چیا قربانیاقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین تولیدات فرش مهاباد از نوع تابلو فرش، فرش «افشار» و «درشت بافت افشان» است که به ترتیب ۴۰، ۲۵ و ۳۵ درصد تولیدات را شامل میشود.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز موجب سودآوری صادرات فرش دستباف در سطح کشور شده است، بیان کرد: فرش «درشت بافت افشان» این شهرستان براساس سفارشهای خارجی توسط بافندگان مهابادی تولید و صادر میشود.
وی با بیان اینکه فرش دستباف مهاباد از محبوبیت خاصی در داخل و خارج از کشور برخوردار است، ادامه داد: از مجموع فرش تولیدی در این شهرستان، ۷۰ درصد در بازارهای داخلی از جمله شهرهای تبریز، همدان و اصفهان فروش رفته و مابقی به کشورهای اروپایی و عربی صادر میشود.
رئیس اتحادیه بافندگی فرش دستباف مهاباد گفت: هماکنون یکهزار و ۸۰۰ قالیباف در حوزه فرش مهاباد فعالیت میکنند که به صورت فصلی در نیمه دوم هر سال به بیش از ۲ هزار نفر افزایش پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۹۰۰ نفر در این شهرستان زیرپوشش بیمه قالیبافی هستند، افزود: بافندگان در قالب کارگاههای متمرکز، غیرمتمرکز، طرحهای پشتیبان، شرکتهای تعاونی و قالیبافان مستقل خانگی هماکنون مشغول تولید فرش دستباف هستند.
وی گفت: بافندگان این شهرستان میتوانند از طریق بیمه عشایر و روستایی خود را زیرپوشش بیمه قرار دهند و از مزایای آن استفاده کنند.
آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید فرش دستباف در کشور است و سالانه حدود ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش در رجهای مختلف تولید میشود؛ شهرهای ارومیه، خوی، بوکان، تکاب و مهاباد دارای بیشترین بافنده فرش در استان است.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۲۰۹۳