویت جمهوری اسلامی ایران، توسعه اقتصادی و صنعتی با تكیه برتوانمندیهای داخلی و توسعه همكاریهای منطقهای است. وی خاطرنشان كرد دستیابی ایران به فناوری چرخه كامل تولید سوخت هستهای یكی از دستاوردهای افتخارآمیز است كه بدون دراز كردن دست نیاز به سوی بیگانگان و صرفا با اتكا به توانمندی جوانان و دانشمندان ایرانی به دست آمده است. این فناوری هرگز برای هدف تهدید دیگران و تولید سلاح به كار گرفته نشد؛ چرا كه این امر با اصول اعتقادی منبعث از تفكرات اسلامی در تعارض است و فتوای رهبری عالی نظام نیز بر حرمت و ممنوعیت سلاح های كشتار جمعی قرار دارد.
سفیر ایران در اسلام آباد گفت:با این وجود جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت و نهایت احترام به هنجارهای بین المللی، از طریق دیپلماسی و مذاكره، به صورت اختیاری تعهداتی را مبنی بر كاهش بهره برداری از فناوری هسته ای خود در قبال كاهش فشارهای سیاسی و اقتصادی و لغو تحریم ها پذیرفت. برجام یك قرارداد چندجانبه، مفصل و متوازن بود كه پس از سالها مذاكرات فنی و پیچیده مورد توافق قرار گرفت. اما یك سال پیش، رییس جمهور آمریكا، بدون درك ارزش حقوقی و اهمیت سیاسی این معاهده، به طور یكجانبه از آن خارج شد و این اقدام آمریكا، نقطه پایانی بر تمام امیدهای جامعه بین المللی به كارآمدی مذاكره و احترام دولت ها به اصل حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی از طرق سیاسی (فصل 6 منشور ملل متحد) بود.
وی افزود:خروج یكجانبه آمریكا از یك توافق چندجانبه بینالمللی كه پس از 10 سال مذاكره تدوین شده است؛ به جز بیاحترامی و نقض هنجارها و عرف پذیرفته شده جهانی چه ترجمانی می تواند در اذهان عمومی ملل مستقل جهان داشته باشد؟
هنردوست گفت:پس از افزایش تحریم ها و فشارهای آمریكا بر ایران، و عدم اجرای به موقع و موثر تعهدات از سوی طرف های دیگر، تصمیم به بازبینی و كاهش اجرای تعهدات ایران ذیل برجام یك تصمیم ملی بود كه پیش روی دولت قرار گرفت. این تصمیم، تصمیم یك حزب یا یك گروه خاص نبود. همانطور كه دولت به پشتوانه مردم خود وارد مذاكرات شده بود و در ازای تعهد طرف های غربی به برداشته شدن تحریم ها، بخش قابل توجهی از تجهیزات و توانمندهای هسته ای خود را متوقف كرد.
سفیر ایران در پاكستان افزود: جمهوری اسلامی ایران پس از انعقاد قرارداد برجام، دقیقا مطابق این قرارداد و استانداردهای بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی رفتار كرد و پایبندی خود به مفاد قرارداد را اثبات كرد. ایران ذره ای در انجام تعهدات خود قصور نشان نداد. اما آمریكا با زیر پا گذاشتن حقوق بین الملل، نه تنها به طور یكجانبه از این قرارداد خارج شد؛ بلكه با بازگرداندن تحریم های یكجانبه و غیرقانونی خود هر گونه امكان تساهل و امید به مذاكره را از بین برد. با سكوت جامعه بین الملل در مقابل این گونه اقدامات آمریكا، امروز یكجانبه گرایی در حال تبدیل شدن به یك شرط است كه این بسیار برای صلح و امنیت بین المللی خطرآفرین است.
وی گفت: آمریكا همچنان به اعمال فشار حداكثری برای برچیدن برجام و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اصرار دارد. این سیاست بدخواهانه اگر ادامه یابد، به صلح، ثبات و امنیت در منطقه و فراتر از آن آسیب خواهد رساند. سكوت و صحه گذاشتن كشورهای مستقل دنیا به این نوع برخوردها قطعا ضرر و زیان جمعی برای جامعه ای در پی دارد كه بیش از پیش نیازمند گفتگو، تعامل و همكاری برای حل معضلات بزرگی همچون جنگهای داخلی، فقر، گرسنگی، تروریسم، افراط گرایی، بحران آوارگان، بحران هویت، فقر فرهنگی و بی سوادی، نژادپرستی، اسلام هراسی، شكاف های اجتماعی، مشكلات زیست محیطی، گرمایش جهانی، مسابقات تسلیحاتی و احتمال رویداد جنگ های خطرناك جهانی است.
سفیر ایران در پاكستان گفت:حضور ناوگان نظامی آمریكا در خلیج فارس، یك اتفاق جدید نیست. اكنون دهههاست كه آمریكا با رویكردی مداخله جویانه از آن سوی دنیا ناوهای جنگی خود را در خلیج فارس مستقر می كند و جمهوری اسلامی ایران را تهدید می نماید. آیا هرگز جمهوری اسلامی ایران در اطراف مرزهای ایالات متحده اردوگاه نظامی زدهاست؟ اكنون باید پرسید چه كسی بر طبل جنگ می كوبد؟ چه كسی چه كسی را تهدید می كند؟ اطراف مرزهای ایران پر است از پایگاههای نظامی و نیروهای آمریكایی. آیا این به روشنی، مداخله گری و قلدرمآبی نیست؟
وی اظهار داشت:خلیج فارس هم قطعا می تواند یك پهنه آبی صلح و دوستی باشد. كشورهای مستقل حاشیه این خلیج از توانمندی كافی برای تامین صلح و امنیت خلیج فارس در سایه همكاری های منطقه ای برخوردار هستند.
مهدی هنردوست افزود: اكنون اذهان عمومی كشورهای آزاده و مستقل جهان با یك آزمون جدی روبروست: رفتارهای یكجانبه و خطرناك آمریكا در جامعه جهانی چه پاسخی دریافت خواهد كرد؟ حتی اگر این رفتارها پاسخی جز سكوت دریافت نكند؛ جمهوری اسلامی ایران مانند گذشته راه مقاومت به پشتوانه فرهنگ غنی و اصول اعتقادی دین مبین اسلام را در پیش خواهد گرفت و برگی دیگر بر تاریخ پرافتخار ایران آزاده و شریف می افزاید.
آساق*274**1600
سفیر ایران در پاكستان؛
رفتارهای غیرقانونی آمریكا آزمونی برای جهان است
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۲۶
کد خبر:
83320754
اسلام آباد- ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان با اشاره به بی احترامی و نقض هنجارهای بین المللی از سوی واشنگتن گفت:امروز اذهان عمومی كشورهای آزاد و مستقل جهان با یك آزمون جدی ناشی از رفتارهای یكجانبه و خطرناك آمریكا مواجه است.